مولوی عبدالحمید: جمعه خونین زاهدان فاجعه بزرگی بود که در دنیا کمنظیر است
عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبههای نماز جمعه ششم مهر ماه خود، از «جمعه خونین زاهدان» به عنوان یک فاجعه بزرگ و ظلمی که در دنیا کمنظیر است، نام برد و بار دیگر خواستار اجرای عدالت و مجازات فرماندهان دخیل در تیراندازی به مردم در این رخداد شد.
مولوی عبدالحمید، جمعه خونین زاهدان را نتیجه تبعیض دانست و افزود که اگر در نهادهایی چون شورای تامین استان و شورای امنیت ملی اهل سنت حضور داشته باشند اتفاقات مشابه رخ نمیدهد.
او بار دیگر یادآور شد که دستور علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی درباره رسیدگی به جمعه خونین زاهدان اجرا نشده است.
ویدیوهای مننتشر شده در رسانههای اجتماعی نشان میدهد، روز ششم مهر ماه و در آستانه دومین سالگرد جمعه خونین زاهدان، شماری از شهروندان پس از خروج از مصلای مکی شعار «قسم به خون یاران، ایستادهایم تا پایان» و «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» سردادند.
ویدیوهای منتشر شده در روز ششم مهر ماه حاکی از حضور نیروهای نظامی و امنیتی در اطراف مسجد مکی زاهدان در آستانه دومین سالگرد «جمعه خونین» است.
به گزارش حالوش، نیروهای نظامی و لباس شخصیها با استقرار و برپا کردن چادر در معابر اصلی و خیابانهای منتهی به مسجد، نمازگزاران را تفتیش کردند.
شماری از نمازگزاران در نماز جمعه مسجد مکی زاهدان نیز بنرها و پلاکاردهای اعتراضی در محکومیت آن حمله مرگبار به دست گرفتند.
بر روی یکی از این پلاکاردها، جمله «جنایت جمعه خونین فراموش نمیشود» نوشته شده است.
در جریان جمعه خونین زاهدان، ماموران نظامی و امنیتی با گلولههای جنگی به سمت شهروندان و نمازگزاران شلیک کردند و بیش از ۱۰۰ نفر را کشته و دهها تن دیگر را نابینا، قطع نخاع و مجروح کردند.
پس از وقایع جمعه خونین این شهر، جمعههای اعتراضی زاهدانیها آغاز شد و تا ماهها با وجود فشارهای امنیتی بر معترضان ادامه پیدا کرد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان بارها خواستار پیگیری پرونده کشتارها در زاهدان و خاش و محاکمه آمران و عاملانشان شده است.
عبدالحمید در خطبههای نماز جمعه ۹ شهریور امسال خود نیز گلایه کرد که پس از دو سال به کشتار جمعه خونین زاهدان رسیدگی نشده است.
اکنون در آستانه دومین سالگرد جمعه خونین زاهدان، گزارشها از جو شدید امنیتی در این شهر حکایت دارد.
اسماعیلزهی در بخش دیگری از خطبههای امروز خود، انفجار معدن طبس و کشته شدن ۵۰ نفر به دلیل ضعف مدیریت و سوءاستفاده از کارگران را باعث بدنامی برای کشور دانست.
در همین زمینه بخوانید: روایت کارگران از وضعیت «سراسر مشکل» معدن طبس
مولوی عبدالحمید از مخالفت نمایندگان مجلس با استعفای عبدالکریم حسینزاده، نماینده نقده و شهروند اهل سنت، برای تصدی معاونت پزشکیان انتقاد کرد و این اقدام نمایندگان را بسیار عجیب خواند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان، با اشاره به موافقت مجلس با استعفای برخی نمایندگان دیگر برای عضویت آنان در دولت، این پرسش را مطرح کرد که اکنون چگونه با استعفای عبدالکریم حسینزاده، شهروند اهل سنت، برای عضویت او در دولت مخالفت شده است.
از زمان روی کار آمدن مسعود پزشکیان به عنوان رییس چهاردهمین دولت جمهوری اسلامی، مولوی عبدالحمید بارها از او خواست که زنان شایسته و اقوام و مذاهب را در دولت به کار بگیرد.
او در خطبههای نماز جمعه پنجم مرداد خود گفت: «پزشکیان از حقوق زنان، اقوام، مذاهب، شهروندان و مسلمان و غیرمسلمان صحبت کرد و مردم امیدوار شدند که تبعیض و نابرابری ۴۶ ساله پایان یابد.»
بیشتر بخوانید: تلاش خامنهای برای بیاعتنایی به مولوی عبدالحمید