بیش از هزار و ۸۰۰ کلاس درس کانکسی در ایران وجود دارد
مجید عبداللهی، معاون سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور از وجود حدود هزار و ۸۲۰ کلاس درس کانکسی در ایران خبر داد و اعلام کرد که این مدارس باید ساماندهی و ایمنسازی شوند.
عبداللهی دوشنبه ۱۰ دیماه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اعلام این خبر گفت در پروژه مدارس کانکسی، کلاسهای بالای ۱۰ دانشآموز هدفگذاری شده است.
او همچنین از شناسایی حدود هزار و ۱۰۰ مدرسه سنگی در کشور خبر داد و گفت برنامهریزیهای لازم برای تشخیص نیاز محلی و مکانیابی این پروژه بر عهده سازمان نوسازی و آموزش و پرورش استانها است.
این مقام سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان این که در موضوع مدارس کانکسی، رویکرد پایه، کیفیتبخشی به فضا است، گفت الگویی که مسعود پزشکیان، رییس دولت چهاردهم طراحی کرده، یک مدل مشارکتمحور و مردمپایه است.
پزشکیان ششم دیماه امسال بر لزوم توسعه فضای آموزشی در ایران تاکید کرد و از مردم خواست برای حل معضل کمبود فضای آموزشی پیشقدم شوند.
پیش از این در هفتم آذرماه، حمیدرضا خانمحمدی، رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، هشدار داد هفت استان تهران، قم، سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوی، البرز و آذربایجان غربی با کمبود شدید مدرسه مواجه هستند.
در ۲۳ مهر نیز علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش گفت: «وجود مدارس کانکسی به معنای بحران نیستند و شرایط اقلیمی و گاهی تعداد دانشآموزان به ایجاد مدارس کانکسی میانجامد.»
طبق آمارهای رسمی، حدود ۷۰ هزار کلاس درس در کشور نیازمند مقاومسازی و ۳۰ هزار کلاس درس دیگر نیازمند تخریب و بازسازی هستند.
اعتبار لازم برای بهسازی فضاهای آموزشی و ساخت مدارس جدید در ایران عموما با مشارکت خیرین مدرسهساز تامین میشود.
اردیبهشت سال جاری، صفرعلی یازرلو، معاون سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، اعلام کرد ۵۷ درصد مدارس کشور با کمک اشخاص حقیقی و حقوقی ساخته میشود.
بر این اساس، سهم جمهوری اسلامی در تامین اعتبار ساخت مدارس در ایران تنها ۴۳ درصد است.
بیشتر بخوانید: رییس سازمان آتشنشانی: بیش از نیمی از مدارس تهران ناایمن هستند