آلمان و اتریش روند بررسی درخواست پناهندگی سوری‌ها را تعلیق کردند

مقامات آلمان و اتریش اعلام کردند که روند بررسی درخواست‌های جاری در مورد پناهندگی که از سوی اتباع سوریه مطرح شده را به حالت تعلیق درآوردند. همزمان رهبر حزب راست افراطی سوئد از دولت این کشور درخواست کرد مجوزهای اقامت برای پناهندگان سوری باید مورد بازبینی قرار گیرد.

نانسی فزر، وزیر کشور آلمان دوشنبه در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت با توجه به «ابهامات کنونی»، اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان «امروز حکم توقف تصمیمات مربوط به روندهای جاری پناهندگی» پناهجویان سوری را صادر کرده است.

او گفت: «پایان ظلم وحشیانه دیکتاتور سوریه، اسد تسکین بزرگی برای بسیاری از افرادی است که از شکنجه، قتل و ترور رنج برده‌اند.»

یک روز پس از سرنگونی حکومت بشار اسد، بحث در مورد بازگشت مهاجران سوری در آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا به ویژه از سوی احزاب راست افراطی و راست محافظه‌کار آغاز شده است.

بر اساس آمار وزارت کشور، بیش از ۹۷۴ هزار نفر با ملیت سوری در حال حاضر در آلمان اقامت دارند که تنها نزدیک به ۵ هزار نفر از آن‌ها واجد شرایط پناهندگی شناخته شده‌اند.

مقامات اتریش نیز دوشنبه اعلام کردند که درخواست پناهندگی پناهجویان سوری را به حالت تعلیق در می‌آورند و «برنامه اخراج» آنان را آماده می‌کنند.

نزدیک به ۷۳۰۰ پرونده مزتبط با جامعه نزدیک به ۱۰۰ هزار سوری ساکن اتریش، تحت‌تاثیر این تصمیم قرار گرفته است.

پرونده افرادی که قبلا پناهندگی دریافت کرده‌اند نیز مجددا بررسی می‌شود و الحاق خانواده پناهجویان به آنان نیز به حالت تعلیق درآمده است.

از سال ۲۰۱۵، به درخواست پناهندگی حدود ۸۷ هزار سوری در این کشور ۹ میلیون نفری پاسخ مثبت داده شده است.

سوری‌ها بزرگترین گروه درخواست‌کنندگان پناهندگی در اتریش هستند و تا نوامبر سال جاری ۱۲ هزار و ۸۷۱ درخواست از سوی آن‌ها ثبت شده است.

در سوئد نیز که پس از آلمان دومین کشوری است که در اتحادیه اروپا بیشترین تعداد پناهجویان سوری را در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ پذیرفت، درخواست‌هایی برای اخراج پناهجویان سوری مطرح شده است.

بر اساس آمار اداره آمار سوئد، از ۱۶۲ هزار پناهجو در سال ۲۰۱۵، بیش از ۵۱ هزار نفر از سوریه آمده‌اند.

در یونان هم با تعلیق درخواست‌های پناهندگی سوری‌ها، یک مقام این کشور گفت این موضوع بر شرایط ۹ هزار سوری تاثیر خواهد گذاشت.