نماینده سبزوار: ماسک و کیسه نجات کارگران معدن طبس بهدلیل کهنگی عمل نکرد
بهروز محبی نجمآبادی، نماینده سبزوار در مجلس درباره انفجار معدن معدنجوی طبس که به جانباختن ۵۳ نفر انجامید، گفت کارگران این معدن ماسک و کیسههای نجاتی داشتهاند که به دلیل کهنگی اصلا عمل نکرده است. او اضافه کرد که حتی وسایل ایمنی موجود در معدن طبس از قبل تست نشده بود.
نجمآبادی هفتم آبان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به دیدارهایی که با برخی آسیبدیدگان در انفجار معدن طبس داشته، گفت: «متاسفانه گزارشهایی به ما رسید که بسیار ناراحت کننده است، به طوری که در حوزه امنیت به هیچ عنوان دقتی نشده و حتی زمان استفاده از ماسکها و کیسههای نجاتی که آنجا بوده به دلیل کهنگی اصلاً عمل نکرده است.»
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه حتی حقوق و مزایای این افراد بسیار پایین بود، گفت: «یک نفر از افراد نخبه که فوق لیسانس یک رشته تخصصی بوده از اجبار با حقوق پایین کارگر معدن شده و در این حادثه جان خود را از دست داد.»
او با اعلام ای نکه باید در حوزه امنیت معادن اقدامات لازم صورت گیرد، خاطرنشان کرد: «شیوه مواجهه ما با حقوق و دستمزدها و حق و حقوق کارگران هشداری بود که به همه ما داده شد و امیدواریم در آینده شاهد تکرار چنین حوادثی نباشیم.»
شامگاه شنبه ۳۱ شهریور رسانهها از انفجار در یکی از کارگاههای شرکت زغالسنگ معدنجو در طبس بر اثر «نشت گاز» خبر دادند.
مدیرکل مدیریت بحران خراسان جنوبی سوم مهر ماه گفت مجموع کارگران شرکت معدنجو در زمان حادثه ۶۵ نفر بودهاند.
طبق آخرین گزارشها در جریان این رخداد ۵۳ نفر از کارگران جان باخته و شمار دیگری همچنان در بیمارستانهای بیرجند، مشهد و یزد بستری هستند.
بیشتر بخوانید: روایت کارگران از وضعیت «سراسر مشکل» معدن طبس
خبرگزاری ایلنا چهارم آبان در گزارشی با اشاره به اینکه کارگران معدن معدنجوی طبس همچنان مشغول کارند، خاطرنشان کرد وزارت صمت پیش از این اعلام کرد که معدنجو طبس بعد از حادثه هنوز تعطیل است و مجدد راهاندازی نشده است.
طبق این گزارش، در معدن معدنجوی طبس چیزی تغییر نکرده و همچنان سنسور مرکزی، مانیتورینگ و تهویههای قوی در کار نیست و احتمال بروز حادثه مرگبار همچنان بالاست.
انفجار معدن زغالسنگ طبس، پرتلفات ترین حادثه مربوط به معادن در ایران بود که در یکی از کارگاههای شرکت زغالسنگ معدنجوی طبس رخ داد.
بیشتر بخوانید: گزارش مجلس: ضعف ایمنی و نظارت، دلایل اصلی انفجار معدن طبس بودند
به گزارش ایلنا، معدن طبس پیش انفجار روز ۳۱ شهریور نیز حادثه داشته و دستکم دو فوتی و دو قطع نخاعی، پیش از آن و در نتیجه حوادث کار در این واحد معدنی ثبت شده است.
وقوع حوادث مرگبار در معدنهای ایران در سالهای اخیر افزایش یافته است.
پیش از حادثه معدن معدنجوی، پرتلفاتترین حادثه انفجار ناشی از نشت گاز متان در معدن زغالسنگ یورت آزادشهر در استان گلستان در اردیبهشت ۱۳۹۶ اتفاق افتاده بود که در نتیجه آن ۴۳ نفر از کارگران این معدن جان باختند.
بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، در سال ۱۴۰۰ تعداد معادن در حال بهرهبرداری کشور شش هزار و ۲۵ معدن بوده که نسبت به سال قبل از آن، ۴/۲ درصد (۲۴۳ معدن) افزایش داشته است.
همچنین در سال ۱۴۰۰ تعداد افراد شاغل در معادن در حال بهرهبرداری، ۱۳۰ هزار و ۳۵۸ نفر بوده است که نسبت به سال ۱۳۹۹، برابر با ۸/۳ درصد (معادل ۱۰ هزار و ۳۱ نفر) افزایش یافته است.