ترکیش ایرلاینز: شهروندان ایرانی و خبرنگاران باید برای ورود به سوریه مجوز بگیرند
بر اساس اطلاعیه ترکیش ایرلاینز، حکومت سوریه اعلام کرده است شهروندان تمامی کشورها اجازه ورود به دمشق را دارند اما شهروندان ایرانی و خبرنگاران باید مجوز دریافت کنند و ورود شهروندان اسرائیلی به این کشور نیز کماکان ممنوع است.
بر اساس قوانین دولت جدید سوریه، شهروندان لبنان که دارای والدین سوری یا دارای حق اقامت یا روادید در کشور دیگری باشند، مجاز به ورود به این کشور هستند.
همچنین بر اساس مقررات جدید که جمعه ۲۸ دی در اطلاعیه شرکت هواپیمایی ترکیش ایرلاینز بازتاب یافته است، خبرنگاران هم برای ورود به این کشور باید مجوز ویژه دریافت کنند.
قرار است ترکیش ایرلاینز پروازهای خود را به سوریه که پس از اعتراضات و جنگ داخلی در این کشور متوقف شده بود، پس از ۱۴ سال از سر گیرد و هفتهای سه پرواز به دمشق داشته باشد.
همزمان سازمان رادیو و تلویزیون ترکیه (تیآرتی) خبر داد مشغول مذاکره با وزارت اطلاعرسانی سوریه به منظور افتتاح دفتر خود در دمشق است.
ترکیه حامی جدی نیروهای مخالف بشار اسد بود که توانستند دمشق را تصرف کنند و اولین کشوری بود که وزیر خارجه خود را برای دیدار با مقامات حکومت جدید به سوریه فرستاد.
سفر فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه به اقلیم کردستان عراق
جمعه ۲۸ دی و یک روز پس از سفر فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) به شمال سوریه، رسانهها از بمباران روستاهای اطراف سد تشرین در شمال سوریه به وسیله ترکیه خبر دادند.
نیروهای مورد حمایت ترکیه در سوریه بارها پس از سقوط اسد با نیروهای دموکراتیک سوریه درگیر شدهاند.
نیروهای دموکراتیک سوریه که با نام اختصاری «قسد» نیز شناخته میشود، از قومیتهای مختلف از جمله کُردها، عربها، آشوریها و ترکمنها تشکیل شده است اما رهبری نظامی آن را گروه کُردی یگانهای مدافع خلق (یپگ) بر عهده دارد.
مظلوم عبدی، فرمانده کل نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) پنجشنبه ۲۷ دی، از اربیل بازدید و با مسعود بارزانی، رهبر حزب دموکرات و رییس سابق اقلیم کردستان عراق دیدار کرد.
العربیه خبر داد که عبدی با همراهی مقامات ائتلاف بینالمللی ضد داعش به رهبری آمریکا، از اربیل بازدید کرد.
بر اساس این گزارش، بارزانی بر ضرورت دستیابی کردهای سوریه به «حقوق کاملشان» و «حفظ قدرت نظامی» خود همراه با حفظ تمامیت ارضی سوریه تاکید کرده است.
احمد الشرع، رهبر گروه حاکم بر سوریه، چند بار فدرالیسم در سوریه را غیرقابل قبول خوانده و تاکید کرده است «امکان تجزیه کشور» وجود ندارد و کردها بخشی جداییناپذیر از ترکیب سوریه هستند.
از سوی دیگر روزنامه اسرائیل هیوم گزارش داد مقامهای ارشد دولتی و امنیتی اسرائیل از زمان سقوط دولت اسد، مذاکراتی پنهانی درباره آینده سوریه داشتهاند که در آن «بررسی پیشنهاد تقسیم این کشور به بخشهای مجزای اداری در یک نشست بینالمللی» مطرح شده است. این ساختار، به فدرالیسم شباهت دارد.
ترکیه، اعضای کرد نیروهای دموکراتیک سوریه را وابسته به حزب کارگران کردستان (پکک) میداند و بر عقبنشینی آنها از سوریه تاکید دارد و بارها بر «ریشهکن کردن آنان» تاکید کرده است.
آنکارا پکک را به عنوان «یک گروه تروریستی» شناسایی کرده است.
یک مقام پکک پنجشنبه ۲۷ دی در بیانیهای اعلام کرد این گروه در صورتی حاضر به ترک شمال شرقی سوریه خواهد بود که نیروهای دموکراتیک سوریه در کنار سایر گروهها، همچنان نقشی محوری در این منطقه ایفا کند.
این اطلاعیه همزمان با سفر ژنرال مایکل اریک کوریلا، فرمانده سنتکام، به شمال سوریه منتشر شد.
کوریلا پنجشنبه ۲۷ دی، با فرماندهان نظامی و نیروهای آمریکایی و همچنین شرکای نظامی آمریکا در ائتلاف بینالمللی ضد داعش و نیروهای دموکراتیک سوریه دیدار کرد.
این اولین سفر فرمانده سنتکام به سوریه پس ازسقوط حکومت اسد و قدرت گرفتن هیات تحریر الشام به رهبری احمد الشرع معروف به محمد الجولانی است که دارای سوابق همکاری با داعش و القاعده است.
در گزارش سنتکام هیچ اشارهای به دیدار و گفتوگوی کوریلا با مقامات یا فرماندهان نظامی دولت انتقالی سوریه نشده است.