رهبر حزب حامی رییس‌جمهوری کره جنوبی خواستار برکناری او شد

هم‌زمان با گزارش‌ها درباره احتمال اعلام حکومت نظامی دوباره در کره جنوبی و لغو سفر وزیر دفاع آمریکا به این کشور، رهبر حزب حامی دولت کره جنوبی نیز خواستار برکناری رییس‌جمهوری شد.

حزب دموکراتیک، حزب مخالف اصلی دولت کره جنوبی، اعلام کرد نمایندگان پارلمان پس از دریافت گزارش‌هایی درباره احتمال اعلام یک حکومت نظامی دیگر در این کشور، در حالت آماده‌باش هستند.

در همین حال وو وون-شیک، رییس مجلس ملی (پارلمان) کره جنوبی گفت که قانون‌گذاران تلاش همه‌جانبه‌ای را برای جلوگیری از شکل گرفتن حکومت نظامی احتمالی انجام خواهند داد.

با ادامه تنش‌ها در کره جنوبی، بیشتر سهام آسیایی در روز جمعه سقوط کردند. هم‌زمان، سهام بازارهای چین به بالاترین حد در سه هفته اخیر صعود کرد.

حکومت نظامی در کره جنوبی از سوی یون سوک یول، رییس‌جمهوری، سه‌شنبه و چند ساعت پس از مقاومت‌ نمایندگان پارلمان و مخالفان دولت، لغو شد.

پنج‌شنبه ۱۵ آذر، با ادامه بحران سیاسی در کره جنوبی، رییس ستاد ارتش این کشور آمادگی خود را برای استعفا اعلام کرد و استعفای وزیر دفاع پذیرفته شد.

در همین حال وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کرد سه فرمانده را به دلیل اعمال حکومت نظامی از کار تعلیق کرده است.

پس از لغو حکومت نظامی در کره جنوبی، شش حزب اپوزیسیون دولت این کشور از ارائه طرح استیضاح رییس‌جمهوری با ۱۹۰ امضا به پارلمان خبر دادند و قرار است جلسه استیضاح روز شنبه برگزار شود.

هم‌زمان شبکه تلویزیونی وای‌تی‌ان خبر داد که دادستان‌های کره جنوبی تصمیم گرفته‌اند تحقیقات مشترکی را با دادستان‌های نظامی در مورد حکومت نظامی اضطراری که در اوایل این هفته از سوی رییس‌جمهوری اعلام شد، انجام دهند.

گزارش‌هایی نیز درباره صدور دستور بازداشت تعدادی از نمایندگان پارلمان از سوی رییس‌جمهوری منتشر شده بود اما دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی این گزارش‌ها را تکذیب کرد.

یون سوک یول که از سال ۲۰۲۲ قدرت را در کره جنوبی دست گرفته، حمایت برخی اعضای حزب محافظه‌کار «قدرت مردم(پ‌پ‌پ)» را از دست داده است.

هان دونگ هون، رهبر این حزب نیز گفت که یون به دلیل تلاش برای اعمال حکومت نظامی باید از قدرت برکنار شود.

با ادامه تنش‌ها در کره جنوبی، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، سفر خود را به سئول لغو کرد.

سفر آستین به کره جنوبی به دلیل اعزام سربازان کره شمالی به روسیه برای جنگ در اوکراین یک سفر مهم تلقی می‌شد.

ایالات متحده ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیروی نظامی مستقر در کره جنوبی دارد.