معاون آموزش و پرورش: ۴۰ درصد دانشآموزان فقر یادگیری دارند
رضوان حکیمزاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۴۰ درصد دانشآموزان فقر یادگیری دارند، گفت این موضوع شانس موفقیت تحصیلی و شغلی دانشآموزان را در آینده بهطور چشمگیری کاهش میدهد و با اصول عدالت آموزشی و توزیع برابر فرصتهای یادگیری در تضاد است.
حکیمزاده روز یکشنبه چهارم آذر در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، از فقر یادگیری بهعنوان شرایطی یاد کرد که در آن برخی دانشآموزان با وجود حضور در مدرسه، مهارتهای پایه سواد شامل خواندن، نوشتن، حساب کردن و سخن گفتن را به درستی کسب نمیکنند.
او از دوره ابتدایی بهعنوان زیربنای موفقیتهای تحصیلی در سالهای بعد نام برد و گفت: «اگر دانشآموزان در سه سال نخست این دوره مهارتهای اصلی سواد را بهخوبی یاد بگیرند، عملکرد تحصیلی بهتری خواهند داشت. اما گروهی از دانشآموزان به دلایل مختلف دچار ضعف در این مهارتها میشوند و عملا از یادگیری بازمیمانند.»
این مقام وزارت آموزش و پرورش، با بیان اینکه بسیاری از دانشآموزان، بهویژه در «مناطق کمتر برخوردار و دوزبانه»، مهارتهای سواد پایه را بهطور کامل فرا نمیگیرند، گفت این موضوع با اصول عدالت آموزشی و توزیع برابر فرصتهای یادگیری در تضاد است.
این اولین بار نیست که نسبت به فقر یادگیری دانشآموزان و موج ترک تحصیل کودکان و نوجوانان ایرانی هشدار داده میشود.
غلامعلی افروز، استاد دانشگاه تهران، روز ۲۶ آبان اعلام کرد که تنها ۷۰ درصد از دانشآموزان ایرانی که وارد دبستان میشوند، از مقطع دبیرستان خارج میشوند.
او در این باره گفت که ۳۰ درصد دانشآموزان کشور موفق به کسب مدرک دیپلم نمیشوند و وارد بازار کار میشوند.
در شهریور امسال، روزنامه هممیهن در گزارشی با اشاره به کیفیت پایین آموزش، معدلهای پایین، ناتوانی در خواندن و نوشتن و کارگری دانشآموزان در ایران نوشت سیستانوبلوچستان شرایط بحرانیتری دارد و از هر ۲۰ دانشآموز پایه ششم و هفتم حداقل چهار تا پنج نفر به هیچ عنوان سواد خواندن و نوشتن ندارند.
محسن زارعی، رییس مرکز سنجش و ارزیابی کیفیت آموزش و پرورش هم در آخرین روزهای مرداد امسال اعلام کرد که در امتحانات نهایی سال گذشته میانگین معدل دانشآموزان در سه رشته علوم انسانی، تجربی و ریاضی فیزیک ۱۰.۸۹ بود.
او افزود این میانگین در رشته ریاضی فیزیک ۱۱.۸۲ و در رشته علوم انسانی ۹.۱۳ است.
بیشتر بخوانید: معضل بیسوادی در ایران همزمان با اخراج اساتید و معلمان و جایگزینی آنها با مداح و آخوند