قوه قضاییه علیه پرستو احمدی و عوامل تهیه کنسرت او پرونده قضایی باز کرد
قوه قضاییه با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد اجرای «کنسرت کاروانسرا» از سوی پرستو احمدی، «بدون مجوز قانونی و رعایت موازین شرعی» انجام شده و از تشکیل پرونده قضایی علیه این خواننده و عوامل تولید این کنسرت خبر داد.
پرستو احمدی، خواننده، نوازنده و آهنگساز، شامگاه چهارشنبه ۲۱ آذر در یکی از کاروانسراهای ایران کنسرتی با نام «کنسرت کاروانسرا» را بدون حجاب اجباری اجرا و آن را در یوتیوب پخش کرد.
در پی انتشار این کنسرت، قوه قضاییه پنجشنبه ۲۲ آذر با انتشار اطلاعیهای این کنسرت را «بدون مجوز قانونی و رعایت موازین شرعی» دانست و نوشت: «ضمن برخورد مقتضی، علیه خواننده و عوامل تولید آن پرونده قضایی تشکیل شده است.»
پرستو احمدی، اول فروردین ۱۳۷۶ در نوشهر به دنیا آمد و در رشته کارگردانی سینما تحصیل کرد اما از ۱۴ سالگی دورههای سلفژ و صداسازی را شروع کرده و به کار نوازندگی و خوانندگی مشغول است.
او در جریان خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»، در مهر ماه ۱۴۰۱ قطعه «از خون جوانان وطن» ساخته عارف قزوینی را اجرا و در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد که با استقبال گستردهای روبهرو شد.
احمدی خرداد ۱۴۰۲ قطعهای به نام «هوای آزادی» را در ادای دین به خیزش شهروندان علیه جمهوری اسلامی منتشر کرد که شعر آن را فاطمه دوگوهرانی سروده و آهنگسازش خود احمدی است.
پس از انتشار این قطعه، ماموران جمهوری اسلامی اول مهر ۱۴۰۲ به خانه پرستو احمدی در تهران رفتند و وسایل شخصی او را ضبط کردند. پس از این اتفاق، صفحه اینستاگرام او از دسترس خارج شد و قوه قضاییه پروندهای برایش تشکیل داد.
احمدی چهار ماه بعد از این اتفاق، دوباره با انتشار ویدیویی به اینستاگرام برگشت و کار جدیدی را منتشر کرد؛ قطعهای ساخته شده روی شعر هوشنگ ابتهاج که به نوعی حدیث نفس زنان خواننده در ایران است: «با این دل ماتمزده آواز چه سازم؟ بشکسته نیام بیلبِ دمساز چه سازم؟»
انتشار کنسرت کاروانسرای احمدی با استقبال گستردهای در رسانههای اجتماعی همراه شده است و شهروندان پیامهایی زیادی در حمایت از او منتشر کردهاند.
برخی کاربران رسانههای اجتماعی کار او را با ویدا موحد مقایسه کردند که روز شش دی ۱۳۹۶ در اعتراض به حجاب اجباری روسری خود را در خیابان انقلاب تهران از سر برداشت.
عدهای از کاربران هم اجرای او را با کنسرتی از قمرالملوک وزیری مقایسه کردند؛ خوانندهای که سال ۱۳۰۳ بدون حجاب اجباری در گراندهتل تهران خواند و نقطه عطفی در تلاش زنان برای رسیدن به برابری و آزادی شد.
پرستو احمدی در کنسرت کاروانسرا هفت قطعه سر کوی دوست، عزیز جون، کمر باریک، مرا ببوس، لحظه دیدار نزدیک است، چه سازم و از خون جوانان را در حدود ۲۷ دقیقه اجرا کرده است.
در این کنسرت، نوازندگانی چون امین طاهری (درام)، سهیل فقیهنصیری (گیتار الکتریک)، امیرعلی پیرنیا (گیتار بیس) و احسان بیرقدار (پیانو)، احمدی را همراهی کردند.
او با انتشار ویدیوی این اجرا که آن را «کنسرت فرضی» هم نامیده، در یوتیوب نوشت: «میخواهم برای مردمی که دوستشان دارم بخوانم. این حقی است که نمیتوانستم از آن چشم بپوشم؛ خواندن برای خاکی که عاشقانه دوستش دارم ... صدای من را در این کنسرت فرضی بشنوید و خیال کنید، این وطن زیبا را ...»
جمهوری اسلامی خواندن زنان را ممنوع کرده و رعایت پوشش مدنظر خود را برای آنها اجباری میداند.
مجلس شورای اسلامی به تازگی قانونی تحت عنوان «حجاب و عفاف» به تصویب رسانده که در آن برای زنان بدون حجاب اجباری مجازاتهایی چون جریمههای مالی سنگین در نظر گرفته شده است.