محمدصادق معتمدیان، از چهرههای ناقض حقوق بشر، استاندار تهران شد
محمدصادق معتمدیان در جلسه روز یکشنبه ۲۹ مهر کابینه مسعود پزشکیان بهعنوان استاندار تهران معرفی شد. او از مدیران ارشد دولتی وزارت اطلاعات و یکی از کسانی است که به دلیل صدور دستور شلیک به معترضان در جریان خیزش انقلابی، به عنوان یکی از ناقضان حقوق بشر در ایران شناخته میشود.
محمدصادق معتمدیان، متولد ۱۳۴۹ در کرمانشاه است و طی ۲۰ سال گذشته در دستگاه اجرایی جمهوری اسلامی، سمتهای گوناگون بر عهده داشته است.
او از جمله، سابقه ریاست شورای سیاستگذاری آموزشی شمال غرب کشور و مدیریت ارشد دولتی وزارت اطلاعات در استانهای آذربایجان غربی، ایلام و خراسان جنوبی را در کارنامه دارد.
معتمدیان از آذر ۱۳۹۷ تا مهر ۱۳۹۹ استاندار خراسان جنوبی بود و در ۲۷ مهر ۱۳۹۹ به عنوان استاندار خراسان رضوی انتخاب شد.
دیدار با طالبان در افغانستان
استاندار جدید تهران، در روز ۱۱ مهر ۱۴۰۰، در دوران استانداری خود در خراسان رضوی، برای دیدار با رهبران طالبان به کابل رفت و از جمله با عبدالقیوم روحانی، والی منصوب طالبان برای هرات، دیدار کرد.
سفر معتمدیان به کابل برای گفتوگو با رهبران طالبان، اولین سفر علنی یک مقام رسمی و ارشد جمهوری اسلامی پس از سقوط دولت افغانستان و روی کار آمدن دوباره طالبان بود.
او همان زمان دلیل سفر خود را دیدار با مقامهای طالبان و «حل مشکلات و موانع توسعه تجارت و ترانزیت میان خراسان رضوی و افغانستان» عنوان کرد.
نقش معتمدیان در قتل معترضان
معتمدیان از ۲۶ مهر ۱۴۰۰ تا قبل از انتصاب به عنوان استاندار تهران، در مقام رییس شورای تامین و استاندار استان آذربایجان غربی مشغول به کار بود.
او دبیری کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه را بر عهده دارد.
این مقام ارشد دولتی در بازداشت گروهی شهروندان و دادن دستور استفاده از سلاحهای مرگبار علیه معترضان در جریان خیزش انقلابی ۱۴۰۱ که به کشتهشدن دستکم ۵۶ معترض در شهرهای مختلف استان آذربایجان غربی منجر شد، مسئولیت دارد.
ضرب و جرح معترضان و شلیک ماموران به آنان در سردشت، ارومیه، بوکان، مهاباد، پیرانشهر و تکاب، بخشی از مواردی است که در کارنامه او به عنوان استاندار این استان ثبت شده است.
طبق آمارهای سازمانهای حقوق بشری، جمهوری اسلامی بیش از ۵۵۰ معترض را در جریان خیزش «زن، زندگی، آزادی» کشت و بینایی صدها تن دیگر را گرفت.
شماری از بازداشتشدگان نیز در فاصله کوتاهی پس از آزادی از زندان، به شکل مشکوکی جان باختند.
سایت عدالت برای ایران، از معتمدیان به عنوان کسی که حقوق شهروندان را نقض کرده و در شکنجه معترضان، نقض حق آزادی تجمعات و نقض حق حیات دست داشته، نام برده است.
نگاهی به کارنامه معتمدیان در وزارت اطلاعات و عملکردش در استانداری استان آذربایجان غربی، نگرانیها را درباره بیشتر شدن موارد نقض حقوق بشر در استان تهران تشدید کرده است.
بیشتر بخوانید: مسعود پزشکیان و سعید جلیلی چه نسبتی با حقوق بشر دارند