انتقاد شدید دمکراتها از پیت هگست وزیر پیشنهادی دفاع آمریکا در جلسه استماع سنا
پیت هگست وزیر پیشنهادی دونالد ترامپ رییسجمهور منتخب آمریکا برای تصدی وزارت دفاع این کشور در جریان استماع تایید صلاحیتش در سنای آمریکا مورد انتقاد قرار گرفت و یک سناتور دموکرات ارشد او را به نداشتن «شخصیت و خونسردی» برای رهبری ارتش ایالات متحده متهم کرد.
هگست، تحلیلگر سابق شبکه فاکسنیوز، یکی از جنجالیترین چهرههایی است که تا کنون نامزد تصدی وزارت دفاع آمریکا شده است.
او که کهنهسرباز ارتش آمریکاست و اکنون چهل و چهار سال دارد از برنامه «تنوع، برابری و فراگیری» به منظور کمکردن نابرابریهای نژادی و جنسیتی در ارتش آمریکا انتقاد کرده است و پیشتر به شدت با فعالیت زنان در نقشهای رزمی ارتش آمریکا مخالفت کرده است.
بیشتر بخوانید: متهم شدن پیت هگست به تعرض جنسی
سناتور جک رید، عضو کمیته نیروهای مسلح سنا، گفت: «آقای هگست، من معتقد نیستم که شما صلاحیت پاسخگویی به مسئولیتهای بسیار بالای این شغل را داشته باشید.»
رویترز نوشت که تعدادی از سوابق هگست باعث نگرانی قانونگذاران آمریکایی شده است؛ از جمله ادعای تجاوز جنسی در سال ۲۰۱۷ که منجر به اتهام نشد و او قویا آن را رد میکند، و اتهامات سوءمدیریت مالی بیش از حد در سازمانهای مربوط به سربازان پیشین.
رید گفت: «چالش وزیر دفاع حذف سیاستهای حزبی از ارتش است. اما شما پیشنهاد میکنید این سیاستها را بیشتر کنید، این توهین به مردان و زنانی است که سوگند یاد کردهاند به وظایف غیرسیاسی خود در چهارچوب قانون اساسی عمل کنند.»
با وجود حمایت قوی از هگست از سوی جمهوریخواهان، تایید او برای مقام وزارت دفاع ممکن است به عملکردش در مقابل کمیته بستگی داشته باشد.
سهشنبه وقتی هگست وارد جلسه استماع شد، با تشویق حامیانش قرار گرفت که شعارهای چون «ایالات متحده آمریکا، ایالات متحده آمریکا، ایالات متحده آمریکا» سر میدادند.
راجر ویکر، سناتور جمهوریخواه که ریاست کمیته را بر عهده دارد، قویا از هگست حمایت کرد و گفت: «البته این نامزدی غیرمتعارف است.»
او افزود: «در رابطه با رفتار شخصی خود، آقای هگست اعتراف کرده که کوتاهی کرده، همانطور که همه ما هر از گاهی انجام میدهیم.»
سخنان آغازین هگست در کمیته، با تمجید از ترامپ، بارها توسط معترضان قطع شد. او در این سخنان قول داد که «فرهنگ مبارزه» را به ارتش ایالات متحده بازگرداند.
هگست گفت که ترامپ «بر این باور است و من متواضعانه موافقم که وقت آن رسیده سکان هدایت را به کسی بدهیم که غبار روی چکمههایش است. یک عامل تغییر.»
هگست افزود: «زمانی که رییسجمهور ترامپ من را برای این سمت انتخاب کرد، اولین مسئولیتی که به من داد این بود که فرهنگ مبارزه را به وزارت دفاع بازگردانم.»
پیت هگست کیست؟
پیت هگست، با نام کامل پیتر برایان هگست، در ششم ژوئن ۱۹۸۰ در مینیاپولیس ایالت مینهسوتا به دنیا آمد.
او فارغالتحصیل کارشناسی ارشد رشته سیاستگذاری عمومی از دانشکده جان اف.کندی در دانشگاه هاروارد است.
هگست پس از پایان دانشگاه بهعنوان افسر پیادهنظام در گارد ملی ارتش مینهسوتا مشغول به کار شد. در سال ۲۰۰۴، او بهعنوان فرمانده جوخه پیادهنظام در پایگاه گوانتانامو خدمت کرد.
پس از بازگشت از کوبا، هگست برای حضور در عراق اعلام آمادگی کرد و به بغداد و سامرا اعزام شد. در عراق، او مدال ستاره برنزی، نشان پیادهنظام رزمی و مدال تقدیر ارتش را دریافت کرد.
هِگسِت در سال ۲۰۱۲، در مقام کاپیتان به خدمت فعال بازگشت و در افغانستان بهعنوان مربی ارشد ضدشورش فعالیت کرد.
هگست پس از بازگشت از عراق، در موسسه منهتن فعالیت کرد و سپس بهعنوان مدیر اجرایی سازمان «کهنهسربازان برای آزادی» مشغول به کار شد.
او همچنین مدیر اجرایی گروه «کهنهسربازان نگران برای آمریکا» بود که برای خصوصیسازی بیشتر وزارت امور کهنهسربازان این کشور تلاش میکرد.
در سال ۲۰۱۲، او برای کسب نامزدی حزب جمهوریخواه در انتخابات مجلس سنای ایالت مینهسوتا شرکت کرد اما پیش از انتخابات مقدماتی انصراف داد.
هگست در سال ۲۰۱۴ بهعنوان تحلیلگر سیاسی به شبکه فاکس نیوز پیوست و از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۴ یکی از مجریان برنامه «فاکس اند فرندز ویکند» بود.
او در محافل رسانهای به حمایت از دونالد ترامپ پرداخت و در مواردی بهعنوان مشاور غیررسمی او ظاهر شد.
هگست همچنین در برخی مسائل جنجالی، از جمله پیشنهاد عفو برای سربازانی که به ارتکاب جنایات جنگی متهم شده بودند، نقش داشت.
مواضعش درباره ایران
هگست در سال ۲۰۲۰ جمهوری اسلامی را حکومت «داعشهای شیعه» خواند و گفت تهران با شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» به دنبال گسترش نفوذ خود در منطقه است.
هگست تاکید کرد مقامهای جمهوری اسلامی باید «لنگان و التماسکنان» به میز مذاکره بازگردند.
او همچنین خواستار تعیین ضربالاجلی برای تخریب تاسیسات انرژی، زیرساختهای کلیدی، و سایتهای موشکی و هستهای ایران شد و گفت اگر جمهوری اسلامی از «اماکن فرهنگی» برای ذخیره تسلیحات استفاده کند، باید آنها را هم هدف قرار داد.
هگست اضافه کرد قوانین بینالمللی درباره منع حمله نظامی به اماکن فرهنگی، «به نفع ایران طراحی شدهاند» و از ترامپ خواست تا آنها را تغییر دهد.