ده‌ها شهروند اهل سنت و فعال مدنی عرب در شهرستان شادگان بازداشت شدند

در ادامه موج بازداشت فعالان مدنی و فرهنگی عرب و شهروندان اهل سنت در استان خوزستان، منابع حقوق بشری از بازداشت ده‌ها شهروند به دست نیروهای امنیتی در شهرستان شادگان خبر دادند.

سازمان حقوق بشری کارون که اخبار نقض حقوق شهروندان عرب در ایران را پوشش می‌دهد، جمعه ۲۸ دی گزارش داد طی روزهای گذشته ده‌ها شهروند اهل سنت و فعال مدنی عرب در شهر شادگان بازداشت شدند.

حسین آلبوعبید، طارق جنامى، احمد زنبورى، سام زنبوری و طارق زنبوری، ابراهيم شاوردى، محمد شاوردى، معله شاوردى و حسين شليباوى (ابو عبدالرحمن)، شماری از افراد بازداشت شده از ۲۳ دی ماه تاکنون هستند.

این سازمان حقوق بشری با اشاره به این که طی این مدت تعدادی از معلمان بازداشت و پنج معلم دیگر به اطلاعات سپاه احضار شده‌اند، به نقل از خانواده افراد بازداشت‌شده نوشت که نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی و بدون انجام تحقیقات اولیه، بازداشت‌شدگان را به زندان آبادان منتقل کرده‌اند.

طی یک ماه گذشته ده‌ها شاعر، فعال فرهنگی، مدنی، رسانه‌ای و محیط زیستی عرب و شهروندان اهل سنت در استان خوزستان بازداشت شدند.

بیش از ۱۰۰ تن نیز پس از احضار به بازداشتگاه‌های اطلاعات سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات در این استان، تحت بازجویی و تهدید قرار گرفتند.

۲۱ دی‌ ماه، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در اطلاعیه‌ای، فعالان عرب بازداشت شده را به عنوان «عوامل شبکه‌ جاسوسی مرتبط با سرویس اطلاعاتی یکی از کشورهای حاشیه خلیج‌ فارس» معرفی کرد.

این نهاد امنیتی، افراد بازداشت شده را به «جمع‌آوری اطلاعات از مراکز حساس استان خوزستان» متهم کرد و نوشت که آن‌ها پس از دستگیری به مراجع قضایی تحویل داده شدند.

سازمان حقوق بشری کارون در بخشی از گزارش ۲۸ دی ماه خود از فرار برخی شهروندان از خانه‌های خود با هدف جلوگیری از بازداشت خبر داد و نوشت: «بسیاری از شهروندان در شهرستان شادگان ترجیح داده‌اند برای حفظ جان خود و عدم بازداشت‌ شدن، از خانه‌هایشان خارج شوند و به مکان‌های امن‌تر پناه ببرند.»

این سازمان حقوق بشری با بیان این که ترس از بازداشت‌های شبانه و برخوردهای خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی، «زندگی عادی را در شادگان مختل کرده» است، نوشت که نیروهای امنیتی به صورت روزانه و در ساعات اولیه بامداد به منازل شهروندان یورش برده و اقدام به بازداشت ایشان می‌کنند.

سرکوب فعالان مدنی و سیاسی از آغاز خیزش «زن، زندگی، آزادی» در شهریور ۱۴۰۱ شدت گرفته و همچنان ادامه دارد.

پیش از این در ششم دی ماه، سایت حقوق بشری هرانا در گزارش سالانه جدید خود خبر داد در سال گذشته میلادی دست‌کم دو هزار و ۷۸۳ شهروند به دلیل فعالیت‌های سیاسی و مدنی در ایران، به دست نیروهای امنیتی بازداشت شدند.