ده‌ها فعال مدنی و سیاسی کُردستان خواستار لغو حکم اعدام پخشان عزیزی شدند

در ادامه اعتراض‌ها به تایید حکم اعدام پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی و زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین، ۱۲۰ فعال مدنی و سیاسی کردستان در بیانیه‌ای خواستار توقف فوری و ابطال حکم اعدام او شدند.

۱۲۰ چهره امضا‌کننده این بیانیه که ۲۴ دی ماه منتشر شده است، با تاکید بر حق حیات برای همه افراد جامعه، صدور حکم اعدام را مخالف موازین عقلی، حقوقی، قانونی و عرفی ارزیابی کردند.

امضاکنندگان این بیانیه با اشاره به وجود مشکلات همه‌جانبه و بحران‌های دامن‌گیری که به‌طور روزافزون مردم و جامعه و کشور را درگیر کرده است، به دستگاه‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی هشدار داده‌اند اعلام تایید حکم اعدام عزیزی در دیوان عالی کشور، موجی از نگرانی و التهاب در جامعه به‌ویژه در تمامی کُردستان دامن زده است.

آن‌ها در بیانیه تاکید کرده‌اند صدور احکام اعدام جز ناامیدی و شکاف در جامعه و تشدید نارضایتی هیچ دستاوردی نخواهد داشت.

پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی، ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ در تهران بازداشت و پس از تحمل نزدیک به پنج ماه حبس انفرادی و شکنجه، اواخر آذر همان سال به بند زنان اوین منتقل شد.

عزیزی دوم مرداد سال جاری با حکم ایمان افشاری، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد.

حکم اعدام این زندانی سیاسی کُرد ۱۹ دی‌ در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور تایید شد و به گفته برادرش، برای اجرا به دایره اجرای احکام فرستاده شده است.

فعالان مدنی، حقوق بشری، سیاسی و رسانه‌ای کُردستان در بیانیه خود با اشاره به شرایط و فضای به‌شدت نگران‌کننده و ملتهب امروزی حاکم بر جامعه، خواستار بررسی دوباره پرونده عزیزی و دیگر محکومان به اعدام در ایران شدند.

اسماعیل مفتی‌زاده، حسن امینی، محمدصدیق کبودوند، مختار ارشدی، گلاره اسعدی و اجلال قوامی از امضاکنندگان این بیانیه هستند.

تاکید حکم اعدام عزیزی در روزهای گذشته واکنش‌های زیادی را به دنبال داشته است.

خواهر شادمان احمدی از کشته‌شدگان خیزش «زن، زندگی، آزادی» و مادر سارو قهرمانی از جان‌باختگان اعتراضات دی‌ماه ۱۳۹۶ با انتشار ویدیوهایی خواستار لغو حکم اعدام پخشان عزیزی، وریشه مرادی و دیگر زندانیان سیاسی در ایران شدند.

همچنین ۶۸ زندانی سیاسی محبوس در زندان‌های اوین، قزلحصار کرج، تهران بزرگ و لاکان رشت در نامه‌ای خواهان لغو کلی مجازات «غیرانسانی و ارتجاعی» اعدام شدند.

شامگاه ۲۲ دی نیز کاربران شبکه ایکس با راه‌اندازی یک «طوفان» اعتراض خود را به این حکم نشان دادند و طی ۱۲ ساعت، حدود ۷۰ هزار بار از هشتگ «#پخشان_عزیزی» استفاده کردند.