ارسال پیام‌های نژادپرستانه با مضمون برده‌داری در آمریکا؛ اف‌بی‌آی بررسی می‌کند

ارسال پیامک‌های نژادپرستانه با اشاره به برده‌داری در هفته‌ای که گذشت، نگرانی‌هایی جدی در چندین ایالت آمریکا ایجاد کرد. این پیام‌های ناشناس برای مردان، زنان و دانش‌آموزان سیاه‌پوست فرستاده شدند و خانواده‌ها و مدارس را ترساندند. اف‌بی‌آی تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، دریافت این پیامک‌ها که به‌طور عمده سیاه‌پوستان را هدف قرار داده‌اند، در ایالت‌های آلاباما، اوهایو، پنسیلوانیا، تنسی، کالیفرنیا و نیویورک، گزارش شده است.

در این پیامک‌ها از گیرنده خواسته شده در مکان‌هایی که مرتبط با برده‌داری یا کار اجباری است، حاضر شود. برخی پیام‌ها حاوی دستورالعملی برای حضور در مکانی خاص بوده‌اند و برخی دیگر به شکل مبهم‌تری به تغییرات آتی در دولت ایالات متحده اشاره داشته‌اند.

یکی از این موارد، مربوط به دختری ۱۶ ساله از کالیفرنیا به نام تاشا داناهام است.

در پیام ناشناسی که داناهام دریافت کرده، به او گفته شده است در مکانی با عنوان «مزرعه» در کارولینای شمالی حاضر شود.

پس از بررسی‌، مشخص شده که این مکان یک موزه مرتبط با برده‌داری است.

داناهام در واکنش به این پیام گفت: «این پیام بسیار نگران‌کننده بود. ما هرگز در آن منطقه زندگی نکرده‌ایم و این پیام باعث ترس ما شد.»

تاثیر بر مدارس و دانشگاه‌ها

پیام‌های نژادپرستانه نه تنها برای افراد بالغ که برای دانش‌آموزان مدرسه‌ها و دانشجویان دانشگاه‌ها نیز ارسال شده است.

در پنسیلوانیا، شش دانش‌آموز دبیرستانی پیام‌هایی با محتوای نژادپرستانه دریافت کردند.

مگان شیفر، مدیرکل آموزش منطقه «لور مریون» (Lower Merion)، در نامه‌ای به والدین با اشاره به هدف قرار گرفتن کودکان، از «ماهیت نژادپرستانه» این پیام‌ها ابراز نگرانی کرد.

در دانشگاه فیسک در تنسی که یک دانشگاه تاریخی سیاه‌پوستان است، پیام‌های نژادپرستانه مشابهی دریافت شده است.

این دانشگاه در بیانیه‌ای اعلام کرد این پیام‌ها «بسیار ناراحت‌کننده» هستند و از دانشجویان خواست که آرامش خود را حفظ کنند.

مسئولان دانشگاه احتمال دادند که این پیام‌ها «از طرف بات‌ها یا عوامل تخریب» ارسال شده باشد.

واکنش مقامات و سازمان‌های حقوق بشری

پس از انتشار گسترده این پیام‌ها، اف‌بی‌ای اعلام کرد در حال هماهنگی با وزارت دادگستری و دیگر نهادهای فدرال برای بررسی منشا این پیام‌ها است.

دفتر دادستان کل اوهایو و کمیسیون ارتباطات فدرال نیز اعلام کرده‌اند در حال انجام تحقیقات در این زمینه و ردیابی شماره‌ها و مسدود کردن پیام‌های تهدیدآمیز هستند.

نمرود چپل، رییس «انجمن ملی برای پیشرفت رنگین پوستان» که یک سازمان حقوق مدنی آمریکایی است گفت که اعضای دانشجویی این سازمان نیز در دانشگاه ایالتی میسوری چنین پیام‌هایی دریافت کرده‌اند.

چپل در بیانیه‌ای گفت: «این پیام‌ها نشان‌دهنده یک گروه سازمان‌یافته و دارای منابع است که تصمیم گرفته به مردم آمریکا بر اساس رنگ پوستشان حمله کند.»

نگرانی‌های اجتماعی و یادآوری تاریخ سیاه برده‌داری

دیوید برودی، مدیر «ابتکار عدالت دیجیتال در کمیته وکلای حقوق مدنی»، اعلام کرد که پیام‌ها تاکنون در بیش از ۱۰ ایالت از جمله ایالات جنوبی و همچنین واشینگتن دی‌سی دریافت شده‌اند.

او اشاره کرد که چنین رویدادهایی، «یادآور تاریخ تلخ برده‌داری و تبعیض نژادی» است و تاکید کرد که چندین قانون حقوق مدنی می‌توانند در چنین مواردی برای پیگیری قضایی اعمال شوند.

مارگارت هوانگ، رییس «مرکز حقوقی فقر در جنوب» این پیام‌ها را محکوم کرد و گفت: «این نوع سخن‌پراکنی نفرت‌انگیز جایی در جامعه ما ندارد.»

به گفته او، تهدیدهایی که برده‌داری را به یاد می‌آورند، نه تنها عمیقا ناراحت‌کننده هستند بلکه میراثی از شرارت را تداعی می‌کنند که از دوران جیم کرو به جا مانده است و اکنون تلاش دارد تا سیاه‌پوستان را از حقوق خود محروم کند.