حکم اعدام ۴ محکوم پرونده توزیع مشروبات الکلی مسموم در کرج اجرا شد

صبح روز چهارشنبه دوم آبان، حکم اعدام چهار محکوم پرونده توزیع مشروبات الکلی مسموم در کرج به اتهام «افساد فی الارض» در زندان مرکزی این شهر اجرا شد. توزیع این مشروبات الکلی تقلبی به مرگ ۱۷ تن و مسمومیت ۱۹۱ نفر منجر شده بود.

علاوه بر این چهار محکوم، هفت متهم دیگر این پرونده نیز مجموعا به ۲۹ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

حسین فاضلی هریکندی، رییس کل دادگستری استان البرز در شرح این پرونده گفته که در پی مسمومیت‌های سال ۱۴۰۲، قوه قضاییه با کمک پلیس ابتدا شش متهم را در این پرونده بازداشت کرد و در مرحله بعدی هم شش متهم دیگر بازداشت شدند.

به گفته فاضلی هریکندی، این شبکه ۱۱ نفره متشکل از چهار «عرضه کننده محصولات بهداشتی، تجهیزات پزشکی و آرایشی» به علاوه هفت توزیع کننده خرد نوشیدنی‌های الکلی بودند.

متهم ردیف اول در این پرونده، به گفته مقامات قضایی، «از تولید کنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی» بوده و منشاء اصلی توزیع متانول (الکل صنعتی) به جای اتانول (الکل پزشکی) بوده است.

نام متهم ردیف اول در گزارش قوه قضاییه ذکر نشده اما گفته شده که با برگ جعلی آنالیز محصول، متانول را به جای الکل طبی به فروش رسانده است.

به گفته قوه قضاییه، متهم ردیف دوم که «فعال حوزه تولید لوازم آرایشی و بهداشتی» معرفی شده است، با وجود تحصیلات مرتبط و آگاهی از جعلی بودن مدارک آنالیز محصول، مقدار هشت هزار لیتر از الکل سمی را سفارش داده است.

متهمان ردیف سوم و چهارم هم از فعالان این حوزه معرفی شدند که در توزیع الکل‌های سمی مشارکت کردند.

رییس کل دادگستری استان البرز گفته است این متهمان الکل سمی متانول را به قیمت یک هشتم قیمت الکل طبی اتانول تهیه کردند. در مرحله بعد این اشخاص متانول را در گالن‌های ۲۰ لیتری با برچسب تقلبی «محلول ضد عفونی کننده حاوی ۹۶ درصد اتانول» به فروش رساندند.

هفت متهم دیگر به گفته قوه قضاییه بدون آگاهی از سمی بودن این الکل‌ها، بعد از خریداری، الکل را با آب و اسانس مخلوط کرده و به فروش رساندند.

این هفت نفر به ۲۹ سال حبس محکوم شدند و در حال حاضر در زندان هستند.

۲۸ خرداد سال ۱۴۰۲، پس از افزایش گزارش‌های مسمومیت با الکل تقلبی در کرج، دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد ۱۴۷ نفر در این استان دچار مسمومیت شدند. همان زمان فاضلی هریکندی گفت که صاحب کارخانه فروشنده مشروبات الکلی تقلبی در شهرک صنعتی اشتهارد، برای تولید محصولات آرایشی الکل سهمیه‌ای دریافت کرده بود.

موضوع مسمومیت با الکل‌های تقلبی محدود به سال ۱۴۰۲ و استان البرز نبوده است.

در ایران به دلیل ممنوعیت خرید و فروش و مصرف نوشیدنی‌های الکلی، این کالا به صورت قاچاق به فروش می‌رسد و هر سال تعداد زیادی از شهروندان ایرانی به خاطر مصرف انواع تقلبی این نوشیدنی‌ها دچار عوارضی همچون مسمومیت و کوری دائمی می‌شوند و حتی گاهی جان فرد از دست می‌رود.

آبان ۱۴۰۲، حسن ارداقیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، از مسمومیت الکلی ۱۷ نفر در این شهر خبر داد و گفت دو نفر از این افراد جان خود را از دست دادند.

دی‌ ماه ۱۴۰۲ نیز موج جدیدی از مسمومیت و مرگ بر اثر مصرف الکل تقلبی در ایران آغاز شد. این مسمومیت‌ها علاوه بر تهران و البرز به سایر نقاط کشور از جمله خوزستان و هرمزگان نیز کشیده شد.

مهر ۱۴۰۳ نیز موجی از مسمومیت‌های جدید در استان‌های شمالی کشور آغاز شد. روابط عمومی پزشکی قانونی استان مازندران روز سه‌شنبه ۲۴ مهر تعداد کشته‌شدگان نوشیدنی‌های الکلی تقلبی در این استان را ۲۵ نفر اعلام کرد. در همین حال دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم از فوت ۱۸ نفر و مسمومیت ۶۶ نفر دیگر در این استان خبر داد.

هم‌زمان با گیلان و مازندران، عباس نجفی، دادستان همدان، روز چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳ گفت که بنا بر اعلام کادر درمان بیمارستان سینای همدان، ۱۸ نفر به علت مسمومیت الکلی به این بیمارستان مراجعه کردند که چهار نفر از این افراد جان خود را از دست دادند.