وزیر بهداشت از بازگشت ۳۰۰ دانشجوی محروم از تحصیل به دانشگاه خبر داد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بازگشت ۳۰۰ دانشجوی محروم از تحصیل به دانشگاه خبر داد و گفت ۶۰ نفر از این افراد زیرمجموعه وزارت بهداشت و مابقی زیرمجموعه وزارت علوم هستند.
محمدرضا ظفرقندی شنبه ۱۰ آذر در گفتوگو با ایرنا، خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی، اعلام کرد بسیاری از احکام انضباطی صادر شده برای دانشجویان، مراحل قانونی را طی نکرده بودند.
او درباره استادان دانشگاه اخراج شده نیز افزود: «آنهایی که بازنشستگی اجباری داشتند و خودشان هم البته مایل بودند برگردند، موارد را پیگیری کردیم.»
پیش از این در چهارم آذر، مسعود حبیبی، معاون دانشجویی وزارت بهداشت، از بازگشت ۶۰ دانشجوی علوم پزشکی که طی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در رابطه با خیزش انقلابی اخراج شده بودند، خبر داد و گفت پروندههای آنها با توقف حکم، در حال بررسی است.
حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دوم آذر با اشاره به بررسی مجدد پروندههای دانشجویان تعلیق شده به دنبال اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» اذعان کرد در پروندههای این دانشجویان، اشتباهات زیادی وجود داشته است.
سیمایی صراف ۲۶ مهر هم با بیان اینکه هیچ دانشجویی در رابطه با خیزش ۱۴۰۱ پرونده قضایی ندارد، از بازگشت همه دانشجویان به کلاسهایشان خبر داد.
همان زمان، روزنامه هممیهن با رد صحبتهای او نوشت دانشجویان تعلیقی به دانشگاه بازنگشتهاند.
جمهوری اسلامی از آغاز روی کار آمدن خود همواره دانشجویان و استادان منتقد حکومت را بازداشت، شکنجه یا از دانشگاه اخراج کرده است.
برخوردهای امنیتی و محرومیتهای انضباطی دانشجویان، از زمان خیزش انقلابی ایرانیان در سال ۱۴۰۱ و گسترده شدن دامنه اعتراضات دانشجویی، تشدید شده است.
از آن زمان تاکنون، گزارشهای بسیاری درباره برخوردهای قهری با دانشجویان و صدور احکام اخراج، تعلیق یا ممنوعیت از تحصیل آنان منتشر شده است.
بر اساس گزارشها، بیش از ۱۲ هزار دانشجو در جریان خیزش «زن، زندگی، آزادی» بازداشت، تعلیق، اخراج، تبعید تحصیلی یا لغو اسکان شدند.
دستکم ۴۰۰ استاد دانشگاه نیز در جریان اعتراضات به بهانههای واهی و تنها به دلیل حمایت از دانشجویان با احکام اخراج، بازنشستگی اجباری یا تعلیق مواجه شدند.
بیشتر بخوانید: هماهنگی وزارت علوم با نیروهای امنیتی برای بررسی پرونده دانشجویان