رویترز: دولت آمریکا در حال تهیه یک بسته کمک نظامی ۷۲۵ میلیون دلاری برای اوکراین است
رویترز به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد دولت بایدن در حال تهیه یک بسته کمک تسلیحاتی به ارزش ۷۲۵ میلیون دلار برای اوکراین است. طبق این گزارش، این بسته شامل انواع سلاحهای ضدتانک، از جمله مینهای زمینی، پهپاد، موشکهای دوشپرتاب و مهمات سامانههای راکتی توپخانهای است.
به نوشته رویترز، بایدن که بهزودی دفتر ریاستجمهوری را ترک میکند، با این اقدام بهدنبال تقویت دولت کییف پیش از پایان دوره خود در ماه ژانویه است.
بر اساس گفتههای یک مقام آگاه از این طرح، دولت بایدن قصد دارد انواع تسلیحات ضد تانک را از زرادخانه ایالات متحده در اختیار اوکراین قرار دهد تا از آنها برای مقابله با پیشروی نیروهای روسیه استفاده شود. این تسلیحات شامل مینهای زمینی، پهپادها، موشکهای استینگر و مهمات سامانههای توپخانهای متحرک است.
بسته تسلیحاتی مورد نظر احتمالاً شامل مهمات خوشهای نیز خواهد بود. این مهمات معمولا در موشکهای هدایتشونده که با پرتابگرهای متحرک شلیک میشوند، یافت میشوند.
یک مقام دیگر دولتی به رویترز گفت که اطلاعرسانی رسمی به کنگره درباره این بسته تسلیحاتی ممکن است به زودی و تا روز دوشنبه انجام شود. محتوا و اندازه این بسته ممکن است در روزهای آینده و پیش از امضای نهایی بایدن تغییر کند.
ارائه این بسته افزایش چشمگیری در استفاده بایدن از اختیارات ویژه رییسجمهوری در ماههای اخیر محسوب میشود. این اختیارات به رییسجمهوری ایالات متحده اجازه میدهد در شرایط اضطراری از زرادخانه آمریکا برای کمک به متحدان استفاده کند.
مبالغی بستههای کمکی که با استفاده از اختیارات ویژه رییسجمهوی ارائه شده، معمولا بین ۱۲۵ تا ۲۵۰ میلیون دلار بوده است. کنگره قبلا مبلغی حدود چهار تا پنج میلیارد دلار در اختیار بایدن قرار داده بود تا با استفاده از اختیارات ویژه رییسجمهوری هزینه کند. انتظار میرود او تا پیش از آغاز به کار دونالد ترامپ، رییسجمهوری منتخب آمریکا، در ۲۰ ژانویه از آن استفاده کند.
ایالات متحده طی دهههای گذشته مینهای زمینی به کشور دیگری صادر نکرده است و استفاده از آنها بهدلیل احتمال آسیب رساندن به غیرنظامیان بحثبرانگیز بوده است. با وجود اینکه بیش از ۱۶۰ کشور معاهدهای را برای ممنوعیت استفاده از مینهای زمینی امضا کردهاند، کییف از زمان آغاز تهاجم گسترده روسیه در اوایل سال ۲۰۲۲ خواستار دریافت آنها شده است و نیروهای روسیه نیز از این تسلیحات در خطوط مقدم استفاده کردهاند.
در روزهای اخیر گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه نیروهای روسیه در حال حاضر با سریعترین سرعت از زمان روزهای اولیه تهاجم در سال ۲۰۲۲ در اوکراین پیشروی میکنند و طی ماه گذشته منطقهای به وسعت نصف شهر لندن را تصرف کردهاند.
ایالات متحده انتظار دارد که اوکراین از این مینها در داخل خاک خود استفاده کند. کییف متعهد شده است که از این مینها در مناطقی که غیرنظامیان اوکراینی در آنجا ساکن هستند، استفاده نکند.
روز چهارشنبه، ترامپ کیث کلوگ، یک ژنرال بازنشسته ارتش، را که برنامهای برای پایان دادن به جنگ اوکراین به او ارائه کرده بود، بهعنوان نماینده ویژه برای این مناقشه منصوب کرد. پایان سریع جنگ اوکراین یکی از وعدههای اصلی کارزار انتخاباتی ترامپ بوده است، هرچند او جزییاتی درباره چگونگی اجرای آن ارائه نکرده است.