اختصاصی

جنگنده‌های اسرائیلی با نفوذ به آسمان تهران در حمله اخیر، اهدافی را بمباران کردند

یک منبع آگاه اسرائیلی روز شنبه پنجم آبان به ایران‌اینترنشنال گفت جنگنده‌های اف-۳۵ اسرائیل در حمله اخیر به اهداف نظامی جمهوری اسلامی، برای نخستین بار وارد حریم هوایی ایران شدند.

به گفته او، این جنگنده‌ها بر فراز آسمان تهران به پرواز درآمدند و اهدافی را در این منطقه بمباران کردند.

در زمان حمله اسرائیل، عده‌ای نیز در رسانه‌های اجتماعی از شنیدن صدای جنگنده در تهران خبر داده بودند.

کانال ۱۱ اسرائیل هم گزارش داد انواع مختلف جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش اسرائیل، از جمله اف ۳۵، اف ۱۶ و اف ۱۵ در این عملیات مشارکت داشتند.

بر اساس این گزارش، برخی از جنگنده‌ها بمب‌ و برخی دیگر موشک‌های رهگیر برای محافظت از هواپیماها در هوا و امکان انجام نبردهای هوایی حمل می‌کردند.

جنگنده‌های ارتش اسرائیل بامداد شنبه در عملیاتی تلافی‌جویانه به ده‌ها هدف نظامی در ایران حمله کردند.

پیش‌تر ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد اسرائیل «از راه دور» با استفاده از فضای در اختیار ارتش آمریکا در عراق در ۱۰۰ کیلومتری مرز ایران، اهدافی را در داخل کشور هدف قرار داد.

در این اطلاعیه آمده است هواپیماهای ارتش اسرائیل «از راه دور، تعدادی موشک دوربرد هواپایه را که دارای سر جنگی بسیار سبک در حدود یک‌پنجم کلاهک موشک‌های بالستیک ایرانی می‌باشد، به سمت برخی از رادارهای مرزی در استان‌های ایلام، خوزستان و اطراف استان تهران پرتاب نمودند.»

ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی افزود حملات اسرائیل به دلیل «عملکرد به‌موقع پدافند هوایی کشور» خسارات «محدود و کم‌اثری» به دنبال داشت و «چند سامانه راداری آسیب دیدند که تعدادی بلافاصله ترمیم و برخی نیز در حال ترمیم هستند».

حکومت ایران شامگاه ۱۰ مهر با حدود ۲۰۰ موشک بالستیک خاک اسرائیل را هدف قرار داد. این دومین حمله مستقیم جمهوری اسلامی به اسرائیل بود.

پایگاه خبری بلومبرگ روز ۲۲ مهر با استناد به داده‌های ارائه شده از سوی سازمان مالیاتی اسرائیل نوشت حمله اخیر حکومت ایران بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد شِکِل (معادل ۴۰ تا ۵۳ میلیون دلار) به اموال خصوصی شهروندان اسرائیلی خسارت زد.

مقام‌های اسرائیلی در هفته‌های گذشته بارها تاکید کرده بو‌دند این کشور به حمله موشکی جمهوری اسلامی پاسخ خواهد داد.

ایرنا، خبرگزاری دولت در ایران، نوشت تاکنون چهار نیروی ارتش جمهوری اسلامی بر اثر حمله اسرائیل جان خود را از دست داده‌اند.

به گزارش ایرنا، کشته‌شدگان سجاد منصوری، مهدی نقوی، حمزه جهاندیده و محمد مهدی شاهرخی‌فر نام داشتند.

خبرنگار وب‌سایت اکسیوس روز پنجم آبان به نقل از سه منبع آگاه گزارش داد یکی از اهداف کلیدی اسرائیل در حمله به ایران، ۱۲ «میکسر سیاره‌ای» بود که یکی از اجزای حیاتی برنامه موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

به گفته منابع اسرائیلی، این میکسرها از قطعات بسیار پیشرفته‌ای تشکیل می‌شوند که جمهوری اسلامی به تنهایی قادر به تولید آن‌ها نیست و باید آن‌ها را از چین تهیه کند، و تولید مجدد آن‌ها ممکن است دست‌کم یک سال به طول انجامد.

بر اساس این گزارش، چهار سامانه دفاع هوایی «اس-۳۰۰» که در مکان‌های استراتژیک مستقر بودند و از تهران و تاسیسات هسته‌ای و انرژی جمهوری اسلامی محافظت می‌کردند، در حملات اسرائیل هدف قرار گرفتند.

روزنامه نیویورک‌تایمز هم به نقل از دو مقام جمهوری اسلامی که یکی از آن‌ها عضو سپاه پاسداران است، نوشت دست‌کم سه پایگاه موشکی سپاه در استان تهران در حمله اسرائیل هدف قرار گرفتند.

این دو منبع افزودند پهپادهای اسرائیلی همچنین به منطقه نظامی پارچین در حومه تهران حمله کردند که یکی از این پهپادها موفق شد به هدف اصابت کند.

محمدرضا عارف، معاون اول رییس دولت جمهوری اسلامی، حمله اخیر اسرائیل را «تجاوز» خواند و گفت: «متجاوز باید منتظر پاسخ باشد.»

او تهدید کرد: «متناسب با شیطنت متجاوز در زمان و شرایط مقتضی پاسخ خواهیم داد و این حرکت مذبوحانه علیرغم همه شعارهایی که می‌دادند و ضرب العجل تعیین می‌کردند، برای رفع تکلیف انجام شد.»

در پی حمله اسرائیل، مقام‌های جمهوری اسلامی کوشیده‌اند این رویداد را کوچک و بی‌اهمیت جلوه دهند، امری که ناظران آن را تلاش برای فرار از پاسخ‌گویی تعبیر کرده‌اند.

جمشید برزگر، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر سیاسی، در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال گفت: «جمهوری‌اسلامی در تلاش است که شدت حملات اسرائیل را کوچک نشان دهد ... اصولا بحث انتقام‌گیری از ادبیات سیاسی رهبران جمهوری‌اسلامی حذف شده است و آن‌ها به دنبال نشان دادن واکنش نیستند.»