والاستریت ژورنال: ترامپ حمله نظامی را هم برای توقف برنامه اتمی تهران بررسی میکند
والاستریت ژورنال به نقل از مقامهای آگاه گزارش داد برخی اعضای تیم دونالد ترامپ که سقوط حکومت بشار اسد را بررسی میکنند، به طور جدی در حال ارزیابی گزینههای موجود به منظور جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای از جمله «با حملههای هوایی پیشگیرانه» هستند.
افزایش فشار نظامی از طریق اعزام نیرو، جنگندهها و کشتیهای بیشتر به خاورمیانه، فروش تسلیحات پیشرفته به اسرائیل مانند بمبهای سنگرشکن و تقویت توان این کشور برای حمله به تاسیسات هستهای ایران، گزینههای مطرح در این باره است.
همزمان روزنامه تایمز اسرائیل به نقل از مقامهای نظامی این کشور نوشت که پس از تضعیف گروههای نیابتی جمهوری اسلامی در خاورمیانه و سقوط رژیم اسد در سوریه، فرصتی برای حمله به تاسیسات هستهای ایران به وجود آمده است.
بر اساس گزارشها ترامپ در گفتوگوهای اخیر با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، گفته است نگران احتمال دستیابی ایران به بمب اتمی در دوران ریاستجمهوری خود است.
والاستریت ژورنال نوشت که گزینه دیگر استفاده از تهدید نیروی نظامی همراه با تحریمها به منظور وادار کردن تهران به اتخاذ یک تصمیم دیپلماتیک است.
رییسجمهوری منتخب آمریکا که بهعنوان شخصیت سال مجله تایم انتخاب شده است، در گفتوگو با این مجله احتمال حمله نظامی به ایران را رد نکرد.
پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، گمانهزنیها درباره رویکرد دولت آتی این کشور در قبال تهران شدت گرفته است.
در همین حال یکی از مقامات تیم انتقالی رییسجمهوری منتخب با اشاره به طرح جمهوری اسلامی برای ترور ترامپ گفت که فشارها باید فراتر از افزایش فشار اقتصادی باشد.
در هفتههای گذشته مقامات جمهوری اسلامی با صراحت بیشتری درباره احتمال تلاش برای دستیابی به بمب اتمی سخن گفتهاند و نگرانیها در این باره افزایش یافته است.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ۱۶ آذر هشدار داد حکومت ایران ظرفیت تولید اورانیوم غنیشده خود را بهشدت افزایش داده و به آستانه لازم برای ساخت بمب اتمی نزدیک میشود.
او تخمین زد مقدار اورانیوم غنیشده تا ۶۰ درصدی که جمهوری اسلامی اکنون در اختیار دارد، اگر به خلوص ۹۰ درصد برسد، برای تولید چهار بمب اتمی کافی است.
از سوی دیگر خبرگزاری رویترز پنجشنبه ۲۲ آذر با استناد به گزارش محرمانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی نوشت جمهوری اسلامی با نظارت بیشتر آژانس بر سایت اتمی فردو موافقت کرده است.
کاظم غریبآبادی، معاون وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به این گزارش از مدیرکل آژانس خواست «حدس و گمانهای خود» را رسانهای نکند.
او افزود ایران تا رفع تحریمها نظارت بیشتری نمیپذیرد.
در سوی دیگر خبرگزاری تسنیم گزارش کرد که اکنون آژانس و تهران بر روی ترتیبات جدید پادمانی مرتبط با افزایش فعالیتهای غنیسازی در فردو تفاهم کردهاند.
رویترز نوشته بود حکومت ایران موافقت خود را با درخواست آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای افزایش دفعات و شدت اجرای اقدامات پادمانی در تاسیسات هستهای فردو اعلام کرده است.
با این حال تسنیم نوشت که تعداد بازرسیها (و نه بازرسان) افزایش مییابد.
این خبرگزاری نوشت که دلیل افزایش بازرسیها افزایش غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم از سوی جمهوری اسلامی است.