اعتراضات جهانی به ممنوعیت زنان افغانستان از تحصیل در مدارس پرستاری و مامایی

سازمان پزشکان بدون مرز و دولت فرانسه ممنوعیت وضع شده از سوی حکومت طالبان برای ممنوعیت تحصیل زنان در مدارس پرستاری و مامایی افغانستان را محکوم کردند و آن را تهدیدی برای نظام بهداشتی این کشور خواندند.

سازمان پزشکان بدون مرز جمعه، ۱۶ آذر، در بیانیه‌ای نوشت که این اقدام طالبان، گامی دیگر برای حذف زنان از زندگی عمومی و حرفه‌ای است و پیامدهایی جدی برای سلامت زنان خواهد داشت.

بر اساس این بیانیه، تعداد اندک کارکنان بهداشتی زن در افغانستان و جداسازی بخش‌های مردان و زنان بیمارستان‌ها در حال حاضر بر دسترسی زنان به مراقبت‌های بهداشتی در این کشور تاثیر گذاشته است.

مقامات دانشکده پزشکی کابل به خبرگزاری فرانسه گفتند که به آنها اطلاع داده شده بر اساس دستور رهبر طالبان، هبت‌الله آخوندزاده، موسسات پزشکی دیگر نمی‌توانند زنان را بپذیرند.

همچنین بر اساس گزارش افغانستان اینترنشنال، ممنوعیت جدید طالبان دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی با کیفیت را بیشتر محدود کرده است.

میکائل لو پاه، نماینده سازمان پزشکان بدون مرز در افغانستان نیز گفت: «هیچ سیستم بهداشتی بدون کادر پزشکی زن تحصیلکرده وجود ندارد و بیش از ۴۱ درصد از کارکنان پزشکی این سازمان در افغانستان را زنان تشکیل می‌دهد.»

فرانسه پنج‌شنبه ممنوعیت تحمیل شده از سوی طالبان بر زنان افغان برای دسترسی به مدارس پرستاری و مامایی را به‌شدت محکوم کرد و این تصمیم را «غیر قابل تحمل و غیرقابل توجیه» خواند.

سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه گفت: «این تصمیم به نقض بی‌شمار حقوق زنان و دختران می‌افزاید که طالبان از زمان تسلط بر افغانستان، در بیش از سه سال پیش، مرتکب آنها شده‌اند».

او همچنین تاکید کرد که تصمیم تازه طالبان، زنان را از دسترسی به آموزش و تامین خدمات بهداشتی بی‌طرفانه محروم می‌کند.

پزشکان بدون مرز نیز گفت که محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی طالبان در افغانستان در سه سال گذشته به‌طور چشمگیری دسترسی به آموزش پزشکی برای زنان را کاهش داده است.

مرکز زایمان در ولایت خوست که یکی از شلوغ‌ترین مراکز زایمان در جهان است.

نیازهای پزشکی در افغانستان بسیار زیاد است و برای پاسخگویی به آن‌ها، آموزش بیشتر کادر پزشکی زنان ضروری است.

گروه طالبان که سه سال پیش به قدرت بازگشت، اقدامات سرکوبگرانه علیه زنان را در افغانستان افزایش داده و این کشور اکنون تنها کشوری است که تحصیل دختران پس از دوران ابتدایی در آن ممنوع است.