مولوی عبدالحمید: خطر یک جنگ فراگیر در کل خاورمیانه وجود دارد
عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبههای نماز جمعه ۲۰ مهر ماه خود گفت که خطر یک جنگ فراگیر که کل خاورمیانه را در بربگیرد، وجود دارد. مولوی عبدالحمید تاکید کرد بهترین راه برای حل مشکلات در خاورمیانه، صلح و حل و فصل عادلانه مسائل است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخشی از صحبتهای خود با اشاره به درگیریهای میان اسرائیل و فلسطینیها، اسرائیل را «اشغالگر» توصیف کرد و خواستار حل و فصل عادلانه درگیری میان آنها شد.
مولوی عبدالحمید تاکید کرد حقوق فلسطینیها در این باره باید احیا شود.
او همچنین خواستار فشار مجامع بینالمللی برای صلح در خاورمیانه شد.
روز دوشنبه ۱۶ مهر و همزمان با سالروز حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، ویدیوها و گزارشهای منتشر شده در خبرگزاری فرانسه نشان دادند معترضان هوادار فلسطین در منطقه «کفر عقب» در شمال اورشلیم به خیابان آمده و با نیروهای اسرائیلی درگیر شدند.
بیشتر بخوانید: خانوادههای گروگانهای اسرائیلی، جمهوری اسلامی را مقصر میدانند
ویدیوهای منتشر شده در روز ۲۰ مهر ماه حاکی است نیروهای نظامی و امنیتی همچون جمعههای گذشته در اطراف مسجد مکی زاهدان و خیابانهای منتهی به آن مستقر شدند.
سایت حالوش که خبرهای استان سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد، با اعلام این که نیروهای نظامی با ایجاد ایست-بازرسی، اقدام به تفتیش بدنی نمازگزاران کردند، نوشت که جو امنیتی شهر زاهدان از سوی نیروهای نظامی و امنیتی تشدید شده و مبادی ورودی و خروجی شهر نیز کنترل میشوند.
طالبان تحصیل زنان در مدارس را آزاد کند
اسماعیلزهی در بخش دیگری از خطبههای ۲۰ مهر خود از طالبان خواست تحصیل زنان در مدارس افغانستان را آزاد کند.
عبدالحمید ابراز امیدواری کرد که طالبان مشکلات خود را حل کند تا جامعه جهانی نیز با این حکومت روابط دیپلماتیک داشته باشد.
مرداد ماه امسال و همزمان با سومین سالگرد بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) با اشاره به محرومیت از تحصیل دختران در افغانستان، اعلام کرد سرنوشت یک نسل در این کشور به خطر افتاده است.
یونسکو تاکید کرد با بازگشت طالبان به قدرت، تحصیلات ابتدایی با افت همراه شده و تعداد دانشآموزان دختر و پسر در مقطع ابتدایی به یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر کاهش یافته است.
این نهاد آموزشی سازمان ملل متحد در بیانیه خود نوشت که «از پیامدهای زیانبار نرخ فزاینده ترک آموزش که میتواند منجر به افزایش کار کودکان و ازدواج زودهنگام شود»، نگران است.
بر اساس آمار یونسکو، اکنون ۲/۵ میلیون دختر در افغانستان از آموزش محروم هستند که ۸۰ درصدشان، دختران سن مدرسه را تشکیل میدهند.
سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل افزود که رهبران طالبان از سال ۱۴۰۰، دستکم یک میلیون و ۴۰۰ هزار دختر را «عمدا» از دسترسی به آموزش متوسطه محروم کردهاند.
طالبان اکنون نمایندگیهای افغانستان را در حدود ۱۴ کشور منطقه کنترل میکند.
اگرچه برخی مقامهای سازمان ملل محدودیتهایی را که طالبان بر زنان وضع کرده، «آپارتاید جنسیتی» خواندهاند اما این سازمان هنوز از پذیرش درخواستها برای به رسمیت شناختن سیاستهای زنستیزانه طالبان به عنوان «آپارتاید جنسیتی» خودداری کرده است.
طالبان در ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ بار دیگر در کابل به قدرت رسید و سال بعد آموزش دختران را در مقاطع متوسطه و بالاتر ممنوع کرد.
حکومت طالبان تاکنون از سوی هیچ کشوری به عنوان حکومت رسمی افغانستان به رسمیت شناخته نشده اما برخی از کشورها در کابل سفارت دارند و دیپلماتهایی را پذیرفتهاند که از سوی طالبان منصوب شدهاند.