اعتصاب غذای ۳ زندانی سیاسی عرب محکوم به اعدام در سلول‌های انفرادی

علی مجدم، معین خنفری و محمدرضا مقدم، سه زندانی سیاسی عرب محکوم به اعدام، در اعتراض به ادامه حبس خود در سلول‌های انفرادی زندان سپیدار اهواز، دست به اعتصاب غذا زده‌اند. این افراد روز ۲۴ مهر از زندان شیبان به سلول‌های انفرادی زندان سپیدار اهواز منتقل شدند.

سازمان حقوق بشر کارون روز شنبه ۱۹ آبان در گزارشی با اعلام خبر اعتصاب غذای این سه زندانی سیاسی به نقل از منابع خود نوشت که وضعیت جسمانی آن‌ها رو به وخامت گذاشته است.

بسیاری از زندانیان در ایران به‌ناچار از اعتصاب غذا به‌‌عنوان آخرین راه برای رسیدن به خواسته‌هایشان استفاده می‌کنند و جان خود را به خطر می‌اندازند.

آن‌ها اغلب در اعتراض به برآورده نشدن خواسته‌هایشان، از جمله تاخیر در رسیدگی به پرونده و مراعات نشدن حقوقشان به‌عنوان زندانی، دست به اعتصاب می‌زنند.

سازمان حقوق بشر کارون در گزارش خود نوشت که خانواده‌های این سه زندانی سیاسی از زمان انتقالشان به سلول‌های انفرادی، موفق به ملاقات با آن‌ها نشده‌اند.

با توجه به محکومیت این زندانیان به اعدام، این موضوع به نگرانی در میان خانواده‌های آن‌ها دامن زده است.

مجدم، خنفری و مقدم روز ۲۴ مهر همراه با یکی دیگر از هم‌پرونده‌های محکوم به اعدام خود به نام عدنان غبیشاوی، برای اجرای حکم اعدام از زندان شیبان به سلول‌های انفرادی زندان سپیدار اهواز منتقل شدند.

بنا بر اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، از میان این افراد، غبیشاوی پس از چند روز به بند عمومی زندان سپیدار اهواز منتقل شد اما سه تن دیگر همچنان در سلول‌های انفرادی این زندان به سر می‌برند.

۱۱ تشکل و سازمان رسانه‌ای روز اول آبان در بیانیه‌ای با اشاره به خطر اعدام این زندانیان سیاسی عرب، خواستار لغو فوری احکام صادر شده علیه آن‌ها شدند.

این بیانیه همچنین بر دسترسی این زندانیان به وکیل تعیینی، امکان ملاقات با خانواده و دادرسی منصفانه و علنی پرونده‌ این شهروندان تاکید کرد.

این چهار زندانی سیاسی طی سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ همراه با دو تن دیگر به نام‌های حبیب دریس و سالم موسوی بازداشت و از سوی دادگاه انقلاب اهواز به اعدام محکوم شدند.

آن‌ها در دادگاه متهم شدند که از طریق عضویت در گروه «حرکت النضال»، در عملیات‌های جداگانه دو بسیجی به نام‌‌های «علی صالحی مجد» و «یونس بحر» را در آبادان، یکی از کارکنان نیروی انتظامی به نام «الله‌‌نظر صفری» و یک سرباز وظیفه به نام «محمدرضا رفیعی‌نسب» را در بندر «امام خمینی» به قتل رساندند.

سایت حقوق‌بشری هرانا اسفندماه ۱۴۰۱ در گزارشی نوشت که این شهروندان در اعترافاتی که مشخص نیست تحت چه شرایطی از آن‌ها اخذ شده، به ارتکاب اعمال دیگری همچون ارتباط با عناصر اصلی گروه حرکت النضال در اروپا و جابه‌جایی ارز و حواله از طریق یک بانک خارجی اعتراف کرده‌اند.