مسمومیت الکلی ۱۶۰ نفر و مرگ ۴ نفر در مازندران؛ ۳ نفر در گیلان بازداشت شدند

دانشگاه علوم پزشکی مازندران روز پنج‌شنبه، ۱۲ مهر، از افزایش شمار مسمومیت‌های ناشی از مصرف مشروبات تقلبی به ۱۶۰ نفر و فوت ۴ نفر در این استان خبر داد. هم‌زمان اسماعیل نیارکی، رییس کل دادگستری گیلان از دستگیری و بازداشت موقت سه نفر در پرونده توزیع مشروبات الکلی در این استان خبر داد.

به گزارش ایرنا، نیارکی گفت در این پرونده که منجر به فوت ۹ نفر در این استان شده تاکنون یک نفر تولید کننده مشروبات الکلی به اتهام قتل عمد و دو نفر که یکی از آنان توزیع کننده و یک نفر دیگر صاحب رستوران بوده به اتهام توزیع این مشروبات با قرار بازداشت موقت روانه زندان شده‌اند.

به گفته نیارکی، دستور جلب یک متهم فراری دیگر و تعطیلی و پلمپ رستوران نیز از سوی بازپرس پرونده صادر شده است.

آمار مسمومیت‌ها در مازندران

به گفته رسول ظفرمند مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران، تنها در شهرستان چالوس ۹۱ نفر شامل ۱۹ زن و ۷۲ مرد با علائم مسمومیت در اثر مصرف مشروبات الکلی مراجعه کردند که از این تعداد چهار زن و مرد فوت کردند و ۱۴ نفر با وضع عمومی مناسب مرخص شدند.

ظفرمند همچنین از مراجعه ۴۷ نفر به بیمارستان آمل خبر داد و گفت که از این تعداد، سه نفر زن و ۴۴ نفر مرد بودند که ۲۴ نفر ترخیص و ۱۹ نفر بستری شدند؛ چهار نفر در این شهر فوت کردند.

به گفته ظفرمند در قائم‌شهر شش نفر با علائم مشابه به بیمارستان رازی این شهر مراجعه کردند که یک نفر ترخیص و مابقی بستری شدند.

بر اساس این گزارش در نوشهر هم ۱۵ نفر شامل یک زن و ۱۴ مرد به مراکز درمانی مراجعه کردند که از این تعداد یک نفر فوت کرد و یک نفر دچار مرگ مغزی شده و کاندید اهدای عضو است. همچنین یک نفر به آمل و یک نفر به بیمارستان رازی قائم شهر اعزام شدند و دو نفر هم بستری و بقیه ترخیص شدند.

نجفی، دادستان همدان، روز چهارشنبه ۱۱ مهر از مراجعه ۱۸ نفر به بیمارستان سینای همدان خبر داد و اعلام کرد که چهار نفر از این افراد به علت مصرف مشروبات الکلی تقلبی جان خود را از دست داده‌اند.

دانشگاه علوم پزشکی مازندران روز دوشنبه ۹ مهر از مراجعه ۵۷ نفر بر اثر مسمومیت الکلی به بیمارستان‌های چالوس و آمل خبر داد و اعلام کرد تاکنون چهار نفر از این افراد جان خود را از دست داده‌اند.

در گیلان نیز دانشگاه علوم پزشکی همان روز اعلام کرد آمار جان‌باختگان مسمومیت با مشروبات الکلی در رشت به شش نفر رسیده است.

این اولین بار نیست که فروش مشروبات الکلی تقلبی در ایران قربانی می‌گیرد.

سال گذشته ده‌ها شهروند به دلیل مصرف مشروبات تقلبی یا الکل صنعتی، مسموم شده و جان خود را از دست دادند.

مقامات انتظامی بارها از دستگیری افرادی به اتهام «تهیه و توزیع مشروبات الکلی تقلبی» خبر داده‌اند و گاهی نیز مکان تولید چنین مشروباتی را پلمب کرده‌اند اما فعالان مدنی در این زمینه خود حکومت را متهم می‌کنند که با ممنوع کردن فروش و مصرف مشروبات الکلی، راه را برای فروش مشروبات تقلبی فراهم می‌سازد.

در ایران نه تنها فروش که مصرف نوشیدنی‌های الکلی نیز غیرقانونی است و دستگاه قضایی مصرف‌کننده را در بار نخست بازداشت، به ۸۰ ضربه شلاق و در صورت تکرار چند باره، به «حد» محکوم می‌کند که می‌تواند به اعدام فرد منجر شود.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۸ ایران را در رتبه نهم مصرف مشروبات الکلی معرفی و اعلام کرد هر فرد مصرف‌کننده الکل در ایران، سالانه ۲۵ لیتر الکل می‌نوشد.