افزایش احتمال امضای توافق آتشبس در غزه در روزهای آینده
با انتشار گزارشهای ضد و نقیض از سفر احتمالی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به قاهره انتظار میرود توافق آتشبس در غزه در روزهای آینده امضا شود. حماس در بیانیهای اعلام کرد دستیابی به توافق آتشبس و تبادل اسرا ممکن است، به شرط آنکه اسرائیل از طرح شروط جدید خودداری کند.
در حالی که خبرگزاری رویترز ساعاتی پیش از سفر نتانیاهو به قاهره خبر داد، سخنگوی دفتر ریاستجمهوری اسرائیل اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو در قاهره حضور ندارد.
دفتر نخستوزیر اسرائیل نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد بنیامین نتانیاهو، روز سهشنبه از «کوههای جبلالشیخ» در مرز سوریه بازدید کرده است. او در جریان این سفر جلسهای با وزیر دفاع، رئیس ستاد کل ارتش، فرمانده منطقه شمال و رئیس شاباک برگزار کرد.
نشریه تایمز اسرائیل نیز پیشتر به نقل از المیادین نوشت در حالی که نتانیاهو در قاهره است، مصر از محمود عباس، ريیس تشکیلات خودگردان فلسطین خواسته است که فورا راهی قاهره شود.
به گفته المیادین، عباس در حال سفر از واتیکان به قاهره است، زیرا بهنظر میرسد دستیابی به احتمال موفقیت در معامله گروگانگیری با حماس بهطور فزاینده ای افزایش یافته است.
جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز سهشنبه ۲۷ آذر، به شبکه فاکسنیوز گفت: «معتقدیم که به توافق آتشبس در غزه نزدیک شدهایم.»
در همین حال، گروگانهایی که از اسارت حماس آزاد شدهاند در بیانیهای خواستار تلاش فوری برای آزادی همه گروگانهایی شدند که همچنان در اسارت حماس هستند.
نشریه وال استریت ژورنال، ۲۲ آذر به نقل از میانجیهای عرب اعلام کرد حماس در مذاکرات مربوط به توافق آتشبس با اسرائیل و آزادی گروگانها، از یک خواسته کلیدی خود صرفنظر کرده و به نیروهای اسرائیلی اجازه خواهد داد در طول آتشبس، به صورت موقت در غزه باقی بمانند.
آزادی گروگانها یکی از مهمترین خواستههای اسرائیل و آمریکاست تا جایی که دونالد ترامپ، رییسجمهوری منتخب آمریکا ۱۳ آذر گفت که اگر تا پیش از مراسم تحلیف ریاستجمهوری او در روز اول بهمن ، گروگانها در غزه آزاد نشوند، خاورمیانه هزینه بسیار هنگفتی خواهد پرداخت و مسئولان این جنایات ضد بشری، با شدیدترین مجازاتها مواجه خواهند شد.
دور پیشین این مذاکرات در قاهره شامگاه یکشنبه چهار شهریور بدون دستیابی به توافق پایان یافت؛ آن زمان دو منبع مصری به رویترز گفتند حماس و اسرائيل با چند ماده ارائه شده از سوی ميانجيگران در مذاکرات آتشبس غزه در قاهره موافقت نکردند.
گمان میرود ۱۰۱ گروگان اسرائیلی همچنان نزد حماس باشند و اسرائیل بر اساس برآوردها امیدوار است دستکم نیمی از آنها زنده باشند.
جنگ در غزه پس از آن آغاز شد که نیروهای حماس و دیگر گروههای شبهنظامی ساکن غزه در بامداد روز هفت اکتبر ۲۰۲۳، (۱۵ مهر ۱۴۰۲) با عبور از دیوار حائل میان اسرائیل و غزه با حمله به یک فستیوال موسیقی در جنوب اسرائیل و دیگر روستاها و شهرکنشینهای اسرائیلی اطراف شمار بسیاری از شهروندان یهودی و غیر یهودی را کشتند و دهها نفر گروهی را به گروگان گرفتند.
اسرائیل در واکنش به این حمله خونین حملات هوایی و زمینی خود را به نوار غزه شروع کرد که به گفته وزارت بهداشت غزه، تاکنون بیش از ۴۴ هزار کشته برجای گذاشته است.