بریتانیا ۹ نام جدید را به فهرست تحریم‌‌شدگان جمهوری اسلامی اضافه کرد

دولت بریتانیا دوشنبه ۲۳ مهر، هفت مقام نظامی و دو نهاد وابسته به جمهوری اسلامی را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد و اعلام کرد اشخاص و نهادهایی که دارایی یا حسابی برای افراد ذکر شده دارند، موظف هستند آن دارایی‌ها را مسدود کرده و از هر گونه معامله با این افراد و نهادها خودداری کنند.

بر اساس اطلاعیه دفتر اجرای تحریم‌های مالی بریتانیا (OFSI)، این افراد و سازمان‌ها به دلیل دخالت در فعالیت‌های خصمانه علیه کشورهای دیگر یا حمایت از برنامه‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی، تحریم شدند.

هم‌زمان و بر اساس اطلاعیه شورای اتحادیه اروپا در روز دوشنبه ۲۳ مهر، هواپیمایی ایران‌ایر، ساها و ماهان‌ایر، به دلیل انتقال پهپادهای ایرانی و فن‌آوری‌های مرتبط به روسیه و شرکت مهندسی بسامد الکترونیک پویا به دلیل تامین قطعات پهپادها برای نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست تحریم‌ها قرار گرفتند.

بریتانیا چه کسانی را تحریم کرد؟

در لیست تحریم‌های جدید بریتانیا نام محمدحسین دادرس، سرتیپ ارتش، محمد کاظمی، رییس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، عبدالرحیم موسوی، فرمانده ارتش به همراه علی‌محمد نائینی، سخنگوی سپاه پاسداران، حسین پورفرزانه، مدیر دفتر طراحی سامانه‌های محرکه فرزانگان، حبیب‌الله سیاری، رییس ستاد مشترک ارتش و حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش، به دلیل انجام تهدیدات علیه اسرائیل دیده می‌شود.

چه سازمان‌هایی تحریم شدند؟

سازمان فضایی ایران (سافا) به دلیل تسهیل و حمایت از فعالیت‌هایی که به منظور تضعیف امنیت و تمامیت اسرائیل انجام شده، به همراه دفتر طراحی سامانه‌های قوای محرکه فرزانگان که در بخش دفاعی جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند نیز شامل تحریم‌های جدید مالی بریتانیا شده‌اند.

بریتانیا پیش از این و در روز دوشنبه ۲۶ شهریور، تحریم‌هایی علیه جمهوری اسلامی با هدف اختلال در تولید و عرضه هواپیماهای بدون سرنشین و فن‌آوری‌های دارای اهمیت استراتژیک تعیین کرد.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا و کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، ۲۴ شهریور ماه با تاکید بر حمایت این دو کشور از اوکراین در مقابل تهاجم روسیه، درباره اقدام جمهوری اسلامی و کره شمالی در ارائه سلاح‌های مرگبار به مسکو و اقدام چین در حمایت از صنایع نظامی روسیه به شدت ابراز نگرانی کردند.

ایالات متحده، فرانسه، آلمان و بریتانیا روز ۲۰ شهریور از اعمال تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی به‌دلیل ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه خبر دادند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم روز ۲۳ شهریور اعلام کرد این اتحادیه در همین زمینه در حال بررسی تحریم‌هایی علیه بخش هوانوردی ایران است.

در سوی مقابل، مقام‌های حکومت ایران تحویل محموله موشکی به روسیه را تکذیب کرده‌اند.

دولت بریتانیا روز ۲۰ شهریور،‌ سه فرد و چهار نهاد از جمله سازمان منطقه آزاد بندر انزلی را به دلیل نقش آن‌ها در فعالیت‌های «خصمانه» بخش دفاعی جمهوری اسلامی تحریم کرد.