دبیر‌کل خانه پرستار: پرستاران در اوج سابقه و کارایی از ایران مهاجرت می‌کنند

دبیر‌کل خانه پرستار با اشاره به نرخ کنونی دلار و حقوق پرستاران در ایران گفت که این شغل اکنون هیچ جذابیتی و پرستاران در اوج سابقه و کارایی، از کشور مهاجرت می‌کنند.

محمد شریفی‌مقدم ۱۰ آذر در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا با مقایسه دستمزد پرستاران در کشورهای اروپایی و ایران گفت که پرستاران در اروپا بین چهار تا ۱۰ هزار دلار حقوق می‌گیرند اما در ایران تنها ۱۳ تا ۱۴ میلیون تومان، معادل حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ دلار دریافت می‌کنند.

بهای دلار در ایران به بیش از ۷۱ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.

شریفی‌مقدم با بیان این که این تفاوت قابل‌ توجه باعث می‌شود بسیاری از پرستاران به فکر مهاجرت یا تغییر شغل بیفتند، گفت: «آن‌ها به دلیل شرایط سخت و پرخطر این شغل، تمایل کمتری به ادامه فعالیت در این حوزه دارند.»

او درباره طرح استخدام ۱۱ هزار پرستار نیز گفت بسیاری از آگهی‌های استخدام پرستاری در بیمارستان‌ها نتیجه‌ای نداشته است.

ششم آذر ماه، احمد نجاتیان، رییس‌ سازمان پرستاری، از جذب ۱۰ هزار و ۵۰۰ پرستار و پنج هزار نفر برای فوریت‌های پزشکی به عنوان نیازهای کنونی که باید در سال جاری انجام شود، نام برد.

شریفی‌مقدم نیز ششم آبان با اشاره به وجود ۵۰ هزار پرستار خانه‌نشین در کشور گفت: «تا وقتی زیرساخت‌ها درست نشود، استخدام همچون آبی خواهد بود که در آب‌کش ریخته می‌شود.»

هم‌اکنون بیش از ۲۲۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی در ایران مشغول کار هستند.

در سراسر کشور به ازای هر هزار نفر جمعیت، به طور میانگین ۱/۵ نفر پرستار وجود دارد در حالی‌ که میانگین جهانی آن، سه پرستار است.

بیشتر بخوانید: افزایش مهاجرت پرستاران و کوچ متخصصان خوزستانی به کشورهای عربی

ناامنی در محیط کادر

دبیرکل خانه پرستار از برخوردهای نامناسب و خشونت در محیط کار به عنوان یکی از مشکلاتی نام برد که پرستاران با آن مواجه هستند.

او گفت که آن‌ها اغلب هدف حملات کلامی و جسمی قرار می‌گیرند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی صدوقی یزد نیز با اشاره به خشونت‌های برخی مراجعان نسبت به کادر درمان، گفت: «برای نیروهای انتظامات بیمارستان، کلاس‌های دفاع شخصی و آموزش کدهای رفتاری و برای کادر درمان آموزش‌های رفتاری و مهارت‌های ارتباطی ارائه می‌شود.»

محمدحسین دهقانی، ۱۰ آذر، با برشمردن عمده دلایل بروز خشونت و درگیری در بیمارستان‌ها به خبرگزاری ایسنا گفت که در راستای تامین امنیت بیمارستان‌ها و کاهش خشونت میان مردم و کادر درمان، تفاهم‌نامه‌هایی با کلانتری‌ها منعقد شده است.

روزنامه هم‌میهن، سوم آذر در گزارشی با استناد به خبرهای منتشر شده در رسانه‌های رسمی نوشت: «از پاییز سال گذشته تا‌کنون دست‌کم دو تن از اعضای کادر درمان در کشور کشته و ۱۳ تن دیگر مجروح شده‌اند.»

این گزارش با اشاره به این که پرستاران هم با وضعیتی مشابه پزشکان مواجه هستند، تاکید کرد اطلاعاتی در این باره از سوی نهادها و سازمان‌های متولی جامعه پرستاری منتشر نشده است.

افزایش میزان خشونت‌ها در ایران تنها مختص به خشونت علیه نیروهای بخش سلامت نیست. گزارشی تازه از پزشکی قانونی نشان می‌دهد تعداد نزاع در پایتخت در نیمه نخست امسال نسبت به سال ۱۴۰۲، پنج درصد افزایش یافته است.