نماینده مجلس: سقوط ارزش پول ملی فقیرترین کشور آفریقایی هم مثل ما نیست
سیر صعودی افزایش بهای ارز و به ویژه دلار در ایران ادامه دارد. یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، بانک مرکزی را در این زمینه مقصر دانست و گفت شدت و سرعت کاهش ارزش پولی ملی، «حتی در فقیرترین کشورهای آفریقایی» هم مانند ایران نیست.
علیرضا زندیان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، پنجشنبه ۲۹ آذر گفت که ایران از نظر اقتصادی کشوری «بسیار فقیر نیست» و افزود حتی فقیرترین کشورهای آفریقایی هم کاهش ارزش پولشان به این شکل نیست.
او افزود: «بانک مرکزی و شورای عالی پول و اعتبار چه کار میکنند؟ سیاستها را باید در این وضعیت جنگ اقتصادی تنظیم کنند. عمده مشکل ناشی از خود بانک مرکزی است.»
همزمان با این سخنان او، پنجشنبه هر دلار در بازار آزاد ارز ایران به قیمت حدود ۷۷ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد.
در روز جاری، پوند به ارزش ۹۸ هزار و ۷۰۰ تومان رسید و در آستانه ورود به کانال ۱۰۰ هزار تومان قرار گفت.
یورو، ۲۹ آذر به قیمت ۸۱ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد.
صبح چهارشنبه و ساعاتی پس از اطمینان دادن رییس کل بانک مرکزی درباره تامین نیاز ارز کشور، قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد تهران به ۷۸ هزار تومان رسیده بود.
شامگاه سهشنبه ۲۷ آذر، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، در گفتوگویی تلویزیونی، تلاطم کمسابقه بازار ارز را «نتیجه عملیات روانی دشمن» دانست و گفت تمام این اخبار با هدف اثر گذاشتن بر بازار توافقی جدید (ابتکار جدید بانک مرکزی جمهوری اسلامی برای خرید و فروش ارز) منتشر شدند.
او خاطرنشان کرد: «متاسفانه منتفعان افزایش نرخ ارز و دشمنان با شایعات به دنبال ایجاد هراس و خالی کردن دل مردم هستند. همین روز گذشته ۲۲۰ میلیون دلار عرضه شد و حتما بیشتر هم خواهد شد. بنابراین هیچ کمبود و مشکلی وجود ندارد.»
از ابتدای امسال، این چندمین بار است که قیمت دلار رکورد جدیدی ثبت میکند.
بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، احتمال کاهش درآمدهای نفتی جمهوری اسلامی و افزایش تنش نظامی با اسرائیل، از جمله دلایل افزایش قیمت ارز در سال ۱۴۰۳ بودهاند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، چهارشنبه درباره تاثیر تحریمهای دولت جو بایدن بر رفتار جمهوری اسلامی گفت: «به خاطر تحریمهای آمریکاست که تهران تنها بخشی از پول نفت را در ازای فروش آن دریافت کرده و ارزش ریال به پایینترین مقدار در برابر دلار رسیده است.»