واکنش شهروندان به کنسرت پرستو احمدی: صدای «زن، زندگی، آزادی» است
برگزاری کنسرت آنلاین پرستو احمدی بدون حجاب اجباری در ایران و پروندهسازی قوه قضاییه جمهوری اسلامی علیه او و عوامل تولید این کنسرت، واکنشهای زیادی در میان مردم به دنبال داشته است.
اجرای پرستو احمدی با استقبال بسیار گسترده ایرانیان در شبکههای اجتماعی مواجه شد و بسیاری از هنرمندان و فعالان مدنی و سیاسی به ستایش از او پرداختند.
شماری از شهروندان با انتشار بخشهایی از اجرای بدون حجاب اجباری این خواننده زن، صدای او را نشانهای از زنده بودن جنش «زن، زندگی، آزادی» دانستند.
پرستو احمدی، خواننده، نوازنده و آهنگساز، شامگاه ۲۱ آذر در یکی از کاروانسراهای ایران کنسرتی با نام «کنسرت کاروانسرا» یا «کنسرت فرضی» را اجرا و آن را در یوتیوب پخش کرد.
او همراه با ویدیوی اجرای خود نوشت: «اینجا، در این نقطه از ایران عزیزمان، صدای من را بشنوید و خیال کنید این وطن زیبا را.»
سپیده رییسالسادات، خواننده موسیقی سنتی، ضمن حمایت از احمدی گفت: «این کنسرت، رویای میلیونها زن ایرانی را به حقیقت پیوند میدهد. بعید میدانم قمر، ملوک ضرابی، ایرانالدوله و روحانگیز گمان میکردند پس از یک قرن، مردم ایران هنوز از شنیدن آواز یک زن روی صحنه متحیر شوند.»
شبنم طلوعی، بازیگر و کارگردان، با انتشار ویدیویی از این خواننده زن حمایت کرد و نوشت: «فارغ از تراوشات ذهنهای زنگزده همیشه حاضر، برای پرستو احمدی و همراهانش، برای تمام زنان ایران که جسورانه مرزها را شکستند و خواندند و میخوانند. برای آنها که صدایشان در حنجره به دلیل ممنوعیتها خاموش شد. برای زن، زندگی، آزادی.»
کاوه یغمایی، خواننده و آهنگساز، نیز در ویدیویی اینستاگرامی از کنسرت آنلاین احمدی ستایش کرد و از مردم خواست از هنرمندان حفاظت و پشتیبانی کنند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی ۲۲ آذر با انتشار اطلاعیهای این کنسرت را «بدون مجوز قانونی و رعایت موازین شرعی» دانست و از «برخورد مقتضی» و تشکیل پرونده برای خواننده و عوامل تولید آن خبر داد.
حامد اسماعیلیون، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، در واکنش به پروندهسازی قوهقضاییه علیه احمدی و عوامل کنسرت او گفت جمهوری اسلامی از سقوط «بنیانهای حکومت نیمبند» خود میترسد.
او افزود: «بعد از شما زندگی طور دیگری خواهد بود. گوشهای از آینده را مردم در کاروانسروایی در قلب ایران تماشا کردند. ایران بدون شما چنین خواهد بود. ایران بدون شما جنایتکاران طعم آزادی و عدالت را خواهد چشید و تصویر آن اینک روبهروی ماست.»
بیشتر بخوانید: قوه قضاییه علیه پرستو احمدی و عوامل تهیه کنسرت او پرونده قضایی باز کرد
احمدی در کنسرت کاروانسرا هفت قطعه «سر کوی دوست، عزیز جون، کمر باریک، مرا ببوس، لحظه دیدار نزدیک است، چه سازم و از خون جوانان» را در حدود ۲۷ دقیقه اجرا کرد.
در این کنسرت، نوازندگانی چون امین طاهری (درام)، سهیل فقیهنصیری (گیتار الکتریک)، امیرعلی پیرنیا (گیتار بیس) و احسان بیرقدار (پیانو)، احمدی را همراهی کردند.
احمدی مهر ۱۴۰۱ در جریان خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»، قطعه «از خون جوانان وطن» ساخته عارف قزوینی را اجرا و در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد که با استقبال گستردهای روبهرو شد.
او خرداد ۱۴۰۲ قطعهای به نام «هوای آزادی» را در ادای دین به خیزش شهروندان علیه جمهوری اسلامی منتشر کرد که شعر آن را فاطمه دوگوهرانی سرود. آهنگساز این اثر خود احمدی بود.
پس از انتشار این قطعه، ماموران جمهوری اسلامی مهر ۱۴۰۲ به خانه احمدی در تهران یورش بردند و وسایل شخصی او را ضبط کردند. پس از این رخداد، صفحه اینستاگرام این خواننده از دسترس خارج شد و قوه قضاییه پروندهای برای او تشکیل داد.
احمدی چهار ماه بعد از این رخداد، دوباره با انتشار ویدیویی به اینستاگرام بازگشت و کار جدیدی را منتشر کرد؛ قطعهای ساخته شده روی شعر هوشنگ ابتهاج که به نوعی حدیث نفس زنان خواننده در ایران است: «با این دل ماتمزده آواز چه سازم؟ بشکسته نیام بیلبِ دمساز چه سازم؟»
برخی شهروندان برگزاری کنسرت احمدی بدون حجاب اجباری را نشانهای از مخالفت او و همراهانش با قانون «حجاب و عفاف» دانستند و شجاعت آنها را ستودند.
جمهوری اسلامی خواندن زنان را ممنوع و رعایت پوشش مدنظر خود را برای آنها اجباری میداند.
مجلس شورای اسلامی بهتازگی قانونی موسوم به «حجاب و عفاف» به تصویب رسانده که در آن برای زنان بدون حجاب اجباری مجازاتهایی سنگین در نظر گرفته شده است.