بیزنس اینسایدر: موشک‌های ارسالی ایران به روسیه به میزانی که ادعا می‌شود، دقیق نیستند

شنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۴

پایگاه خبری بیزنس اینسایدر گزارش داد موشک‌های بالستیک کوتاه‌بردی که جمهوری اسلامی اخیرا در اختیار روسیه قرار داده، به‌ اندازه‌ای که تهران ادعا می‌کند، دقیق نیستند.

بر اساس این گزارش که روز شنبه ۲۴ شهریور منتشر شد، دقت موشک‌های بالستیک ساخت ایران «سوال‌برانگیز» است، اما این موضوع بر روی تصمیم روسیه برای استفاده‌ از آن‌ها علیه اوکراین تاثیری نخواهد داشت.

نیکولاس هِراس، مدیر ارشد استراتژی و نوآوری در اندیشکده «نیو لاینز»، در مصاحبه با بیزنس اینسایدر به «نقص‌های فنی موشک‌های ایرانی» اشاره کرد و در عین حال گفت روسیه در عملیات نظامی خود در اوکراین به «زور و قدرت خام» متکی است، نه دقت.

روزنامه وال استریت ژورنال روز ۱۶ شهریور گزارش داد با وجود هشدارهای غرب، جمهوری اسلامی محموله‌ای از موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد را در اختیار روسیه قرار داده است.

به گفته مقام‌های غربی، این محموله شامل بیش از ۲۰۰ موشک بالستیک است.

وزارت دفاع بریتانیا روز ۲۳ شهریور اعلام کرد موشک‌های ارسالی حکومت ایران به روسیه از نوع فتح۳۶۰ هستند.

بیزنس اینسایدر در ادامه گزارش خود هشدار داد موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد ساخت ایران می‌توانند مواضع مستحکم یا شهرهای نزدیک خطوط مقدم اوکراین را هدف قرار دهند و بدین ترتیب، پدافند هوایی این کشور را تحت فشار بگذارند.

این پایگاه خبری افزود حکومت ایران مدعی است ضریب خطای موشک فتح۳۶۰ حدود ۳۰ متر است اما یکی از حملات موشکی اخیر جمهوری اسلامی این ادعا را نقض می‌کند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز ۱۳ شهریور با استناد به نظرات کارشناسان گزارش داد حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل در فروردین‌ماه، سوالات جدی بسیاری در خصوص دقت موشک‌های ساخت ایران به‌ وجود آورده است.

بر اساس این گزارش، جمهوری اسلامی از موشک‌های سوخت مایع عماد برای حمله به پایگاه هوایی «اِف-۳۵ آی» اسرائیل استفاده کرد اما این موشک‌ها با فاصله زیادی از هدف خود فرود آمدند.

موشک‌‌های عماد از خانواده شهاب۳ هستند.

جمهوری اسلامی شامگاه ۲۵ فروردین با بیش از ۳۰۰ موشک کروز، موشک بالستیک و پهپاد به اسرائیل حمله کرد. این اولین حمله مستقیم حکومت ایران به خاک اسرائیل بود.

به گفته ارتش اسرائیل، ۹۹ درصد از پرتابه‌های ایران از سوی سامانه‌های دفاعی اسرائیل و متحدان آن رهگیری و ساقط شدند.

بیزنس اینسایدر نوشت مقام‌های حکومت ایران ضریب خطای موشک عماد را ۵۰ متر اعلام کرده‌اند اما بررسی‌ها نشان ‌می‌دهد دقت این پرتابه‌ها ۴۰ برابر کمتر از چیزی است که تهران مدعی آن شده است.

این پایگاه خبری افزود هرچند موشک‌ فتح۳۶۰ در مقایسه با عماد به کلاس دیگری از موشک‌ها تعلق دارد، با این حال، دقت کم موشک‌های ایرانی بر میزان مفید بودن آن‌ها سایه افکنده است.

متیو اُر، تحلیل‌گر مسائل اوراسیا، در همین رابطه گفت هدف مسکو از واردات موشک‌‌های ساخت ایران این است که فشار موجود را بر روی ذخیره موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد متحرک خود کاهش دهد.

وزارت دفاع بریتانیا روز ۲۳ شهریور هشدار داد اقدام اخیر جمهوری اسلامی توان روسیه را برای انجام حملات علیه زیرساخت‌های نظامی و غیرنظامی اوکراین «در نزدیکی خطوط مقدم» افزایش داده است.

بدین ترتیب، روسیه می‌تواند موشک‌های کوتاه‌برد ساخت ایران را برای هدف قرار دادن مناطق مرزی اوکراین مورد استفاده قرار دهد و موشک‌های دوربرد خود را برای حمله به اهدافی در عمق خاک اوکراین ذخیره کند.

گروه جی-۷ کمک موشکی حکومت ایران به روسیه را به‌شدت محکوم کرد

وزیران امور خارجه هفت کشور صنعتی جهان، موسوم به گروه جی-۷، و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای مشترک، کمک موشکی جمهوری اسلامی به روسیه را «به شدیدترین وجه ممکن» محکوم کردند.

در این بیانیه از حکومت ایران خواسته شده از حمایت‌های خود از «جنگ غیرقانونی و توجیه‌ناپذیر روسیه علیه اوکراین» دست بردارد.

وزیران امور خارجه گروه جی-۷ هشدار دادند انتقال موشک، پهپاد و سایر فن‌آوری‌های نظامی از ایران به روسیه «تهدیدی مستقیم برای مردم اوکراین» است و امنیت اروپا و جامعه بین‌المللی را به مخاطره می‌اندازد.

جمهوری اسلامی که از متحدان اصلی مسکو به شمار می‌رود، پیش‌تر پهپادهای انتحاری شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را به روسیه ارسال کرده بود تا در جریان عملیات نظامی در اوکراین مورد استفاده قرار گیرند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی
زنده‌باد زندگی

شنیداری

پادکست‌ها