رییس دانشگاه تهران: هیچ دانشجوی اخراجی در دانشگاه تهران نداریم

پس از ۱۸ روز از دستور مسعود پزشکیان به وزیر علوم برای بازگشت به تحصیل دانشجویان معترض اخراج‌شده، محمد مقیمی، رییس دانشگاه تهران از تشکیل کمیته‌ای برای بررسی پرونده‌های دانشجویان در سه سال اخیر و احکام انضباطی صادر شده خبر داد و گفت که هیچ دانشجوی اخراجی در دانشگاه تهران نداریم.

رییس دانشگاه تهران گفت که پیرو دستور پزشکیان مبنی بر رسیدگی مجدد پرونده‌های انضباطی دانشجویان، کمیته‌ای جهت تجدید نظر در احکام انضباطی صادرشده برای آن‌ها تشکیل شده است.

مقیمی در نامه‌ای به علیرضا وجهی، معاون دانشگاه و رییس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران دستور داد که ظرف یک هفته آینده در احکام انضباطی که طی سه سال گذشته به‌دلایل مختلف برای معدود دانشجویان این دانشگاه صادر شده است، تجدید نظر کند.

او در این نامه از وجهی خواست که طی یک هفته آینده گزارش نهایی خود را درباره دانشجویان محروم از تحصیل ارایه کند.

بیشتر بخوانید: محرومیت دانشجویان معترض از تحصیل، با وجود دستور پزشکیان، ادامه دارد

سعید حبیبا، معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان هم روز ۲۶ شهریور از معاونان دانشجویی خواست که کمیته‌ای برای رسیدگی به موضوع دانشجویان اخراج و تعلیق‌شده تشکیل دهد.

او با بیان اینکه «ما با دانشجویان نسل زِد مواجه‌ایم که متفاوتند»، گفت که پرونده‌هایی برای آن‌ها در کمیته‌های انضباطی تشکیل شده است.

مسعود پزشکیان روز هشتم شهریور در مراسم معارفه حسین سیمایی صراف به‌عنوان وزیر علوم چهاردهمین دولت جمهوری اسلامی، از او خواست تا در قرارداد همه استادانی که تاکنون اخراج یا لغو قرارداد شده‌اند بازنگری کند و «دانشجویان را برگرداند».

او گفت: «️دانشجو اعتراض می‌کند، من باید جوابش را بدهم؛ یا حرفش حق است که باید اطاعت کنم یا این که اشتباه می‌کند که هدایتش می‌کنم.»

این تاکید پزشکیان در شرایطی بود که فشارهای امنیتی جمهوری اسلامی بر دانشجویان معترض همچنان ادامه دارد.

حسین سیمایی صراف، وزیر علوم هم روز ۲۴ شهریور گفت: «در خصوص دانشجویان یا اساتید بازداشتی یا آن‌هایی که پرونده قضایی دارند، ما نمی‌توانیم دخالتی در امور قضایی داشته باشیم.»

او افزود: «مطمئن نیستم قوه قضاییه پرونده آنان را مجددا بررسی کند اما قول دادند در یک کارگروهی پرونده‌ها دوباره مطرح بشود.»

بیشتر بخوانید: مجمع جهانی دانشجویی: بیش از ۷۰ هزار دانشجو در خیزش مهسا مشارکت کردند

جمهوری اسلامی از آغاز روی کار آمدن خود همواره دانشجویان و استادان منتقد حکومت را بازداشت، شکنجه یا از دانشگاه اخراج کرده است.

برخوردهای امنیتی و محرومیت‌های انضباطی دانشجویان در دانشگاه‌های سراسر کشور از زمان خیزش انقلابی ایرانیان و گسترده شدن دامنه اعتراضات دانشجویی تشدید شده است.

از آن زمان تاکنون گزارش‌های بسیاری درباره برخوردهای قهری با دانشجویان و صدور احکام اخراج، تعلیق یا ‌ممنوعیت از تحصیل برای آنان منتشر شده است.