مقام تایوانی: چین تلاش میکند برای دولت جدید ترامپ «خط قرمز» تعیین کند
یک مقام ارشد امنیتی تایوان به خبرگزاری رویترز گفت که چین با افزایش فعالیتهای نظامی در منطقه در تلاش است تا «خط قرمز» خود را برای دولت آینده ترامپ و متحدان ایالات متحده تعیین کند.
بخشی از این اقدامات شامل برگزاری رزمایشهای نظامی در آخر هفته جاری اطراف جزیره تایوان است.
چین، تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند و ادعای استقلال تایپه را رد میکند. این کشور در سال جاری دو رزمایش نظامی در اطراف تایوان انجام داده است و نیروهایش بهطور روزانه در نزدیکی تایوان فعالیت دارند.
این مقام تایید کرد که نگرانیهای مطرحشده از سوی سایر مقامات امنیتی منطقه درست است.
پیشتر، گزارشها حاکی از آن بود که چین ممکن است همزمان با سفر لای چینگ-ته رییسجمهوری تایوان، به اقیانوس آرام رزمایشهایی انجام دهد. این سفر شامل توقفهایی در هاوایی و گوام (قلمرو ایالات متحده) است.
این مقام که به شرط ناشناس ماندن صحبت میکرد، گفت: «چین میخواهد بهطور واضح و پیش از آنکه دولت جدید ایالات متحده در ۲۰ ژانویه کار خود را آغاز کند، اعلام کند که زنجیره جزایر اول خط قرمز و حوزه کنترل آن است.»
زنجیره جزایر اول
زنجیره جزایر اول منطقهای است که از ژاپن، تایوان، فیلیپین و بورنئو عبور و دریاهای ساحلی چین را محاصره میکند.
چین به درخواستها برای اظهار نظر از سوی دفتر امور تایوان یا وزارت دفاع خود پاسخی نداده است.
این مقام تایوانی گفت که چین ممکن است رزمایشهای جدیدی را درست قبل یا بعد از بازگشت لای از سفر خود در اقیانوس آرام در روز جمعه آغاز کند.
او افزود: «چین میخواهد به دولت جدید ایالات متحده بگوید که این منطقه تحت کنترل چین است و هر آنچه در اینجا اتفاق میافتد باید با چین هماهنگ شود.»
چین این هفته حدود ۴۰ کشتی از جمله یک گروه ناو هواپیمابر به رهبری ناو لیائونینگ در دریای شرق چین و کشتیهای دیگر در دریای جنوب چین را در منطقه مستقر کرده است.
رزمایش روسیه و چین
یک ناوگان نیروی دریایی روسیه در روز دوشنبه به منطقه مجاور تایوان نزدیک شد و رزمایشهای شبیهسازیشدهای را با یک ناوشکن چینی در نزدیکی سواحل جنوب شرقی تایوان انجام داد. این تمرینات شامل شبیهسازی حمله به کشتیها و هواپیماهای خارجی بود.
چین هفته گذشته از ایالات متحده خواست که در روابط خود با تایوان «حداکثر احتیاط» را به خرج دهد. پکن با هرگونه تعامل خارجی یا سفر مقامات تایوانی مخالف است.
لای چینگ-ته و دولتش ادعاهای حاکمیتی پکن را رد میکنند و معتقدند که تنها مردم تایوان میتوانند آینده خود را تعیین کنند.