آمریکا ۱۲ مقام حکومت ایران را به دلیل نقض حقوق‌بشر تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا دور جدیدی از تحریم‌ها علیه ۱۲ مقام‌ جمهوری اسلامی را به دلیل «سرکوب خشونت‌آمیز مداوم مردم ایران» اعمال کرد.

این تحریم‌ها که در دومین سالگرد قتل حکومتی مهسا ژینا امنیتی اعمال شده، اعضای سپاه پاسداران، مقام‌های زندان‌ و افرادی را که مسئول عملیات‌های مرگبار فرامرزی‌اند هدف قرار داده‌ است. وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای امنیتی ایران، از جمله سپاه پاسداران و نیروی بسیج، سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز در شهرهای مختلف ایران را به عهده داشته‌اند.

در این بیانیه آمده است که واحدهای سپاه پاسداران از نیروی کشنده علیه معترضان استفاده کرده، افراد را به دلیل بیان عقاید سیاسی بازداشت کرده و با استفاده از خشونت تلاش کرده‌اند مردم ایران را مرعوب کنند.

مقام‌های تحریم‌شده شامل حمید خرم‌دل فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد، مصطفی بزوند فرمانده سپاه و بسیج مقاومت بابلسر، علی ملک‌شاهکویی فرمانده سپاه گلستان، سعید بهشتی‌راد معاون هماهنگ‌کننده سپاه نبی اکرم کرمانشاه، علی عبدی مدیرکل زندان‌های استان خراسان جنوبی، علیرضا بابایی‌فرسانی مدیرکل زندان‌های استان اصفهان، احمدرضا آزاده رییس زندان سپیدار ، غلامرضا روشن مدیرکل زندان‌های استان خوزستان، یحیی حسینی پنجکی معاون امنیت داخلی وزارت اطلاعات، جواد غفاره‌ددی رییس عملیات ویژه اطلاعات سپاه، و حمید زریکاجوسنگی از اعضای سپاه قدس هستند.

تحریم‌های آمریکا عمدتا شامل مسدود کردن دارایی‌ها، منع ویزا و منع معامله شهروندان آمریکا با این افراد است.

ایالات متحده در پی قتل حکومتی مهسا ژینا امینی و اعتراض‌های چند‌ماهه «زن زندگی آزادی»، تحریم‌های متعدد حقوق‌بشری علیه حکومت ایران اعمال کرد.

تحریم‌های تازه در شرایطی اعمال می‌شود که مسعود پزشکیان قرار است روز یکشنبه یکم مهر‌ماه برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان‌ ملل به نیویورک سفر کند.

در پی نشست خبری پزشکیان که در آن نشانه‌هایی از تلاش حکومت ایران برای کم کردن تنش با آمریکا بروز پیدا کرد، متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفت: «ما علاقه زیادی به مردم ایران داریم و ارتباطات عمیق و ارزشمندی بین مردم آمریکا و مردم ایران وجود دارد. جامعه بزرگی از مردم ایران در آمریکا زندگی می‌کنند که از نظر ما بسیار مهم است اما وقتی صحبت از رژیم ایران می‌شود نهایتا ما آن‌ها را بر اساس اقداماتشان قضاوت خواهیم کرد، نه حرف‌هایشان.»

او افزود: «اگر می‌خواهید برادری نشان دهید باید از مسلح کردن و تشویق گروه‌های تروریستی دست بردارید، از تشدید بحران هسته‌ای جلوگیری کنید، از توطئه برای ترور مخالفان سیاسی و انتقال موشک و پهپاد به روسیه پرهیز کنید، و در نهایت از سرکوب حقوق بشر مردم خود دست بردارید.»