وزارت دادگستری آمریکا چند ایرانی را به هک کارزار انتخاباتی ترامپ متهم کرده است
هیات منصفه دادگاهی در ایالات متحده، چند ایرانی را به هک کردن کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، متهم کرده است.
پولیتیکو، به نقل از سه منبع آگاه که نامشان را اعلام نکرد گزارش داد که این اتهامات ناشی از یک عملیات جمهوری اسلامی در تابستان امسال است که گفته می شود در جریان آن اطلاعات داخلی کارزار انتخاباتی ترامپ به سرقت رفته است.
مطالب به دست آمده از هک کارزار انتخاباتی ترامپ بعدا و قبل از اینکه کامالا هریس نامزد دموکراتها شود، برای روزنامهنگاران و کارزار انتخاباتی جو بایدن ارسال شد.
اسامی متهمان و اتهامات آنها هنوز اعلام نشده است. به گزارش پولیتیکو، یک هیات منصفه بزرگ بعد از ظهر پنجشنبه بهطور مخفیانه کیفرخواست مطرح شده از سوی دادستانهای فدرال را تایید کرد. انتظار میرود وزارت دادگستری این اتهامات را در روز جمعه، ششم مهرماه، اعلام کند.
وزارت دادگستری و کمپین ترامپ از اظهار نظر در این زمینه خودداری کردند.
محمدجواد ظریف در مصاحبهای در آمریکا، گزارشها مبنی بر نقش جمهوری اسلامی در توطئههای ترور دونالد ترامپ را تکذیب کرد. او همچنین ارتباط هکرهای دخیل در سرقت اطلاعات از کارزار ترامپ را با دولت جمهوری اسلامی رد کرد.
ظریف روز چهارشنبه چهارم مهر و در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، با ایان برمر، تحلیلگر سیاسی مصاحبهای کرد که بخش کوچکی از آن منتشر شده است.
ظریف در بخشی از مصاحبه به سوال برمر درباره اعلامیه اخیر افبیآی در مورد سرقت اطلاعات حساس از کارزار انتخاباتی ترامپ به دست هکرهای ایرانی و تلاش آنها برای انتقال آن به کارزار انتخاباتی جو بایدن پاسخ داد.
روزنامه والاستریتژورنال ۲۲ مرداد در گزارشی نوشت هک کارزار انتخاباتی ترامپ باعث شده که مقامهای اطلاعاتی آمریکا، جمهوری اسلامی را به عنوان بزرگترین تهدید برای تاثیرگذاری بر انتخابات آمریکا بدانند.
معاون راهبردی مسعود پزشکیان گفت خود جمهوری اسلامی نیز «قربانی» هکرهاست.
یکی دیگر از سوالات این مصاحبه درباره اطلاعیه کارزار ترامپ در چهارم مهر مبنی بر این بود که مقامهای اطلاعاتی آمریکا آنها را درباره «تهدیدات واقعی و مشخص» از سوی جمهوری اسلامی برای ترور این نامزد جمهوریخواه مطلع کردهاند و گفتهاند هدف، «بیثبات کردن و ایجاد هرجومرج» در ایالات متحده است.
ظریف در مصاحبه خود درباره این موضوع گفت: «دولت جمهوری اسلامی بهطور رسمی این ادعاها را تکذیب کرده، من نیز آن را رد میکنم. ما هرگز کسی را برای ترور دیگران نفرستادهایم.»
او اظهارات کارزار ترامپ را «ترفندی تبلیغاتی» خواند تا نامزد ریاستجمهوری آمریکا بتواند با آن از «وضعیت نه چندان مساعد» خود در رقابتهای انتخاباتی خارج شود.
ترامپ روز چهارشنبه چهارم مهر، با اشاره به تلاش جمهوری اسلامی برای کشتنش، از حضور مسعود پزشکیان، در نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و مراقبت نیروهای امنیتی آمریکا از او ابراز تعجب کرد.
ماه گذشته، کارزار انتخاباتی ترامپ تایید کرد که هکرها پس از دزدیدن اطلاعات از جمله یک پرونده تحقیقاتی درباره جی دی ونس، معاون انتخاباتی دونالد ترامپ، از طریق یک ایمیل ناشناس آنها را در اختیار پولیتیکو و چند سازمان خبری دیگر قرار دادند.
مایکروسافت در گزارشی در هشت اوت، اعلام کرد که هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی «در ماه ژوئن یک ایمیل فیشینگ نیزهای برای یک مقام عالیرتبه در یکی از کارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری ارسال کردهاند.»
پس از آن، سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی ایالات متحده در بیانیه مشترک غیرمعمولی گفتند که عوامل جمهوری اسلامی مطالب سرقت شده از کارزار انتخاباتی رییسجمهوری سابق را برای افراد مرتبط با کارزار انتخاباتی جو بایدن (که بعدا به کارزار انتخاباتی کامالا هریس تبدیل شد) ارسال کردهاند.
در این بیانیه گفته شد که هیچ نشانهای وجود ندارد که گیرندگان به آن ایمیل پاسخ داده باشند.
شرکت گوگل هم تایید کرده است که هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی کوشیدهاند کارزار بایدن را نیز هک کنند، اما نشانهای وجود ندارد که ثابت کند در این کار موفق بودهاند.
در بیانیه سازمانهای امنیتی ایالات متحده گفته شده بود: «روسیه، ایران و چین به نوعی تلاش میکنند تا اختلافات در جامعه ایالات متحده را به نفع خود تشدید کنند و دورههای انتخابات را به عنوان لحظاتی آسیب پذیر میبینند.»
این کیفرخواست جدیدترین مورد از یک رشته کیفرخواست فدرال علیه هکرهای خارجی است که گفته میشود شرکتها، سازمانهای دولتی و مقامهای قبلی و کنونی دولت را هدف قرار دادهاند.
در بسیاری از این کیفرخواستها، متهمان در کشورهایی زندگی می کنند که با ایالات متحده خصومت دارند و بعید است که هرگز دستگیر شوند. انتشار عمومی نام متهمان و اتهامات آنها از سوی وزارت دادگستری احتمالا احتمال سفر آنها به کشوری با معاهده استرداد با ایالات متحده را نیز کاهش میدهد، اما مقامات فدرال مدتها است که معتقدند نام بردن و شرمسار کردن هکرها میتواند از تلاشها برای هک در آینده جلوگیری کند.
کارزار انتخاباتی ترامپ همچنین این هفته گفت که مقامات اطلاعاتی آمریکا به او گفتهاند که جمهوری اسلامی برای ترور او توطئه کرده است. در ماه ژوییه، وزارت دادگستری آصف مرچنت، یک شهروند پاکستانی، را به دست داشتن در توطئه جمهوری اسلامی برای برای کشتن سیاستمداران یا مقامات عالی رتبه آمریکایی متهم کرد.
در کیفرخواست مرچنت از کسانی که قرار بوده ترور شوند نامی برده نشده است، اما باور عمومی این است که او در پی کشتن ترامپ بوده است.
مقامات امنیتی ایالات متحده بر این باورند که از زمان کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران در سال ۱۳۹۹، جمهوری اسلامی بهدنبال ترور ترامپ یا مقامات سابق دولت از جمله جان بولتون و مایک پمپئو بوده است.
تدابیر امنیتی برای محافظت از شماری از مقامهای دولت ترامپ همچنان در حال اجرا است.
تلاشهای خارجی برای تاثیرگذاری بر سیاست آمریکا در دورههای قبلی انتخابات نیز مشاهده شده بود.
به نوشته پولیتیکو، در سال ۲۰۱۶، دولت روسیه ایمیلهای کارزار هیلاری کلینتون را به سرقت برد و با توزیع آنها، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری را شرمنده کرد.
بر اساس ارزیابی اطلاعاتی ایالات متحده، کرملین همچنین یک کارزار نفوذ در رسانههای اجتماعی را با هدف ایجاد اختلاف و تقویت ترامپ راه اندازی کرد.
در سالهای پس از آن نیز، وزارت دادگستری بسیاری از روسها و همچنین مقامات اطلاعاتی چین و جمهوری اسلامی را به راهاندازی کارزارهای نفوذ شرورانه و هک متهم کرد.
در اوایل ماه جاری، وزارت دادگستری دو کارمند رسانه دولتی روسیه را متهم کرد که بهعنوان بخشی از توطئه ترویج پیامهای جانبدارانه به سود ترامپ و ضد اوکراین، از طریق اینفلوئنسرهای راست افراطی آمریکایی در رسانه ای اجتماعی پول تزریق کردهاند.