۵ زندانی زن به دلیل اعتراض به اعدامها، در مجموع به ۲۷ ماه حبس محکوم شدند
پخشان عزیزی، محبوبه رضایی، نرگس محمدی و وریشه مرادی، زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین، هر کدام به شش ماه حبس و پریوش مسلمی به سه ماه و یک روز حبس محکوم شدند.
اتهامات این زندانیان در پرونده جدید که به دلیل اعتراض به اعدامها شکل گرفته، «درگیری با مامور و تمرد» ذکر شده است.
این حکم از سوی دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران به ریاست قاضی ابوالفضل عامری شهرابی صادر و روز ۲۸ مهر به این زندانیان در اوین ابلاغ شده است.
طبق اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، این پنج نفر از اتهامات «اخلال در نظم زندان» و «تخریب اموال زندان» تبرئه شدهاند.
هرانا به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده یکی از این زندانیان نوشت: «در جریان برگزاری جلسه دادگاه فقط خانم مسلمی حضور داشت و دیگر متهمان این پرونده از رفتن به دادگاه امتناع کردند.»
این پرونده پس از اعتراض روز ۱۶ مرداد زنان زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین به اعدام رضا رسایی و ضرب و شتم آنها به دست نیروهای امنیتی و انتظامی اوین گشوده شد.
این پنج زندانی سیاسی در نهایت به دادسرای اوین احضار شدند اما روز ۱۸ شهریور از حضور در دادسرا خودداری کردند.
ایراناینترنشنال روز ۱۸ مرداد در گزارشی نوشت در پی اعتراض زندانیان بند زنان زندان اوین به اعدام رسایی و هجوم گارد حفاظت به آنها، دستکم ۱۷ زندانی مجروح شدند یا از حال رفتند.
زنان زندانی سیاسی در روزهای سوم و ششم مرداد در اعتراض به صدور حکم اعدام (از جمله علیه پخشان عزیزی و شریفه محمدی) و اجرای گسترده احکام اعدام در حیاط بند زنان زندان اوین تحصن کردند.
پس از آن ۱۵ نفر از آنها به دلیل اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام و با دستور کمیته انضباطی زندان اوین از برقراری تماس و ملاقات با خانواده به مدت یک تا سه ماه محروم شدند.
از میان زنانی با پروندهسازی تازه به حبس محکوم شدهاند، نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل با حکم ۱۳ سال و سه ماه زندان قابل اجرا، محبوبه رضایی با حکم شش سال و سه ماه زندان قابل اجرا و پریوش مسلمی با حکم دو سال زندان قابل اجرا در زندان هستند.
پخشان عزیزی بابت اتهام «بغی» به اعدام محکوم شده و وریشه مرادی نیز با اتهام مشابه در خطر صدور احکام سنگین همچون اعدام قرار دارد.
نهادهای امنیتی و قضایی و سازمان زندانها در ایران، بارها به دلیل فعالیتهای زندانیان سیاسی در زندان و نوشتن نامهها و امضای بیانیهها از سوی آنها، برایشان پروندهسازی کردهاند.
شماری از این زندانیان با این پروندهسازیها با احکام حبس، شلاق، تبعید و جزای نقدی محکوم شده و برخی نیز پروندههایشان همچنان در دست بررسی است.