آمریکا از بغداد خواست دفتر حوثیها در عراق را تعطیل و رهبرانش را اخراج کند
همزمان با حملات سنتکام به تاسیسات کلیدی فرماندهی و کنترل حوثیها در صنعا، واشینگتن از دولت عراق خواست دفتر حوثیها را ببندد و رهبرانش را از این کشور اخراج کند. یک وبسایت خبری یمنی به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت بغداد این درخواست را به دفتر حوثیها ابلاغ کرده است.
العربیه، سهشنبه ۲۷ آذر، در گزارشی خبر داد آمریکا به عراق فشار میآورد تا دفتر حوثیها در بغداد را که مسئول هماهنگی با حشد شعبی است، ببندد.
وبسایت خبری یمن مانیتور به نقل از دو منبع دیپلماتیک ناشناس گزارش داد دولت عراق درخواست آمریکا را به «دفتر حوثیها و ایرانیها» ابلاغ کرده و خواستار دور کردن فرماندهان نظامی حوثی شده که با شبهنظامیان حزبالله عراق همکاری میکنند.
آمریکا بر این باور است که حوثیها، فناوری نظامی جمهوری اسلامی را به شبهنظامیان کوچک شیعهای منتقل میکنند که پیشتر تهران از ارائه این فناوری به آنها خودداری کرده بود.
دولت عراق در مناسبات رسمی، نه حوثیها، بلکه دولت مستقر مورد تایید مجامع بینالمللی را بهعنوان نمایندگان یمن به رسمیت میشناسد. بااینحال، حوثیها نقشی فراتر از فعالیتهای دیپلماتیک ایفا میکنند.
احمد الشرفی، معروف به ابو ادریس، دفتر حوثیها در عراق را مدیریت میکند.
الشرفی عمدتا با نهادهای امنیتی، شبهنظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی و گروههای اجتماعی تعامل دارد اما اسامه مهدی غانم، سفیر و نماینده دولت یمن است که با وزارت امور خارجه عراق ارتباط دارد.
العربیه در گزارش خود نوشت واشینگتن در تمامی سطوح برای از بین بردن حضور حوثیها در خارج از یمن فشار میآورد.
این رسانه به نقل از فارس الحمیری، روزنامهنگار یمنی، نوشت دولت آمریکا از عمان نیز خواسته است هیات مذاکرهکننده حوثیها به سرپرستی محمد عبدالسلام و تمامی رهبران این گروه را که در خاک عمان حضور دارند اخراج کند.
این موضوع، نشان میدهد که آمریکا و اتحادیه اروپا احتمالا مذاکرات با حوثیها برای پایان دادن به حملات در دریای سرخ را متوقف خواهند کرد.
حمله آمریکا به تاسیسات کلیدی فرماندهی و کنترل حوثیها
فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) اعلام کرد آمریکا دوشنبه ۲۶ آذر حمله هوایی دقیقی علیه تاسیسات کلیدی فرماندهی و کنترل حوثیها در شهر صنعا واقع در یمن انجام داده است.
این تاسیسات، مرکزی برای هماهنگی عملیات حوثیها، از جمله حمله به ناوهای جنگی نیروی دریایی آمریکا و کشتیهای تجاری در جنوب دریای سرخ و خلیج عدن بود.
شبکه تلویزیونی المسیره که از سوی حوثیها اداره میشود، سهشنبه گزارش داد که یک جنگنده نظامی آمریکا شامگاه دوشنبه به ساختمان وزارت دفاع تحت کنترل این گروه در صنعا، حمله کرد.
تلویزیون حوثیها این حمله را «تجاوزگری آمریکا» خواند و گفت این گروه متعهد شده است در پاسخ، «منافع و کشتیهای آمریکایی در دریای سرخ» را هدف قرار دهد.
محمد الحوثی، عضو شورای عالی یمن، وابسته به حوثیها درباره این حمله به شبکه المیادین گفت: «حملات تجاوزکارانه محکوم است و مردم یمن از پاسخ به آنها دست بر نمیدارند.»
او تاکید کرد: «نبرد ما ادامه دارد.»
حوثیها از اواخر مهر سال ۱۴۰۲ با عنوان حمایت از حماس در جنگ غزه، حملاتی را به جنوب اسرائیل و کشتیرانی در دریای سرخ آغاز کردند.
این گروه طی حدود پنج ماه، به بیش از ۶۰ کشتی در دریای سرخ حمله کرد.
در پاسخ، ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا که در این منطقه مستقر است، از اواخر دی سال گذشته حملات هوایی منظمی را علیه اهداف حوثیها آغاز کرد.