وزیران خارجه ناتو خواستار مقابله با حملات سایبری و جاسوسی روسیه در اروپا شدند
وزیران امور خارجه کشورهای عضو ناتو در نشست خود در بروکسل از ۱۰۰ حمله ترکیبی روسیه شامل حملات سایبری و جاسوسی در اروپا خبر دادند و خواستار برنامهریزی برای مقابله با آنها شدند.
وزیران امور خارجه کشورهای عضو پیمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو)، در نشست چهارشنبه ۱۴ آذر خود در بروکسل با اشاره به اقدامات روسیه در مورد قطع کابلهای اینترنتی زیر آب، حملات سایبری و مداخله در انتخابات کشورهای مختلف، خواستار تجدید نظر در استراتژی خود برای دفاع در برابر تهدیدات ترکیبی این کشور شدند.
مارک روته، دبیرکل ناتو، گفت که این امر مستلزم افزایش تبادل اطلاعات و حفاظت بهتر از زیرساختهای حیاتی است.
یان لیپاوسکی، وزیر امور خارجه جمهوری چک، گفت که امسال ۵۰۰ حادثه مشکوک در اروپا رخ داد که ۱۰۰ مورد آن را میتوان به روسیه نسبت داد.
او تاکید کرد: «ما باید یک سیگنال قوی به مسکو ارسال کنیم که این اقدامات تحمل نخواهد شد.»
ماه گذشته دو کابل فیبر نوری زیرآبی در دریای بالتیک تخریب شدند. سرویسهای امنیتی اروپا، روسیه را در این اقدام مقصر میدانند.
اروپا و بحران اوکراین
دبیرکل ناتو خبر داد که اعضای این پیمان پس از نشست سهشنبه خود در بروکسل با هم توافق کردند که ارائه سیستمهای ضد هوایی برای محافظت از زیرساختهای اوکراین در برابر حملات روسیه، باید در اولویت باشد.
روته افزود کشورهای عضو درباره اعزام سربازان کره شمالی به روسیه گفتوگو کردند.
در هفتههای اخیر انتقال حدود ۱۰ هزار سرباز کره شمالی به روسیه خبرساز شده است.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، گفته است پهپادهای تولید شده در کارخانههای چینی و سربازان اعزامی کره شمالی به روسیه، «منافع امنیتی اصلی اروپا» را تهدید میکنند.
پس از انتخاب دوباره دونالد ترامپ به عنوان رییسجمهوری آمریکا، گمانهزنیهایی درباره احتمال صلح در اوکراین مطرح شده است.
روزنامه روسی کامرسانت خبر داد که در نشستی در دفتر ریاستجمهوری روسیه، سناریوهای پایان جنگ اوکراین بررسی شده است اما دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، به تازگی در این باره گفت: «هنوز دلیلی برای مذاکره به منظور پایان دادن به جنگ در اوکراین وجود ندارد.»