وزارت خارجه ایران بازداشت رضا ولیزاده، روزنامهنگار پیشین رادیو فردا را تایید کرد
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، بازداشت رضا ولیزاده، خبرنگار سابق رادیو فردا، را که سال گذشته و مدتی پس از استعفا از رادیو فردا، برای نگهداری از پدر و مادرش به ایران بازگشته بود، تایید کرد و گفت که برای پیگیری این موضوع با نهادهای ذیربط در تماس است.
بقایی در جریان نشست خبری ۲۱ آبان خود، در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه سیبیاس درباره سرنوشت ولیزاده، بدون نام بردن از او گفت «ما از اخبار دیدیم که یک تبعه ایرانی دستگیر شده. اینکه تابعیت دیگری داشته باشد دستکم بنده اطلاعی ندارم.»
سازمان دفاع از جریان آزاد اطلاعات در واکنش به صحبتهای بقایی نوشت که سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از پاسخگویی شفاف درباره سرنوشت ولیزاده امتناع کرد.
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، ۱۵ آیان در پاسخ به سوالی درباره خبر بازداشت ولی زاده، گفته بود از این موضوع اطلاعی ندارد و باید پرسوجو کند.
سازمان دفاع از جریان آزاد اطلاعات، ۱۸ آبان در گزارشی نوشت که در ۱۰۰ روز نخست دولت پزشکیان با ۷۸ رسانه و روزنامهنگار برخورد قضایی و امنیتی شده است.
این سازمان در گزارش خود از ولیزاده به عنوان یکی از روزنامهنگارانی که در بازه زمانی هفتم مرداد تا ۱۴ آبان بازداشت موقت را تجربه کردند، نام برد.
ولیزاده ۲۳ مرداد سال جاری در آخرین مطلب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ وارد تهران شدم. پیش از آن مذاکرات نیمه کارهای با سازمان اطلاعات سپاه داشتم. در نهایت با مسئولیت خودم و بدون اماننامه حتی شفاهی پس از ۱۴ سال به کشورم بازگشتم.»
در ادامه، رادیو فردا در گزارشی با بیان اینکه ۲۴ مهر از بازداشت ولیزاده مطلع شده، به نقل از یکی از نزدیکان این روزنامهنگار نوشت: «رضا ولیزاده حدود سه هفته پیش بازداشت شده و با اتهاماتی از جمله همکاری با رسانههای فارسیزبان خارج از کشور روبهرو است.»
سایت حقوقبشری هرانا نیز ۲۴ مهر خبر داد که ولیزاده پس از بازداشت به زندان اوین منتقل شده و از حق داشتن وکیل محروم است.
هرانا به نقل از یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این روزنامهنگار نوشت که پرونده قضایی او در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی در دست بررسی است.
جمهوری اسلامی از آغاز روی کار آمدن خود همواره روزنامهنگاران، نویسندگان و فعالان مدنی و سیاسی منتقد حکومت را بازداشت، شکنجه و زندانی کرده است.
از زمان آغاز خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون، سرکوب روزنامهنگاران از سوی حکومت شدت گرفته و همچنان ادامه دارد.