اختصاصی

مقام ارشد اسرائیلی: حمله آتی اسرائیل به ایران، نشان «آغاز جنگی طولانی» خواهد بود

نگار مجتهدی

روزنامه‌نگار و مستندساز ایرانی-کانادایی

یک مقام ارشد اسرائیلی و از ژنرال‌های بازنشسته ارتش این کشور که خدمات مشاوره‌ای به دولت این کشور می‌دهد، در گفت‌وگویی اختصاصی به ایران‌اینترنشنال گفت هر موضعی که اسرائیل در ایران هدف قرار دهد، تنها به یک نوبت حمله ختم نخواهد شد بلکه نشانگر شروع جنگی بزرگ‌تر بین دو کشور خواهد بود.

امیر آویوی، سرتیپ بازنشسته ارتش که دوست نزدیک و همسایه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در قیصریه است و به طور مرتب به وزرای کلیدی دولت او مشورت می‌‌دهد به ایران‌اینترنشنال گفت: «حمله اسرائیل به ایران، حمله‌ای بزرگ است اما این فقط یک حمله از شماری از حملات خواهد بود. این تنها آغاز یک جنگ طولانی بین اسرائیل و ایران است.»

هنوز اهدافی که اسرائیل برای انتقام از حمله موشکی ۹ مهر جمهوری اسلامی به این کشور در ایران هدف قرار خواهد داد، فاش نشده‌اند اما ژنرال آویوی معتقد است این‌که اسرائیل چه اهدافی را می‌زند، اهمیتی ندارد زیرا «این تنها یک آغاز است» و نباید به آن به عنوان امکانی برای رسیدن به هدف نهایی نگاه کرد.

به گفته این مقام سابق نظامی اسرائیل، هدف نهایی این کشور این است که ایران به یک قدرت هسته‌ای تبدیل نشود.

آیوی در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال، تاکید کرد اسرائیل همچنین چندین سورپرایز برای ایران آماده کرده است اما وقتی از او پرسیده شد که منظورش از "سورپرایزها" چیست، او توضیح بیشتری نداد: «نمی‌توانم وارد جزئیات شوم اما ما سورپرایزهای جالب بسیاری آماده کرده‌ایم.»

آویوی هفت سال پیش از ارتش اسرائیل بازنشسته شد و آخرین مسئولیتش، بازرسی آمادگی نظامی ارتش بود.

او همچنین بنیان‌گذار و رییس انجمن دفاع و امنیت اسرائیل (IDSF) است. سازمانی که بیش از ۳۰ هزار سرباز و افسر سابق ارتش اسرائیل عضو آن هستند و در سیاست این کشور تاثیرگذار است.

به گفته آویوی، مدت زمانی که جنگ احتمالی بین ایران و اسرائیل طول خواهد کشید بستگی به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا خواهد داشت: «اگر آمریکا تصمیم بگیرد به اسرائیل بپیوندد و در چارچوب ائتلافی نظامی با ایران مقابله کند، این حملات می‌تواند در چند روز به نتیجه برسد و تمام شود، در حالی که برای اسرائیل یک یا دو هفته طول خواهد کشید اما اگر آمریکا به سیاست‌ مماشات خود ادامه دهد، اسرائیل مجبور خواهد شد به تنهایی با این مساله روبرو شود و این زمان‌بر خواهد بود.»

آویوی معتقد است در صورت ریاست‌جمهوری کامالا هریس، او به سیاست مماشات با ایران ادامه خواهد داد و اسرائیل ناچار خواهد شد به تنهایی کار را پیش ببرد، در حالی که دونالد ترامپ احتمالا از طریق ائتلاف نظامی به اسرائیل کمک خواهد کرد.

این مقام سابق نظامی همچنین پیش‌بینی کرد ائتلافی از کشورهای سُنی در مخالفت با محور شیعه، در منطقه شکل خواهد گرفت.

خط قرمز؛ حمله پهپادی به محل اقامت نخست‌وزیر اسرائیل

به گفته آویوی، همسر او صبح روز شنبه با صدای حمله پهپادی به خانه شخصی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در شهر ساحلی شمالی قیصریه، از خواب بیدار شد.

آویوی گفت همسر او که راننده آمبولانس است، بلافاصله به صحنه رفته و خسارات سطحی وارد شده به خانه نتانیاهو را مشاهده کرده است.

نتانیاهو و همسرش که اغلب آخر هفته‌ها را در خانه ساحلی خود می‌گذرانند، در زمان حمله در خانه حضور نداشتند.

نخست‌وزیر اسرائیل در بیانیه‌ای که در شبکه ایکس منتشر شد، ایران را مسئول تلاش برای ترور خود معرفی کرد: «تلاش امروز ایران برای ترور من و همسرم از طریق نیروی نیابتی حزب‌الله یک اشتباه جدی بود.»

آویوی معتقد است حمله پهپادی به خانه شخصی نخست‌وزیر، این مجوز را به اسرائیل داد که سراغ رهبری ایران برود.

این مقام اسرائیلی در پاسخ به این پرسش که آیا منظور او از رهبری ایران، علی خامنه‌ای است، گفت: «بله.»

آویوی گفت اسرائیل این‌جا فرصتی به دست آورده است اما مقابله با ایران که بیش از هزار و ۶۰۰ کیلومتر از اسرائیل فاصله دارد، فرآیندی است که زمان می‌برد.

جمهوری اسلامی از تلاش برای حمله به محل اقامت نتانیاهو فاصله گرفته و انگشت اتهام را به سمت حزب‌الله نشانه رفته است.

با این حال محسن سازگارا، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی، به ایران‌اینترنشنال گفت که حمله روز شنبه به خانه نتانیاهو را سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام داده است که پس از ترور حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله، کنترل عملیاتی این گروه را در دست گرفته است.