دادستانی کل کشور به فعالان رسانهای: شرایط داخلی و منطقه حساس است، مردم را نترسانید
پس از آنکه علی خامنهای از اظهارنظرها درباره تضعیف جمهوری اسلامی پس از سقوط اسد انتقاد کرد و هشدار داد «خالی کردن دل مردم» جرم است، دادستانی کل کشور به فعالان رسانهای و مجازی هشدار داد از پرداختن به موضوعاتی که «امنیت روانی جامعه را مخدوش میکند» پرهیز کنند.
دادستانی کل کشور چهارشنبه ۲۱ آذر در اطلاعیهای اعلام کرد: «با در نظر گرفتن شرایط حساس داخلی و منطقهای، فعالان رسانهای و مجازی کشور از پرداختن به موضوعاتی که امنیت روانی جامعه را مخدوش میکند و موجب ترساندن مردم نسبت به شرایط میشود، پرهیز کنند.»
دادستانی کل کشور گفت به دستگاههای مربوط دستور داده شده است با رصد فضای مجازی، رسانهها و یا افرادی را که «اقدام به شایعهپراکنی یا برهم زدن امنیت روانی جامعه میکنند» به دستگاه قضایی معرفی کنند.
بر اساس این اطلاعیه، قوه قضاییه با افرادی که با انتشار «محتوای خلاف واقع، نشر اکاذیب و توهین، اقدام به بر هم زدن امنیت روانی جامعه کنند و باعث ترس مردم شوند» برخورد خواهد کرد.
علی خامنهای چهارشنبه ۲۱ آذر در اولین سخنرانی خود پس از سقوط بشار اسد، اظهارنظرها درباره تضعیف جمهوری اسلامی پس از سرنگونی حکومت سوریه را ایجاد ترس در کشور خواند و گفت: «برخی در خارج از کشور و با رسانههای فارسیزبان این کار را میکنند که جور دیگری باید با آنها برخورد کرد اما در داخل کسی نباید این کار را بکند و اگر کسی در تحلیل یا بیان خود به گونهای سخن بگوید که معنای آن خالی کردن دل مردم باشد، جرم است و باید با آن برخورد شود.»
این سخنرانی خامنهای بر خلاف روال معمول سالهای اخیر، طبق تصمیم دفترش به طور زنده از صداوسیما پخش نشد.
رهبر جمهوری اسلامی گفت: «دستگاه اطلاعاتی ما از چند ماه قبل گزارشهای هشداردهندهای را به مسئولان سوریه منتقل کرده بود. من البته نمیدانم این گزارشها به دست مقامات بالا رسیده بود یا نه، همان وسطها گم و گور شده بود.»
خامنهای در عین حال گفت: «مناطق تصرفشده سوریه به وسیله جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد. شک نکنید این اتفاق خواهد افتاد و آمریکا هم به وسیله جبهه مقاومت از منطقه اخراج خواهد شد.»
با سرنگونی حکومت سوریه به عنوان یکی از نزدیکترین متحدان جمهوری اسلامی و نقش محوری رژیم اسد در انتقال تسلیحات و مهمات به حزبالله، به آنچه که تهران آن را «محور مقاومت» مینامد، آسیبی بیسابقه وارد شده است.
در روزهای گذشته برخی مقامهای پیشین جمهوری اسلامی از بینتیجه بودن هزینهکرد دهها میلیارد دلار، هفت هزار و ۳۰۸ کشته و مجروح و هزاران نفر بازمانده مستمریبگیر بر اثر دخالت ایران در سوریه و حمایت از اسد انتقاد کردند.
در سالهای گذشته نیز برخی فعالان سیاسی به دلیل انتقاد از دخالت جمهوری اسلامی در کشورهای منطقه به زندان محکوم شدهاند.
این در حالی است که بسیاری از مقامات غربی از جمله مایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، سقوط اسد را بیانگر ضعیف شدن روسیه و ایران به عنوان حامیان او دانستند.