مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران: جبران کمبود ۱۳ هزار کلاس درس ۷۰ سال وقت میبرد
عباس زارع، مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با اشاره به کمبود ۱۳ هزار کلاس درس در این استان گفت ساخت این تعداد کلاس هفت سال زمان میبرد اما «با اعتبارات فعلی»، برای رسیدن به حد استاندارد ۷۰ سال زمان لازم است. هفت استان کشور به ساخت و مقامسازی فوری کلاسهای درس مدارس نیازمندند.
زارع در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به این که حدود ۲۴ هزار کلاس درس در استان تهران نیازمند تخریب و نوسازی یا مقاومسازی هستند گفت برای ساخت ۱۳ هزار کلاس درس جدید، ۳۲ هزار میلیارد تومان، برای بازسازی مدارس فرسوده ۲۲ هزار میلیارد تومان و برای مقاومسازی، ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مجموع این موارد به ۶۹ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. این در حالی است که بودجه سالانه اداره کل نوسازی مدارس استان تهران، هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
در استان تهران حدود یک میلیون و ۹۲۱ هزار دانشآموز به تحصیل مشغولند. از این تعداد حدود ۹۲۹ هزار دانشآموز در شهر تهران و حدود ۹۹۲ هزار دانشآموز هم در شهرستانهای تهران تحصیل میکنند.
در کل استان تهران ۶۰ هزار و ۱۵۹ کلاس درس وجود دارد.
سرانه فضای آموزشی در استان تهران ۵/۱۶ مترمربع است.
استاندارد فضای آموزشی به ازای هر دانشآموز، هشت متر مربع است.
به گفته زارع، در صورتی که اعتبار لازم در دسترس بود، ساخت ۱۳ هزار کلاس درس جدید در هفت سال ممکن بود اما: «با وضعیت اعتبارات فعلی، ۷۰ سال برای ساخت این تعداد کلاس درس جدید و رسیدن به حد استاندارد، زمان لازم است.»
بر پایه اظهارات حمیدرضا خانمحمدی، رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، در حال حاضر هفت نقطه از کشور، از جمله استان تهران، با کمبود شدید مدرسه مواجه هستند.
بهطور خاص، پنج منطقه از شهر تهران، به ویژه مناطق ۹، ۱۵، ۱۷، ۱۸ و ۱۹ بیشترین نیاز را به نوسازی و ساخت کلاس درس جدید دارند.
علاوه بر تهران، استانهای قم، سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوی، البرز و آذربایجان غربی در صدر نیازهای مالی و توجه برای ساخت مدرسه قرار دارند.
طبق آمارهای رسمی حدود ۷۰ هزار کلاس درس در کشور نیازمند مقاومسازی و ۳۰ هزار کلاس درس دیگر نیازمند تخریب و بازسازی هستند.
بخش بزرگی از بودجه مورد نیاز برای ساخت مدارس جدید و بهسازی آنها از سوی خیرین مدرسهساز تامین میشود.
سال ۱۴۰۰، محسن منصوری، استاندار وقت تهران، گفت که یکسوم اعتبارات نوسازی مدارس استان تهران را نیکوکاران تامین کردند.