گزارش نهادهای امنیتی آمریکا از دخالت ایران در انتخابات ۲۰۲۴؛ تهران اتهامات را رد کرد
نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل با رد ادعای دخالت ایران در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا از سوی سازمانهای امنیتی این کشور، گفت این اتهامات «بیاساس و فاقد اعتبار» است. تهران به تلاش سایبری برای ارسال ایمیلهای حاوی محتوای دزدیدهشده از کارزار انتخاباتی ترامپ به بایدن متهم شده است.
به گفته نمایندگی جمهوری اسلامی، این کشور نه تنها «هیچ انگیزه و قصدی برای دخالت در انتخابات آمریکا نداشته و ندارد»، بلکه چنین اتهاماتی را قویا تکذیب میکند.
نمایندگی جمهوری اسلامی همچنین اعلام کرد ارائه پاسخ دقیق و مناسب، مشروط به ارائه مستندات مستدل، رسمی و شفاف در رابطه با اتهام دخالت این کشور در انتخابات آمریکا است.
بنا بر اعلام سازمانهای امنیتی ایالات متحده، نیروهای سایبری جمهوری اسلامی اواخر ماه ژوئن و اوایل ماه ژوییه سال جاری میلادی، برای شماری از افراد نزدیک به کارزار انتخاباتی جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، ایمیلهایی ارسال کردند که حاوی گزیدهای از محتوای دزدیدهشده از کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ، رییسجمهوری سابق بود.
در این بیانیه که به صورت مشترک از سوی افبیآی، آژانس امنیت سایبری و زیرساخت و دفتر مدیر اطلاعات ملی منتشر شده، گفته شد این حملات «آخرین نمونه از رویکرد چندجانبه ایران برای ایجاد اختلاف و تضعیف اعتماد» به فرایند انتخاباتی آمریکا است.
بر اساس این بیانیه، «در حال حاضر هیچ اطلاعاتی وجود ندارد که نشان دهد دریافتکنندگان به این ایمیلها پاسخ داده باشند».
اقدامات تیم سایبری وابسته به جمهوری اسلامی از این فراتر رفته و بر اساس بیانیه دستگاههای امنیتی ایالات متحده، «هکرهای سایبری ایرانی، از ماه ژوئن به تلاش خود برای ارسال محتواهای هک شده و غیرعلنی مرتبط با کارزار انتخاباتی ترامپ به سازمانهای رسانهای آمریکایی ادامه دادهاند.»
پیش از این و در ماه آگوست، مایکروسافت گزارش داد هکرهای وابسته به تهران در ماه ژوئن، با استفاده از حمله فیشینگ، یک مقام ارشد یکی از کارزارهای ریاستجمهوری آمریکا را هدف قرار دادند.
پژوهشگران گوگل نیز در همان ماه گزارشی منتشر کردند که نشان داد هکرهای وابسته به جمهوی اسلامی هر دو کارزار ترامپ و بایدن را در یک حمله فیشینگ هدف قرار دادند.
کارولین لوویت، سخنگوی ملی کارزار انتخاباتی ترامپ، چهارشنبه ۲۸ شهریور در بیانیهای ایمیلی گفت این تحقیقات فدرال «مدرک دیگری است که نشان میدهد ایران به طور فعال در انتخابات دخالت میکنند تا به کامالا هریس و جو بایدن کمک کنند، زیرا میدانند که رییسجمهور ترامپ تحریمهای سخت خود را باز خواهد گرداند و در برابر رژیم ترور آنها ایستادگی خواهد کرد».
مورگان فینکلشتاین، سخنگوی کارزار هریس هم در بیانیهای ایمیلی گفت تیم انتخاباتی هریس از زمانی که از عملیات هکری ایران مطلع شدند، با مقامات مجری قانون همکاری کرده است.
به گفته این مقام کارزار انتخاباتی هریس، هکرها ایمیل شخصی افراد را هدف گرفتهاند: «ما اطلاعی از ارسال مستقیم هیچگونه اطلاعاتی به کارزارمان نداریم؛ تنها ایمیل شخصی چند نفر از اعضا کارزار هدف قرار گرفته که به نظر میرسد تلاش برای فیشینگ یا ارسال هرزنامه بوده است.»
مقامات جمهوری اسلامی پیش از این نیز هر گونه دخالت در انتخابات آمریکا را تکذیب کردهاند.
موجی از حملات هکری و مهندسی اجتماعی جمهوری اسلامی
۱۴ شهریور ماه نیویورک تایمز گزارش داد که جمهوری اسلامی با موجی از وبسایتهای جعلی و حملات هکری، تلاشهای خود را برای بیاعتبار کردن دموکراسی آمریکا و احتمالا تغییر نتایج انتخابات به ضرر ترامپ، شدت بخشیده و مهمترین نقش را در انتشار اطلاعات نادرست در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ایفا میکند.
بنا بر این گزارش، بخش مهمی از کارزار تهران برای انتشار اطلاعات نادرست مرتبط با انتخابات ریاستجمهوری آمریکا از طریق وبسایتهایی انجام میشود که ظاهرا در آمریکا راهاندازی شده و در همین کشور اداره میشوند اما در واقع متعلق به جمهوری اسلامی هستند و از تهران بهروزرسانی میشوند.
مقامات آمریکایی و تحلیلگران شرکتهای فنآوری، این وبسایتها را به عنوان بخشی از یک کمپین فزاینده جمهوری اسلامی برای تاثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال جاری توصیف میکنند.
نیویورک تایمز نوشت تهران مدتهاست عملیاتهای اطلاعاتی پنهانی علیه دشمنان خود، بهویژه اسرائیل، عربستان سعودی و ایالات متحده انجام میدهد اما تا پیش از این، بیشتر فعالیتهای آن در سایه کارزارهای مشابه که روسیه و چین مدیریت میکنند، انجام میشد.
اما مقامات دولت ایالات متحده، مدیران شرکتها و کارشناسان امور ایران میگویند تلاشهای تبلیغاتی و کارزار تهران برای انتشار اطلاعات نادرست، اخیرا جسورانهتر، متنوعتر و بلندپروازانهتر شده است.
به گفته این مقامات، به نظر میرسد تلاشهای ایران با هدف تضعیف کارزار ترامپ برای بازگشت به کاخ سفید انجام میشود اما همزمان بایدن و کامالا هریس، معاون او و نامزد دموکراتها را نیز هدف قرار داده است.
به گفته این مقامات، همین مساله نشان میدهد هدف نهایی جمهوری اسلامی از این کارزار، ایجاد اختلاف داخلی و بیاعتبار کردن نظام دموکراتیک آمریکا در چشم جهانیان است.
جاسوسی تهاجمی با هدف نفوذ بر انتخابات
دفتر مدیر اطلاعات ملی، افبیآی و آژانس امنیت سایبری و زیرساخت ایالات متحده، ۲۹ مرداد سال جاری بیانیهای منتشر و خاطرنشان کردند: «ایران انتخابات امسال را از نظر تاثیری که میتواند بر منافع امنیت ملیاش داشته باشد بسیار مهم تلقی میکند و همین امر تمایل تهران را برای تلاش در جهت شکل دادن به نتیجه، افزایش داده است.»
در این بیانیه گفته شد: «ایران به دنبال دامن زدن به اختلاف و تضعیف اعتماد به نهادهای دموکراتیک در ایالات متحده است و علاقه دیرینه خود به بهرهبرداری از تنشهای اجتماعی از طریق روشهای مختلف، از جمله از طریق استفاده از عملیات سایبری برای تلاش به منظور دسترسی به اطلاعات حساس مرتبط با انتخابات ایالات متحده را نشان داده است.»
در بیانیه مشترک افبیآی و دو نهاد اطلاعاتی آمریکا تاکید شده است: «ما شاهد فعالیتهای تهاجمی فزاینده ایران در طول این دوره انتخاباتی بودهایم که به ویژه شامل عملیات نفوذ علیه مردم آمریکا و عملیات سایبری با هدف قرار دادن کارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری میشود.»
در این بیانیه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی مسئول فعالیتهایی است که اخیرا برای به خطر انداختن کارزار انتخاباتی ترامپ گزارش شده، افزوده شده است: «کمیته بینالمللی اطمینان دارد که ایرانیان از طریق مهندسی اجتماعی و سایر تلاشها به دنبال دستیابی به افرادی بودهاند که دسترسی مستقیم به کارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری هر دو حزب سیاسی دارند. چنین فعالیتهایی، از جمله سرقتها و افشاگریها، برای تاثیرگذاری بر روند انتخابات ایالات متحده صورت گرفته است.»
تایید رسمی تلاش هکرهای جمهوریاسلامی برای نفوذ در انتخابات آمریکا
گوگل روز چهارشنبه ۲۴ مرداد، در گزارشی اعلام کرد هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی همچنان فعالانه برای رخنه به حسابهای کاربری افراد نزدیک به بایدن و معاون او، هریس و نیز ترامپ ادامه میدهند.
در این گزارش گفته شد گروه ایپیتی-۴۲ نزدیک به ۱۲ فرد مرتبط با بایدن و ترامپ، از جمله کسانی را که در دولت هستند یا در ستادهای انتخاباتی دو حزب دموکرات و جمهوریخواه فعال هستند، هدف قرار داده است.
گزارش گوگل اولین گزارشی بود که بهطور رسمی تایید کرد جمهوری اسلامی دولت بایدن-هریس و ستادهای انتخاباتی آنها را هدف گرفته است.
مایکروسافت نیز هفته پیش از آن اعلام کرده بود یک مقام عالیرتبه در یکی از ستادهای انتخاباتی هدف یک حمله فیشینگ قرار گرفته است.
پیش از این نیز پژوهشگران مایکروسافت در گزارشی مشروح به فعالیتهای اینترنتی عوامل جمهوری اسلامی در آمریکا با هدف تشدید تنشهای سیاسی و اجتماعی پرداخته بودند.