اسرائیل به بنادر و زیرساخت‌های انرژی حوثی‌ها در یمن حمله کرد

ارتش اسرائیل پنج‌شنبه ۲۹ آذر اعلام کرد «حملاتی دقیق» به اهداف نظامی حوثی‌ها در یمن انجام داده است. این حمله‌ها بنادر و زیرساخت‌های انرژی در صنعا را هدف قرار دادند. پیش از این حمله، حوثی‌ها با موشک‌های بالستیک، تل‌آویو و مناطق مرکزی اسرائیل را هدف گرفتند که خسارتی در پی نداشت.

حدود ساعت چهار صبح پنج‌شنبه (به وقت ایران) شبکه تلویزیونی المسیره،‌ متعلق به حوثی‌ها، از حملات هوایی به صنعا، پایتخت مناطق تحت کنترل این گروه در یمن و استان حدیده خبر داد.

العربیه نیز گزارش داد ده‌ها هواپیمای جنگنده اسرائیل، نیروگاه برقی را در جنوب صنعا هدف قرار داده‌اند.

المسیره در خبری دیگر گفت این حملات منجر به مرگ ۹ نفر شده است.

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دست بلند اسرائیل به شما خواهد رسید. هر کس دستی بلند کند، دستش قطع خواهد شد. هر کس به ما حمله کند، چندین برابر پاسخ خواهد گرفت.»

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، ساعاتی بعد درباره این حمله گفت اماکنی هدف قرار گرفتند که حوثی‌ها از آن‌ها برای اقدامات نظامی خود استفاده می‌کردند.

او تاکید کرد که اسرائیل برای دفاع از خود و شهروندانش در برابر حملات حوثی‌ها تردید نخواهد کرد.

هاگاری گفت که حملات حوثی‌ها به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ «به یک تهدید جهانی تبدیل شده» و افزود: «چه کسی پشت حوثی‌ها قرار دارد؟ ایران. جمهوری اسلامی فعالیت‌های تروریستی حوثی‌ها را تامین مالی، تسلیح و هدایت می‌کند.»

حوثی‌ها از اواخر مهر سال ۱۴۰۲ با عنوان حمایت از حماس در جنگ غزه، حملاتی را به جنوب اسرائیل و کشتی‌رانی در دریای سرخ آغاز کردند.

این گروه طی حدود پنج ماه، به بیش از ۶۰ کشتی در دریای سرخ حمله کرد.

حوثی‌ها طی یک سال اخیر بیش از ۲۰۰ موشک و ۱۷۰ پهپاد به سمت اسرائیل شلیک کرده‌اند که اکثر آن‌ها به اسرائیل نرسیدند یا از سوی ارتش اسرائیل و متحدانش در منطقه رهگیری شدند.

حوثی‌ها بامداد پنج‌شنبه و پیش از آن که مواضعشان در صنعا و حدیده هدف قرار بگیرد به مرکز اسرائیل حمله موشکی کردند.

آنان گفتند که در این حمله، تل‌آویو را با دو موشک بالستیک هدف قرار داده‌اند.

این حملات آژیرهای هشدار حملات راکتی را در چند منطقه اسرائیل به صدا درآورد اما ارتش اسرائیل گفت موشک شلیک شده از یمن را پیش از ورود به این کشور رهگیری کرده است.

باراک راوید، خبرنگار وب‌سایت اکسیوس، به نقل از منبعی آگاه گفت شلیک موشک از سوی حوثی‌ها باعث شد اسرائیل حمله خود را به یمن، چند ساعت زودتر از زمان برنامه‌ریزی‌شده اصلی انجام دهد.

این حمله در دو موج انجام گرفت. اسرائیل موج نخست حمله‌اش را در امتداد سواحل یمن انجام داد که در آن، بنادر حدیده، راس عیسی و الصلیف هدف قرار گرفتند.

در موج بعدی، به دو ایستگاه تولید برق در صنعا حمله شد. حملاتی که به گفته راوید و به نقل از یک مقام آمریکایی، واشینگتن از آن‌ها مطلع شده بود.

حمله اسرائیل به حوثی‌ها با واکنش جمهوری اسلامی مواجه شد و اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، آن را «به شدت» محکوم کرد.

بقائی گفت این حملات منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شده و آن را «نقض فاحش» اصول و موازین حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد خواند.

او از این حملات با عنوان «جنایاتی» نام برد که در سایه حمایت بی‌قید و شرط ایالات متحده انجام می‌گیرد و گفت: «آمریکا شریک قانون‌شکنی‌ها و جنایات باند جنایتکار حاکم بر تل‌آویو است.»

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) پیش‌تر اعلام کرد آمریکا دوشنبه ۲۶ آذر حمله هوایی دقیقی علیه تاسیسات کلیدی فرماندهی و کنترل حوثی‌ها در شهر صنعا انجام داده است.

این تاسیسات، مرکزی برای هماهنگی عملیات حوثی‌ها، از جمله حمله به ناوهای جنگی نیروی دریایی آمریکا و کشتی‌های تجاری در جنوب دریای سرخ و خلیج عدن بوده‌اند.

هم‌زمان با این حملات سنتکام، گزارش‌هایی مبنی بر این منتشر شد که آمریکا از دولت عراق خواسته است دفتر حوثی‌ها را ببندد و رهبرانش را از این کشور اخراج کند.

یک وب‌سایت خبری یمنی به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت بغداد این درخواست آمریکا را به «دفتر حوثی‌ها و ایرانی‌ها» ابلاغ کرده و خواستار «دور کردن فرماندهان نظامی حوثی» شده که با شبه‌نظامیان حزب‌الله عراق همکاری می‌کنند.

ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا از اواخر دی سال گذشته حملات هوایی منظمی را علیه اهداف حوثی‌ها آغاز کرده است.