تلاش اوکراین برای پیروزی میدانی با هدف تقویت موضع خود در مذاکرات آتی صلح
خبرگزاری رویترز دوشنبه ۲۱ آبان گزارش داد با توجه به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا و موضع او در قبال مناقشه اوکراین، کییف میکوشد با تامین تسلیحات بیشتر و پیشروی در میدان نبرد، موقعیت خود را در مذاکرات احتمالی برای برقراری آتشبس در منطقه تقویت کند.
ترامپ بارها تاکید کرده قصد دارد مناقشه اوکراین را به پایان برساند اما تاکنون راهکار مشخصی را برای تحقق این هدف مطرح نکرده است.
ترامپ با کسب ۳۱۲ رای الکترال در برابر ۲۲۶ رای کامالا هریس، پیروز انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شد و ترامپ و جیدی ونس، معاون او، اول بهمن رسما کار خود را در کاخ سفید آغاز خواهند کرد.
یک مقام ارشد اوکراینی در مصاحبه با رویترز اعلام کرد چهار یا پنج ماه آینده برای این کشور در نبرد با روسیه حیاتی خواهد بود.
او که به دلیل حساسیت موضوع میخواست هویتش مخفی بماند، گفت: «زمستان پیش رو زمان حساسی است. امیدوارم که پایان جنگ نزدیک باشد.»
این مقام اوکراینی افزود این کشور «موقعیت شروع» مذاکرات میان دو طرف را تعیین خواهد کرد.
اظهارات این مقام ارشد نشان میدهد کییف در تلاش است در بازه زمانی باقیمانده تا آغاز به کار رسمی ترامپ، شرایط خود را در میدان نبرد و سپس در مذاکرات بهبود ببخشد.
روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.
از زمان آغاز مناقشه کنونی، روسیه حدود یک پنجم از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورده است.
علاوه بر این، ارتش اوکراین به دلیل کمبود نیروی انسانی، بخشهایی از مناطقی را که پیشتر در جریان حمله به کورسک روسیه به تصرف درآورده بود، از دست داده است.
عملیات اوکراین در کورسک روسیه روز ۱۶ مرداد آغاز شد و همچنان ادامه دارد و ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین، ششم شهریور گفت عملیات این کشور در کورسک بخشی از یک طرح بزرگتر برای خاتمه دادن به مناقشه کنونی است.
رویترز در ادامه مطلب خود نوشته بسیاری در انتظارند تا ترامپ گزینههای نهایی خود را برای تصدی سمتهای ارشد دفاعی و امنیتی آمریکا اعلام کند و بدین ترتیب، سرنخهایی در خصوص موضع دولت آتی او در قبال مناقشه اوکراین به دست آید.
ترامپ پیشتر گفته بود قصد ندارد از مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا، در دولت دوم خود استفاده کند که در اوکراین بهعنوان سیاستمداری حامی کییف شناخته میشود.
در طرف مقابل، روسیه با وجود متحمل شدن خسارات سنگین در نبرد با اوکراین، در حال پیشروی با بیشترین سرعت از زمان آغاز مناقشه کنونی است.
مارک روته، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هم هفتم آبان تایید کرد سربازان کره شمالی به روسیه اعزام و در منطقه کورسک این کشور مستقر شدهاند.
در همین حال، روزنامه واشینگتن پست روز ۲۰ آبان از تماس تلفنی ترامپ با ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه، خبر داد.
بر اساس این گزارش، ترامپ در این گفتوگو از پوتین خواست جنگ در اوکراین را «تشدید نکند».
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، ۲۱ آبان گزارش واشینگتن پست را «کاملا نادرست» و «تخیل محض» خواند و گفت تماسی بین ترامپ و پوتین برقرار نشده است.
او با طعنه افزود: «این واضحترین نمونه از کیفیت اطلاعاتی است که اکنون منتشر میشود، گاهی حتی در نشریات نسبتا معتبر.»
پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره تمایل پوتین به تماس با ترامپ تاکید کرد هنوز «هیچ برنامه مشخصی» در این رابطه وجود ندارد.