پکک: در صورت تداوم نقش کلیدی نیروهای دموکراتیک سوریه در این کشور، منطقه را ترک میکنیم
یک مقام حزب کارگران کردستان (پکک) در بیانیهای اعلام کرد این گروه در صورتی حاضر به ترک شمال شرقی سوریه خواهد بود که نیروهای دموکراتیک سوریه، در کنار سایر گروهها، همچنان نقشی محوری در این منطقه ایفا کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام مسئول در دفتر سیاسی پکک در شمال عراق، پنجشنبه ۲۷ دی گفت: «هر ابتکاری که به حاکمیت و کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه در شمال شرقی سوریه منجر شود یا در آن، نیروهای دموکراتیک سوریه نقش قابلتوجهی در رهبری مشترک [این منطقه] داشته باشد، ما را به موافقت با ترک این منطقه سوق خواهد داد.»
در گزارش رویترز به هویت این مقام پکک اشارهای نشده است.
مخالفان مسلح سوری در یک عملیات غافلگیرکننده ۱۱ روزه که از ادلب و حلب آغاز شد، توانستند ۱۸ آذر به دمشق برسند و به بیش از پنج دهه حکومت خاندان اسد بر سوریه پایان دهند.
از آن زمان تاکنون، درگیریها میان گروههای مسلح طرفدار ترکیه و نیروهای دموکراتیک سوریه تحت حمایت آمریکا در شمال شرقی سوریه شدت گرفته است.
نیروهای دموکراتیک سوریه که با نام اختصاری «قسد» نیز شناخته میشود، از قومیتهای مختلف از جمله کُردها، عربها، آشوریها و ترکمنها تشکیل شده است اما رهبری نظامی آن را گروه کُردی یگانهای مدافع خلق (یپگ) بر عهده دارد.
ترکیه اعضای کُرد نیروهای دموکراتیک سوریه را وابسته به پکک میداند و بر عقبنشینی آنها از سوریه تاکید دارد.
مقام پکک در ادامه بیانیه خود هشدار داده در صورت عقبنشینی از شمال شرقی سوریه، این گروه همچنان از راه دور به رصد اوضاع در این منطقه ادامه خواهد داد و در صورت لزوم، علیه نیروها یا فعالیتهای ترکیه در خاک سوریه اقدام خواهد کرد.
انتظار برای شروع دوره قدرت دونالد ترامپ
در بیانیه این مقام پکک با اشاره به شروع دوره قدرت دونالد ترامپ در آمریکا گفته شده «آینده سوریه پس از بیستم ماه جاری میلادی و زمانی که ترامپ قدرت را به دست گیرد، تعیین خواهد شد.»
الهام احمد، رییس روابط خارجی نیروهای دموکراتیک سوریه، ۲۰ دی اعلام کرد آمریکا و فرانسه در حال بررسی ایجاد یک منطقه امن در شمال سوریه هستند.
او از فرانسه خواست «برای تامین امنیت مرزی و ایجاد روابط خوب با ترکیه»، نیروهای خود را به این منطقه اعزام کند.
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، ۲۱ دی احتمال نقشآفرینی فرانسه در شمال شرقی سوریه را رد کرد و گفت آنکارا در رابطه با وضعیت آنچه «گروههای مسلح کُرد سوری» خواند، تنها با آمریکا مذاکره میکند.
آمریکا خواستار «انتقال مدیریتشده» متحدان کُرد خود در شمال سوریه شده است. بسیاری از کشورهای غربی بر این باورند که نیروهای چریکی کُرد سوریه نقشی حیاتی در مقابله با تهدیدات گروههای اسلامگرای افراطی، از جمله داعش، در این کشور ایفا میکنند.
مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه، ۲۹ آذر اعلام کرد در صورت دستیابی به یک توافق آتشبس همهجانبه با ترکیه، نیروهای کُرد غیرسوری عضو این گروه نظامی، از سوریه خارج خواهند شد.