یک یگان ویژه ارتش آمریکا برای مقابله با حمله احتمالی چین به تایوان آموزش میبیند
به گزارش فایننشال تایمز، یگان اصلی عملیاتهای ویژه نیروی دریایی ایالات متحده (Seal Team 6) که در سال ۲۰۱۱ پس از عملیات کشتن اسامه بن لادن شهرت جهانی یافت، از بیش از یک سال پیش در حال برنامهریزی و تمرین برای انجام ماموریتهایی در حمایت از تایوان در صورت تهاجم چین است.
این تمرینات مخفیانه که در پایگاه دام نک (Dam Neck) در ویرجینیای آمریکا انجام میشود، بخشی از استراتژی بازدارندگی آمریکا برای نشان دادن هزینههای بالای حمله نظامی چین به تایوان است.
تایوان کشوری دموکراتیک با جمعیتی بالغ بر ۲۳/۵ میلیون نفر در جنوب شرقی چین است.
پکن، تایوان را بخشی از خاک چین میداند؛ هر چند هیچگاه کنترل آن را در اختیار نداشته است.
تایوان با دولت، سیاست خارجی و ارز خود اداره میشود و نظرسنجیها نشان میدهند اکثر مردم این کشور مخالف پیوستنش به چین هستند.
آمریکا به عنوان بزرگترین تامینکننده تسلیحات تایوان، در ماه ژوئن فروش تسلیحاتی به ارزش ۳۶۰ میلیون دلار شامل پهپادهای مسلح و تجهیزات موشکی به این جزیره را تایید کرد.
با این که واشینگتن رابطه دیپلماتیک رسمی با تایوان ندارد اما طبق قوانین فدرال و سیاست «ابهام استراتژیک» موظف است به این کشور برای دفاع از خود کمک کند.
سیاست «ابهام استراتژیک» آمریکا به این معنی است که مشخص نمیکند آیا در صورت وقوع درگیری به تایوان کمک نظامی خواهد کرد یا خیر.
فشار چین، حمایت آمریکا
با افزایش نگرانیها از احتمال حمله چین، حمایت ایالات متحده از تایوان در سالهای اخیر تشدید شده است. پنتاگون نیز به طور منظم نیروهای ویژه خود را به تایوان اعزام کرده تا در ماموریتهای پنهان از جمله آموزش نیروهای نظامی تایوان، مشارکت کنند.
با وجود این که جزییات بیشتری از فعالیتهای احتمالی این یگان در تایوان منتشر نشده، یک سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد این وزارتخانه و نیروهای آن «برای طیف گستردهای از شرایط اضطراری آماده شده و آموزش میبینند».
چین که در حال گسترش نیروهای دریایی و زرادخانه هستهای خود است، فشارهای نظامی و سیاسی را بر تایوان افزایش داده است.
ارتش چین در قالب یک رزمایش جدید در سوم خرداد با کشتیها و هواپیماهای نظامی، جزیره تایوان را محاصره کرد.
پکن از این مانور به عنوان «مجازات» علیه لای چینگ-ته، رییسجمهوری جدید تایوان و نیروهای «استقلالطلب» این جزیره یاد کرد.
روز پنجشنبه ۲۱ تیر، وزارت دفاع تایوان اعلام کرد ۶۶ هواپیمای نظامی چینی در اطراف این جزیره شناسایی شدهاند که از این تعداد، ۳۹ هواپیما از جنوب و جنوب شرقی تایوان عبور کردهاند.
در پی عبور مکرر هواپیماهای جنگی چین از نزدیکی تایوان، این کشور اعلام کرد به دقت تحرکات نظامی پکن را زیر نظر دارد.
تهدیدهای رو به افزایش
تایوان روز پنجشنبه با اعلام این که تحرکات نظامی چین تهدیدی فزاینده برای منطقه محسوب میشود، از عبور مکرر هواپیماهای جنگی چین از نزدیکی این جزیره خبر داد.
این هواپیماها به منظور انجام تمرینات نظامی با ناو هواپیمابر شاندونگ به اقیانوس آرام گسیل شدهاند اما تلاشهای دیپلماتیک برای کاهش تنشها و جلوگیری از درگیریهای احتمالی در جریان است.
روز سهشنبه ۲۰ شهریور، دریادار ساموئل پاپارو، فرمانده مرکز فرماندهی ایندو-پاسیفیک آمریکا، با ژنرال وو یانان، فرمانده منطقه جنوبی ارتش آزادیبخش خلق چین، برای نخستین بار در دو سال گذشته تماس تلفنی برقرار کرد.
این مکالمه نشانهای از بازسازی تدریجی ارتباطات نظامی سطح بالا میان دو کشور است تا از اشتباهات محاسباتی در نقاط بحرانی منطقه، از جمله دریای چین جنوبی و تایوان، جلوگیری شود.