پرونده کیفری برای هکرهای منتسب به ایران متهم به حمله هکری به ستاد ترامپ
به گزارش واشینگتنپست، مقامهای فدرال آمریکا در حال تهیه اتهامات کیفری علیه عوامل حمله هکری منتسب به جمهوری اسلامی به ستاد انتخاباتی ترامپ و درز اطلاعات آن هستند و پرونده قضائی برای آن در روزهای آینده گشوده خواهد شد.
بنا بر این گزارش، تحقیقات افبیآی در ارتباط با حمله هکری به ستاد ترامپ، بر روی شخصیتی موسوم به «رابرت» متمرکز است که با روزنامهنگاران آمریکایی، از جمله در واشینگتنپست و پولیتیکو، تماس گرفته و اسنادی را که به دروغ ادعا میکرده در هنگام کار در ستاد ترامپ به دست آورده در اختیار آنها گذاشته است.
بازرسان گفتهاند این شخص یا اشخاص به حکومت ایران مرتبط هستند و برنامههای آنان را پیش میبردند و فایلهای دادههای سرقت شده از حسابهای ایمیل مشاوران ترامپ را به رسانهها میفرستادند.
از جمله اهداف این حمله هکری، سوزی ویلز بود که یکی از ارشدترین مقامات کارزار انتخاباتی ترامپ است.
به گفته افراد آشنا با این تحقیقات، شماری دیگر از افراد نزدیک به ترامپ از جمله مشاوران کارزارانتخاباتی او، هدف این حملات هکری قرار گرفتهاند.
جزئیات بیشتری از این اتهامات و اینکه چه کسی دقیقا متهم خواهد شد، هنوز در دسترس نیست.
اما با توجه به اینکه در حملات سایبری علیه چهرههای آمریکایی از سوی بازیگران خارجی، مرتکبان اغلب در کشورهایی زندگی میکنند که آنها را به ایالات متحده مسترد نمیکنند، بعید است که با وجود تشکیل پرونده، آنها هرگز در دادگاه حاضر شوند.
با این حال، در یک دهه گذشته، مقامات ایالات متحده کمپینهای «نام و شرمساری» را علیه هکرهایی در روسیه، چین، ایران و کره شمالی راهاندازی کردهاند با این امید که چنین اقداماتی را متوقف کنند.
افبیآی و آژانسهای اطلاعاتی ایالات متحده ماه گذشته به این نتیجه رسیدند که ایران مسئول تلاشهای اخیر برای هک کردن هر دو کارزار انتخاباتی ترامپ و بایدن-هریس بوده است. افراد آشنا با تحقیقات پیشتر گفته بودند که شواهدی مبنی بر نفوذ موفق به حسابهای مشاوران و اعضای کارزار بایدن مشاهده نشده است، اگرچه آنها همچنان در حال جمعآوری شواهد هستند.
منابع واشینگتنپست گفتهاند مقامات وزارت دادگستری معتقدند شواهد کافی برای تنظیم کیفرخواست در اختیار دارند که از جمله شامل برخی از ایمیلهایی است که «ررابرت» به خبرنگاران واشنگتن پست و پولیتیکو فرستاده است.
هنوز مشخص نیست که مقامات آمریکایی چگونه به این پیامها دسترسی پیدا کردهاند چون سخنگویان این دو رسانهها اعلام کردهاند با تحقیقات دولت و افبیآی در این باره همکاری نکردهاند.
هشدار مقام وزارت دادگستری آمریکا
متیو اولسن، رئیس بخش امنیت ملی وزارت دادگستری، پنجشنبه ۲۲ شهریور در جریان یک سخنرانی در نیویورک هشدار داد تلاشهای کشورهای خارجی برای دخالت در انتخابات آمریکا «یک خطر واضح و حاضر برای دموکراسی ماست.»
اولسن، کمتر از دو ماه مانده به روز انتخابات، با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی در قیاس با دورههای پیشین تلاش بیشتری برای تاثیرگذاری بر انتخابات امسال میکند، گفت: «فعالیتهای ایران با نزدیک شدن به انتخابات به طور فزایندهای تهاجمی میشود. ایران انتخابات امسال را بهطور خاصی برای منافع مرتبط با امنیت ملی خود مهم میداند و همین امر، تمایل تهران برای تلاش در جهت شکل دادن به نتیجه را افزایش داده است.»
اظهارات این مقام وزارت دادگستری، بازتاب هشدارهایی است که افبیآی اوایل تابستان سال جاری داده بود: «ایران از طریق مهندسی اجتماعی و سایر روشها به دنبال نفوذ به ایمیلهای افرادی با دسترسی مستقیم به کارزارهای ریاست جمهوری هر دو حزب سیاسی است.»
موجی از حملات هکری و مهندسی اجتماعی جمهوری اسلامی
۱۴ شهریور به گزارش نیویورک تایمز، جمهوری اسلامی با موجی از وبسایتهای جعلی و حملات هکری، تلاشهای خود برای بیاعتبار کردن دموکراسی آمریکا و احتمالا تغییر نتایج انتخابات به ضرر دونالد ترامپ را شدت بخشیده و مهمترین نقش را در انتشار اطلاعات نادرست در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ایفا میکند.
بنا بر این گزارش، بخش مهمی از کارزار تهران برای انتشار اطلاعات نادرست مرتبط با انتخابات ریاستجمهوری آمریکا از طریق وبسایتهایی انجام میشود که ظاهرا در آمریکا راهاندازی شده و همینجا اداره میشوند اما در واقع متعلق به جمهوری اسلامی هستند و از تهران بهروزرسانی میشوند.
مقامات آمریکایی و تحلیلگران شرکتهای فنآوری، این وبسایتها را به عنوان بخشی از یک کمپین فزاینده جمهوری اسلامی برای تاثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال جاری توصیف میکنند.
نیویورک تایمز نوشته تهران مدتهاست عملیاتهای اطلاعاتی پنهانی علیه دشمنان خود، بهویژه اسرائیل، عربستان سعودی و ایالات متحده انجام میدهد، اما تا پیش از این، بیشتر فعالیتهای آن در سایه کارزارهای مشابه که روسیه و چین مدیریت میکدند انجام میشد.
اما مقامات دولت ایالات متحده، مدیران شرکتها و کارشناسان امور ایران میگویند تلاشهای تبلیغاتی و کارزار تهران برای انتشار اطلاعات نادرست، اخیرا جسورانهتر، متنوعتر و بلندپروازانهتر شده است.
به گفته این مقامات، به نظر میرسد تلاشهای ایران با هدف تضعیف کارزار دونالد ترامپ برای بازگشت به کاخ سفید انجام میشود، اما همزمان جو بایدن و کامالا هریس را نیز هدف قرار داده است.
به گفته این مقامات، همین مسئله نشان میدهد که هدف نهایی جمهوری اسلامی از این کارزار، ایجاد اختلاف داخلی و بیاعتبار کردن نظام دموکراتیک آمریکا در چشم جهانیان است.
جاسوسی تهاجمی با هدف نفوذ بر انتخابات
دفتر مدیر اطلاعات ملی ، افبیآی و آژانس امنیت سایبری و زیرساخت ایالات متحده ۲۹ مرداد سال جاری بیانیهای منتشر کردند و خاطرنشان کردند که «ایران انتخابات امسال را از نظر تاثیری که میتواند بر منافع امنیت ملیاش داشته باشد بسیار مهم تلقی میکند و همین امر تمایل تهران برای تلاش در جهت شکل دادن به نتیجه را افزایش داده است.»
در این بیانیه گفته شده بود: «ایران به دنبال دامن زدن به اختلاف و تضعیف اعتماد به نهادهای دموکراتیک در ایالات متحده است و علاقه دیرینه خود به بهرهبرداری از تنشهای اجتماعی از طریق روشهای مختلف، از جمله از طریق استفاده از عملیات سایبری برای تلاش برای دسترسی به اطلاعات حساس مرتبط با انتخابات ایالات متحده را نشان داده است.»
در بیانیه مشترک افبیآی و دو نهاد اطلاعاتی آمریکا تاکید شده است:«ما شاهد فعالیتهای تهاجمی فزاینده ایران در طول این دوره انتخاباتی بودهایم که به ویژه شامل عملیات نفوذ علیه مردم آمریکا و عملیات سایبری با هدف قرار دادن کارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری میشود.»
در این بیانیه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی مسئول فعالیتهایی است که اخیرا برای به خطر انداختن کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ گزارش شده، افزوده شده است: «کمیته بینالمللی اطمینان دارد که ایرانیان از طریق مهندسی اجتماعی و سایر تلاشها به دنبال دستیابی به افرادی بودهاند که دسترسی مستقیم به کارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری هر دو حزب سیاسی دارند. چنین فعالیتهایی، از جمله سرقتها و افشاگریها، برای تاثیرگذاری بر روند انتخابات ایالات متحده صورت گرفته است.»
تائید رسمی تلاش هکرهای جمهوریاسلامی برای نفوذ در انتخابات آمریکا
گوگل هم چهارشنبه، ۲۴ مرداد، در گزارشی اعلام کرد که هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی همچنان فعالانه برای رخنه به حسابهای کاربری افراد نزدیک به جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا و معاون او کامالا هریس و نیز دونالد ترامپ، رییسجمهوری پیشین ایالات متحده ادامه میدهند.
در این گزارش گفته شده است که گروه ایپیتی-۴۲ نزدیک به ۱۲ فرد مرتبط با جو بایدن و دونالد ترامپ، از جمله کسانی را که در دولت هستند و یا در ستادهای انتخاباتی دو حزب دموکرات و جمهوریخواه فعال هستند، هدف قرار داده است.
گزارش گوگل اولین گزارشی بود که بهطور رسمی تائید میکرد جمهوری اسلامی دولت بایدن- هریس و ستادهای انتخاباتی آنها را هدف گرفته است.
مایکروسافت نیز هفته پیش از آن اعلام کرده بود یک مقام عالیرتبه در یکی از ستادهای انتخاباتی هدف یک حمله فیشینگ نیزهای قرار گرفته است.
پیشتر نیز پژوهشگران مایکروسافت در گزارشی مشروح به فعالیتهای اینترنتی عوامل جمهوری اسلامی در آمریکا با هدف تشدید تنشهای سیاسی و اجتماعی پرداخته بودند.