وزارت بهداشت: تزریق واکسن اچپیوی در ایران در دستور کار قرار گرفته است
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، با بیان اینکه تیمی در این وزارتخانه در حال بررسی شمار مبتلایان به ویروس پاپیلومای انسانی (اچپیوی) در ایران است، اعلام کرد تزریق واکسن اچپیوی در دستور کار کمیته واکسیناسیون قرار گرفته است.
او یکشنبه ۱۱ آذر در یک نشست خبری گفت احتمال ورود کمیته واکسیناسیون به بحث تزریق واکسن اچپیوی «بهطور جدی مد نظر است».
رئیسی از عرضه واکسن اچپیوی در داروخانهها با قیمت مناسب و قرار دادن این واکسن در سبد واکسیناسیون کشور، بهعنوان رویکردهای مد نظر وزارت بهداشت در این زمینه خبر داد و افزود: «اول باید اثربخشی واکسنها مشخص شود تا بتوانیم آن را وارد چرخه واکسیناسیون عمومی کنیم.»
پیش از این در هفتم آذر، علیرضا سالم، دبیر انجمن کارفرمایی داروسازان، در واکنش به برخی اظهارات درباره تبلیغاتی بودن لزوم تزریق واکسن اچپیوی گفت این ویروس قابل انکار نیست و منجر به زگیلهای تناسلی و سرطان دهانه رحم میشود.
سالم هشدار داد با توجه به همهگیر شدن این بیماریها در ایران، انجام واکسیناسیون ضروری است.
یک روز پس از آن، کیارش آرامش، پزشک و متخصص پزشکی اجتماعی، در مصاحبه با ایراناینترنشنال در همین رابطه گفت: «دخالت ایدئولوژیک حکومت در امور جنسی و سبک زندگی مردم مانع از ارائه آموزشهای ضروری شده، بهداشت جنسی جامعه را با چالش و پیچیدگی مواجه کرده و دسترسی به روشهای پیشگیری را با نقصهای جدی روبهرو کرده است.»
معاونت بهداشت وزارت بهداشت در ادامه اظهارات خود گفت اچپیوی انواع مختلفی دارد که برخی از آن میتواند موجب ابتلا به سرطان دهانه رحم شود.
رئیسی افزود در مقطع کنونی سرطان دهانه رحم جز «پنج سرطان اول» در کشور به شمار نمیآید.
او همچنین به سایر عواقب ناشی از ابتلا به ویروس اچپیوی پرداخت و گفت در اثر عفونی بودن این بیماری، «زائدههای پوستی زگیل شکلی» ایجاد میشود که از طریق «ارتباط پوستی» انتقال مییابد.
در سالهای گذشته پژوهشهای متعددی در خصوص روشهای جلوگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم صورت گرفته است.
یک پژوهش جدید که اخیرا در مجله جاما منتشر شده، نشان میدهد پس از انجام واکسیناسیون اچپیوی، مرگ و میر ناشی از سرطان دهانه رحم در میان زنان جوان آمریکایی بهطور قابل توجهی کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید: نقش واکسن اچپیوی در کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان دهانه رحم