در پی رسواییهای جنسی، مقام ارشد کلیسای انگلستان خواستار توبه و اصلاح ساختار شد
استیون کاترل، دومین مقام ارشد کلیسای انگلستان، در موعظه کریسمس خود خواستار توبه و تغییر در این نهاد شد که همچنان از رسواییهای سرپوشگذاری بر سوءاستفادههای جنسی کودکان متاثر است.
به گزارش رویترز، جشنهای کریسمس امسال، تحت تاثیر استعفای جاستین ولبی، اسقف اعظم کانتربری، به دلیل سرپوشگذاری و اتهامهای مربوط به ناکامیهای حفاظتی بیشتر از سوی استیون کاترل، معاون او که اسقف اعظم یورک است، قرار گرفته است.
قدمت کلیسای انگلستان، با داشتن ۱۶ هزار کلیسا در این کشور و ریشههایی که به دوران امپراتوری روم بازمیگردد و کلیسای مادر برای ۸۵ میلیون نفر از پیروان فرقه آنگلیکان (کلیسای انگلستانی) در بیش از ۱۶۵ کشور است.
جاستین ولبی، که در ماه نوامبر پس از گزارشهایی درباره کوتاهی در برخورد با جان اسمیت، یکی از سوءاستفادهگران جنسی شناختهشده، از سمت خود استعفا داد، خطبه اصلی کریسمس را در کلیسای تاریخی کانتربری ارائه نخواهد کرد.
ولبی قرار است وظایف رسمی خود را تا ششم ژانویه به پایان برساند، و فرایند انتخاب جانشین او ممکن است تا شش ماه طول بکشد.
تا آن زمان، کاترل مسئولیت اداره کلیسا را برعهده خواهد داشت، اما او نیز با درخواستهایی برای استعفا مواجه شده است.
بر اساس گزارشی از بیبیسی با وجود اینکه کلیسا، کشیشی به نام دیوید تودور را از تنها بودن با کودکان منع کرده بود و مشخص شده بود که او به یکی از قربانیان سوءاستفاده جنسی غرامت پرداخت کرده، کاترل در دوران تصدی خود به او اجازه داده بود در سمت خود باقی بماند.
کاترل بابت اقدام دیرهنگام خود عذرخواهی کرده و گفته است شرایطی که او به ارث برده بود «وحشتناک و غیرقابل تحمل» بود و او در اولین فرصت تودور را تعلیق کرد.
افکار عمومی در بریتانیا، که به طور فزایندهای از مذهب فاصله گرفته، شدیدا از کلیسا انتقاد کردهاند.
دیوید گرینوود، وکیلی که در پروندههای مربوط به سوءاستفاده فعالیت دارد، در بیانیهای اعلام کرد: «افشاگریها اعتماد به توانایی کلیسا در محافظت از اعضای خود و عمل به وظیفه مراقبتیاش را متزلزل کرده است.»