درخواست نیروهای کُرد سوریه از فرانسه و آمریکا برای ایجاد منطقه امن در مرز با ترکیه
همزمان با کشته شدن ۳۷ نفر در درگیری بین نیروهای طرفدار ترکیه و کُردهای مورد حمایت آمریکا، یک مقام گروههای کرد خواستار حضور نیروهای آمریکا و فرانسه در مرز با ترکیه برای ایجاد منطقه امن شد.
خبرگزاری فرانسه، پنجشنبه ۲۰ دی گزارش داد درگیری بین نیروهای طرفدار ترکیه و نیروهای دموکراتیک سوریه، کردهای مورد حمایت آمریکا، منجر به کشته شدن ۳۷ نفر شده است.
نیروهای دموکراتیک سوریه چهارشنبه نیز خبر داده بودند شش نفر از اعضایشان در درگیری با نیروهای مورد حمایت ترکیه در شهر منبج در شمال سوریه کشته شده و ۹ نفر دیگر زخمی شدهاند.
در همین حال الهام احمد، رییس روابط خارجی نیروهای دموکراتیک سوریه، خبر داد که آمریکا و فرانسه در حال بررسی ایجاد یک منطقه امن در شمال سوریه هستند.
او از فرانسه خواست «برای تامین امنیت مرز و ایجاد روابط خوب با ترکیه»، به این مرز نیرو بفرستد.
پاریس و واشینگتن در این باره اظهار نظر نکردهاند.
آمریکا حدود دو هزار سرباز در سوریه دارد و فرانسه نیز دهها نیروی ویژه در این کشور دارد که به نیروهای دموکراتیک سوریه آموزش میدادند.
رجب طیب اردوغان، رییسجمهوری ترکیه، دوشنبه ۱۷ دی و پس از جلسه کابینه ترکیه در آنکارا تهدید کرده بود در صورت احساس خطر، عملیات فرامرزی جدیدی را علیه شبهنظامیان کرد در سوریه انجام خواهد داد.
همان روز امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه، گفت که این کشور نیروهای دموکراتیک سوریه را رها نخواهد کرد.
ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه نیز همراه با وزیر خارجه آمریکا از تلاش برای صلح بین نیروهای مورد حمایت ترکیه و کردها خبر دادند.
آنتونی بلینکن گفت که نیروهای دموکراتیک سوریه باید به مبارزه با داعش ادامه دهند.
او در عین حال نگرانی ترکیه در مورد حضور پکک در داخل سوریه را مشروع خواند.
آنکارا، نیروهای دموکراتیک سوریه، گروه مسلح کردهای مورد حمایت آمریکا را بخشی از حزب کارگران کردستان میداند و آن را به عنوان «گروهی تروریستی» شناسایی میکند.
یک منبع وزارت خارجه ترکیه روز پنجشنبه گفت که مقامات این کشور در جریان مذاکرات با جان باس، معاون وزیر خارجه آمریکا، تاکید خواهند کرد که سوریه برای دستیابی به ثبات و امنیت، «باید از شر گروههای تروریستی خلاص شود».
نیروهای مورد حمایت ترکیه در سوریه بارها پس از سقوط بشار اسد با نیروهای دموکراتیک سوریه درگیر شدهاند.
از سوی دیگر روزنامه اسرائیل هیوم گزارش داد مقامهای ارشد دولتی و امنیتی اسرائیل از زمان سقوط دولت اسد، مذاکراتی پنهانی درباره آینده سوریه داشتهاند که در آن «بررسی پیشنهاد تقسیم این کشور به بخشهای مجزای اداری در یک نشست بینالمللی» مطرح شده است. این ساختار، به فدرالیسم شباهت دارد.