سیل پروازهای بارسلون را لغو کرد؛ در کاتالونیا هشدار وضعیت قرمز صادر شد
روز دوشنبه، ۱۴ آبان،سیل در فرودگاه بارسلونا ۵۰ پرواز را لغو یا با تاخیر مواجه کرد تا ۱۷ پرواز ورودی به این فرودگاه به نقاط دیگر منتقل شدند. برای تمام کاتالونیا اخطار قرمز صادر شده و در هشدار به تلفن همراه شهروندان مناطق بارسلونا از آنها خواسته شد از خانه خارج نشوند.
حرکت قطارها در بارسلون در پی رسیدن طوفان به کاتالونیا متوقف شده و باعث تاخیر در پروازها شده است.
طوفان به سواحل کاتالونیا رسیده ، با یک جبهه طوفانی که در سپیده دم نواحی تاراگونا را تحت تاثیر قرار داد و از جنوب به شمال در امتداد ساحل حرکت کرد.
هشدارها به تلفن همراه شهروندان مناطق بارسلونا، ارسال شده و از آنها خواسته شده فقط در صورت ضرورت از خانه خارج شوند. حفاظت مدنی بارسلونا با صدور بیانیه ای خواستار این شده که فعلا والدین به دنبال کودکان در مدرسه نروند.
بیانیه فیخو، رهبر حزب راست میانه پوپولار اسپانیا
رییس حزب پوپولار ، آلبرتو نونیز فیجو، در بیانه خود خواستار اعلام وضعیت اضطراری ملی شد و گفت: «اگر وضعیت اضطراری اعلام شود، دولت از حمایت ما برخوردار خواهد شد.»
این بیانیه به معنای برکناری رئیس منطقه ولنسیا کارلوس مازون است.
کارلوس مازون، رئیس منطقه والنسیا، از اعضای حزب راست میانه پوپولار است. او متهم است که شدت سیل را دست کم گرفت و پیامک هشدار زمانی ارسال شد که سیل جاری شده بود .
مسابقات فوتبال را متوقف کنید
کارلو آنچلوتی، سرمربی تیم فوتبال رئال مادرید، به انجام رقابتهای فوتبال پس از سیل در اسپانیا اعتراض کرد.
فدراسیون فوتبال اسپانیا (RFEF) با توجه به شدت این فاجعه، تمام بازیهای برنامهریزی شده در والنسیا و چندین مسابقه جام حذفی را به تعویق انداخت. با این حال، آنچلوتی معتقد است که ادامه مسابقات در سایر نقاط کشور منطقی نبوده است.
به گفته آنچلوتی فوتبال یک جشن است و فقط زمانی میتوان جشن گرفت که مردم در سلامت و آسایش باشند.
او با تاکید بر این که فوتبال اهمیت دارد اما اولویت زندگی نیست گفت وقتی مردم در شرایط بدی قرار دارند، جشن گرفتن بیمعنی است و فوتبال باید متوقف شود.
کمکرسانی ادامه دارد
حدود پنج هزار سرباز برای توزیع غذا و آب، پاکسازی خیابانها و جلوگیری از سرقت در منطقه مستقر شدند و دو هزار و ۵۰۰ نیروی دیگر نیز به گفته مارگاریتا روبلس، وزیر دفاع، به آنها خواهند پیوست.
یک ناو جنگی حامل ۱۰۴ نیروی دریایی به همراه کامیونهای حامل آب و غذا در حال حرکت به سمت والنسیا است.
آمار تلفات
جستوجوها در والنسیا با توجه به شمار مفقودشدگان گزارش شده، بر پارکینگ مرکز خرید بونایره متمرکز است.
شمار مفقودشدگان پس از سیل در والنسیای اسپانیا بیش از هزار و ۹۰۰ نفر گزارش شده، بالغ بر ۱۲۰ هزار تن آواره و ۳۰۰ هزار نفر بدون آب آشامیدنی ماندهاند.
آمار تلفات سیل در اسپانیا به ۲۲۲ تن رسیده است. بارش باران در اسپانیا ادامه دارد و صبح دوشنبه ۱۴ آبان، هشدار نارنجی برای خطر باران شدید در کاتالونیا و استان کاستیون صادر شد.
در والنسیا که بیشترین آمار تلفات را داشته، دهها نفر هنوز مفقود هستند و حدود سه هزار خانواده نیز بدون برق ماندهاند.
مواجهه سیلزدگان و مقامات رسمی
به گزارش خبرگزاری رویترز، صدها ساکن حومه والنسیا که به شدت تحت تاثیر سیلابهای مرگبار هفته گذشته قرار گرفتهاند، روز یکشنبه در حین بازدید فیلیپه، پادشاه، ملکه لتیزیا و پدرو سانچز، نخستوزیر اسپانیا از آسیبهای سیل، تظاهرات کردند.
برخی از آنها به سمت مقامات گل و لجن پرتاب کردند. این افراد با فریاد «مردمکش! مردمکش!» خشم خود را ابراز کردند.
ساکنان محلی بر این باورند که هشدارهای دیرهنگام از سوی مقامات در مورد خطرات سیلاب سهشنبه و سپس پاسخ کند خدمات اضطراری در هنگام سیل، باعث وقوع این فاجعه شده است.
برخی معترضان روز یکشنبه لباسهایی با نمادهای سازمانهای راستگرای افراطی به تن داشتند که اغلب علیه دولت چپگرا تظاهرات میکنند.
سانچز که شیشههای خودروی رسمی او را شکستند، در پاسخ به این حوادث و نیاز به ترمیم خسارتهای ناشی از سیلاب گفت: «ما اجازه نمیدهیم که با برخی حواشی از مسیر خود منحرف شویم.»
پادشاه اسپانیا در میان هیاهوی معترضان، به صحبتهای خود ادامه داد اما سانچز در برابر اقدامات معترضان، عقب نشست.
نظام حکومتی اسپانیا یک سلطنت پارلمانی است.
در حالی که پادشاه تلاش میکرد جو را آرام کند، به تلاشهایی اشاره کرد که برای بیثبات کردن وضعیت انجام شده است: «اطلاعات سمی زیادی در حال گردش است و افراد زیادی به دنبال ایجاد آشوب هستند.»
بازی تقصیر
دولت مرکزی اعلام کرده است صدور هشدار برای شهروندان بر عهده مقامات منطقهای است.
سانچز روز شنبه اعلام کرد هر گونه سهلانگاری بررسی میشود و خواستار «وحدت سیاسی در برابر این فاجعه» شد.
مقامات والنسیا در مقابل اعلام کردهاند آنها بهترین تلاش را با اطلاعات موجود انجام دادهاند.
کارلوس مازون، رهبر منطقهای والنسیا که به منطقه پایپورتا رفت و با خشم و اعتراض مردم مواجه شد، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من خشم عمومی را درک میکنم و البته میخواهم به آن پاسخ دهم. این وظیفه سیاسی و اخلاقی من است.»
خورخه الکینا، کارشناس اقلیم در دانشگاه آلیکانته، با اشاره به نبود هماهنگی بین مقامات ملی و منطقهای گفت: «بسیاری از مرگها با یک هشدار به موقع به مردم، قابل پیشگیری بود.»
به گفته او، شدت فاجعه، امکان مدیریت آن را «سختتر» کرده است.
سیلابها، خیابانها و طبقات پایین ساختمانها را آلوده کردهاند و خودروها و قطعات سازهها در جزر و مد گل و لجن مدفون شدهاند.
این فاجعه در حال حاضر بدترین فاجعه مرتبط با سیلاب در یک کشور در اروپا از سال ۱۹۶۷ است که در جریان آن حداقل ۵۰۰ نفر در پرتغال جان باختند.
دانشمندان میگویند وقوع پدیدههای آب و هوایی شدید به دلیل تغییرات اقلیمی در اروپا و سایر نقاط جهان در حال افزایش است.
هواشناسان بر این باورند که گرمایش دریای مدیترانه که باعث افزایش تبخیر آب میشود، نقشی کلیدی در شدت بارشهای طوفانی دارد.