با تصمیم حکومت سوریه، ورود کالاهای ایرانی به این کشور ممنوع شد
وزارت دارایی سوریه ورود کالاهای تولید شده در ایران، روسیه و اسرائیل به این کشور را ممنوع اعلام کرد.
هیات کل گذرگاههای زمینی و دریایی سوریه در پیامرسان تلگرام نوشت طبق دستور وزارت دارایی این کشور، محصولات تولید شده در ایران، روسیه و اسرائیل در صورت ورود به سوریه، توقیف خواهند شد.
این نهاد افزود تصمیم در خصوص ممنوعیت ورود کالاهای این سه کشور، به مدیریت تمامی گذرگاههای مرزی زمینی و دریایی سوریه ابلاغ شده است.
پیشتر در ۲۸ دی، شرکت ترکیش ایرلاینز در اطلاعیهای خبر داد بنا بر اعلام حکومت سوریه، شهروندان ایرانی برای ورود به سوریه باید مجوز دریافت کنند و ورود شهروندان اسرائیلی به این کشور کماکان ممنوع است.
ترکیش ایرلاینز قرار است پروازهای خود به سوریه را پس از ۱۴ سال از سر بگیرد و هفتهای سه پرواز به دمشق، پایتخت این کشور، داشته باشد.
خبرگزاری فرانسه هم ۲۸ دی به نقل از یک منبع در فرودگاه دمشق نوشت مقامهای این فرودگاه به شرکتهای هواپیمایی فعال در سوریه اعلام کردهاند که از پذیرش مسافران ایرانی و اسرائیلی برای سفر به این کشور خودداری کنند.
جمهوری اسلامی یکی از حامیان اصلی حکومت بشار اسد به شمار میرفت. پیشتر دو نماینده سابق مجلس شورای اسلامی بهطور جداگانه تایید کردند حکومت ایران دستکم ۳۰ میلیارد دلار برای حفظ اسد در قدرت هزینه کرد.
حکومت ایران علاوه بر اعزام نیروهای نظامی، تجهیزات و تسلیحات به سوریه، سرمایهگذاریهای دیگری نیز در این کشور داشت. پیش از آغاز ناآرامیهای اخیر که به سرنگونی اسد انجامید، جمهوری اسلامی یک کارخانه تولیدی سایپا در سوریه راهاندازی کرده بود، اما بر اساس گزارشها در آبانماه، این کارخانه تعطیل شده است.
حکومت ایران همچنین برای سالها با ارسال محمولههای نفتی ارزان، از حکومت اسد پشتیبانی میکرد.
مخالفان مسلح سوری در یک عملیات غافلگیرکننده ۱۱ روزه که از ادلب و حلب آغاز شد، توانستند ۱۸ آذر به دمشق برسند و به بیش از پنج دهه حکومت خاندان اسد بر سوریه پایان دهند.
احمد الشرع، رهبر گروه حاکم بر سوریه، ۳۰ آذر اعلام کرد مخالفان با ساقط کردن اسد، پروژه جمهوری اسلامی در منطقه را ۴۰ سال به عقب بازگرداندند.
ناظران تحولات اخیر سوریه را ضربهای به نفوذ منطقهای جمهوری اسلامی میدانند و معتقدند پایان حکومت اسد توازن قدرت در خاورمیانه را تغییر خواهد داد.